Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P45e50t64r 47S71k43á49c19e10l

22. 8. 2023 22:10

Při pohledu na opozici může v českém voliči vzrůstat jen jedna věc a tou je beznaděj.

Zdroj: https://jaroslavcervenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805315

----

A co pohled na neschopné chlapce ve vedení státu? Upřímně, platí pro ně tohle(?): „Největší nemorálnost je zabírat místo, které nemohu vyplnit.“ » Napoleon Bonaparte.

0 0
možnosti

Souhlas. Vláda trestá především své voliče. Připadám si jako na prvním stupni základní školy v šedesátých letech - chudí byli ti dobří, být bohatým bylo téměř trestné. A tak se pořád přidává chudým a nic se od nich nevyžaduje, ani to, aby jejich děti chodily řádně do školy a měly školní pomůcky. Sociální systém je stále štědřejší a dělat se mnohým nechce a ani to nepotřebují.

4 0
možnosti

vlastně je vláda Spolu v ideální pozici pro velké reformy - s aktuálními výsledky výzkumů není velká šance na znovuzvolení a můžou se tedy pustit do nepopulárních ale potřebných změn. protože se programem který by místní situaci opravdu napravil nikdo volby nevyhraje.

2 0
možnosti

nevypadají ale jako úplní sebevrazi

0 0
možnosti

Jistě, vláda dělá chyby. Tak jako každá jiná vláda před ní a po ní. Já této vládě vyčítám dvě věci. Šílenou komunikaci. A teď nemyslím vůči opozici, nebo jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá a špatná komunikace je také důsledkem šílené opozice. Kdo na tom má větší "zásluhu" nevím. Myslím komunikaci vlády vůči občanovi, voličovi. Neb se domnívám, že i nepopulární kroky, které jsou nutné, je potřeba vysvětlovat. Alespoň se o to pokusit. Bohužel ... tady to opravdu nefunguje. Druhá, zásadnější, věc. Stav byrokracie v ČR. Čekal bych, že se to bude lepšit. vím, že to nejde ze dne na den, ale ono se to zhoršuje. Bující byrokracie je ta největší tragédie tohoto státu. dlouhodobě. Neznám stát s takovým množství protikorupčních zákonů, nařízení a směrnic. Jak z toho ven?! No jednoduše. Větší osobní zodpovědnost doprovázená daleko větší možností samostatného rozhodování. Funguje to, fakt jo ...

4 0
možnosti

Komunikace je to strategická a té nemusíte rozumět.

Jinak šílenou komunikaci nemohou mít nešílení politici. Pak je tedy - podle vás - šílená vláda i opozice. Trochu schíza !!! A vaše rada jak z toho je jak z románu pro děvčata. Všechny vlády tlačí své občany do zásadní neodpovědnosti a snaží se přebírat odpovědnost na své pomazané hlavy. Takže vlastní zákony, neuznávat vládu, nevolit?

2 0
možnosti

Fiala je takový nemrcouch, znám ho z Brna, není na nějakou práci, jen se rád poslouchá a při tom se tlemí

5 1
možnosti

Jako dříve politruci. Zvládnutá rétorika, zvládnutý přednes, perfektní uhlazené vystupování a.... a nic víc. Veškeré myšlenky převzaté od nadřízených. Hlavně uklizený stůl a tužky srovnané podle velikosti a barevně ladící k brýlím.

5 1
možnosti

Tak asi voliči vládního bloku měli velká očekávání "že oni to po tom nemožném Babišovi nějak dají dohromady". Což je velmi vágní očekávání, a je jaksi jistota, že to přinese zklamání. Já jsem tedy od vlády nic nečekal, takže já jsem spokojený a v tomto smyslu mají mých původních 100 % důvěry /samozřejmě že jim nevěřím ani jediné slovo/. - - - - Na druhou stranu, kupř. taková ODS má na výběr ze dvou možností - buď si budou počínat nějak tak, jak si počínají teď, a dostanou ve volbách např. 8, 10 či 12%. Anebo se pustí do reforem, a vypadnou ze Sněmovny. O zbývajících stranách koalice to platí jakbysmet, s tím, že některé vypadnou tak jako tak. Prostě to bude už tak, že příštím premiérem bude Babiš. Jeho kandidátky totiž získají místy i přes 45% /severní Morava atd./. Před nějakými 10 či 8 lety bych z toho byl nervózní, protože Babišova skvadra a demokracie, to se má k sobě jako voda a oheň. Ale teď už mne to nijak nebere - po kovidu už vím, že Babiš jako politik je jen neschopný nařvanec, takže jeho nebezpečnost se limitně blíží nule. Skutečnou škodu nám samozřejmě působí tím, že celé politické spektrum spadlo do populismu. No ale tohle jednou stejně přijít muselo, tak to holt přišlo zrovna s ním. A myslím, že můj postoj k té věci není nijak výjimečný. Prostě z extremisty Babiše se stal mainstream. Takhle já rozumím tomu, proč se někteří z voličů ODS přesouvají k Babišovi. Pokud se do Sněmovny dostanou lidovci, udělá Babiš koalici s nimi, pokud tam lidovci nebudou, udělá koalici s ODS. Není tak teda pro spoustu lidí rozumnější volit přímo Babiše?

4 3
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky, pane Košíčku, ale nevěřím, že kdyby ODS začala reformovat, spadla by tak nízko. Spousta lidí chápe potřebu reforem. A pro mě to tedy rozumnější není, stejně jako pro spoustu jiných lidí. Ale díky :-)

2 0
možnosti

No, Babišova vláda měla svého času důvěru jen 19 %, to ale nijak výrazně neumenšuje současný průšvih.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babisova-vlada-ma-rekordne-nizkou-duveru-v-eu-horsi-nenajdete-40359019

1 2
možnosti

No jo, když vy se řídíte tím, co píší noviny

1 0
možnosti
Foto

S pobavením tady v diskusi čtu, kolik lidí nepůjde volit. Proč tedy nezaložíte stranu a něco nezměníte?

Upřímně, politické komentáře nevoličů považuji za irelevantní.

10 1
možnosti

Nás je menšina. Lidi volí škodlivý populizmus, zodpovědný politik nemá šanci

2 1
možnosti

Být za covidu u koryta tihle nýmandi, tak je schodek dvakrát takový. To pro ty, co stále a dokola předhazují Babišovo utrácení.

27 7
možnosti

Přátelé. Při četbě Vašich komentářů je vidět, že stále ještě věříte, že se Fialova pětikolka naučí řídit tento stát. Nenaučí a ani s tím spolkem amatérů neměla po volbách snahu s tím něco dělat. Šlo jim jen o to dostat k lízu své zkorumpované sponzory a kmotry. Nyní není koho volit, jak na levo, tak na pravo a jde jim jen o to, co nejdéle zůstat u moci přesněji u zdrojů a o stát jim vůbec nejde ani náhodou. Když už s tím má problém i Kalousek, tak to o něčem hovoří zcela jasně. Tak dlouho budou tento stát ožebračovat, až narazíme na dluhovou brzdu a pak přijde diktát EU a budou se dít věci. No kdo chce kam...........

21 3
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik