Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Ocenění za snahu o nestranné zhodnocení vlády.

Ale nemá to smysl. Fanatici ala Dvořák, Kindl, Jandová a další budou tyto neschopné teoretiky chválit a velebit na věčné časy a nikdy jinak.

11 2
možnosti
DR

Když je s nadšením volili, tak přece nyní nemůžou přiznat, že udělali botu. A tudíž budou nyní raději chválit jakoukoli cypovinu, která ze Strakovky vyleze.

9 2
možnosti
Foto

Naprosto nejdůležitější je, že Fialovi absolutně a bezvýhradně důvěřujete Vy a zdejší blogerská "elita" prezentovaná např. Janem Zieglerem v jeho velice uvědomělých článcích, které se stávají ozdobou současného mainstreamu: https://medium.seznam.cz/clanek/jan-ziegler-marsal-konev-byl-valecnym-zlocincem-a-podilel-se-na-genocide-rolniku-17306?utm_campaign=abtest232_sticky_header_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805256

Co největší nadávky na adresu Ruska a Putina nás zachrání, tak se čiňte více, pane Červenko!

Co nejvíce Vás a Zieglerů!

7 5
možnosti
ZV

Vítejte na noční pane Petříku.

4 3
možnosti
PC

Politolog měl na všechno "recept". Sice v něm nebylo naprosto nic konkrétního, ale "antibabiš" zkrátka dobře a "přesvědčivě" na mnohé zafungoval.

Je třeba si uvědomit, že za normálních okolností (t.j. do té doby platných volebních pravidel) by se tento spolek nikdy k moci nedostal. Víme, jak to bylo a proč... Tedy alespoň většina z nás to ví.

Měl jsem dlouhodobě velké výhrady k předchozím vládám, tedy nejen k vládě Babišově, ale nutno přiznat, že to, co předvádí tahle pěti... od samého počátku nástupu do funkce, je bohužel to nejhorší, co jsme tu od roku 1989 měli.

Pro mnohé je na tom paralyzující ta beznaděj...

23 4
možnosti
DR

Řekl bych druhá nejhorší, poněvadž ta Nečasova, které ve skutečnosti šéfoval spíše ten škrtal Kraďous, se absolutně nic nevyrovná.

2 4
možnosti
LP

Problém vlády je, že je součtem od leva do levicového středu. Stát má do ekonomiky zasahovat jen výjimečně. Slibovali jsme si, že vláda s ODS v čele: zastaví nebo zablokuje hlouposti zelených marxistů ( naopak jsme ještě přidali) uvede do souladu příjmy a výdaje ( a tím zkrotí inflaci) a nebude zasahovat do cen energií ( možná najde cestu, jak zabránit nesmyslnému způsobu stanovení cen energií na burze) a zeštíhlí stát zároveň tím, že většinu procesů zjednoduší. Opravdu to nemohlo být horší! Profesor politologie, zvyklý na přísun peněz ze státního rozpočtu, nemůže dělat pravicovou politiku!

18 0
možnosti
Foto

No, bohužel se hodně blížíte pravdě.

0 0
možnosti
LC

No a proto si tyhle pravdomluvné kluky a holky, kteří mají na všechno recept, v žádném případě nebudou zvyšovat daně a sahat na důchody, zvolíte i příště, protože Babiš (Ne že by to byl poctivý Einstein, ale proti tomu co to řídí dnes, tak skoro jo.)

14 0
možnosti
TT

Chudáček pojitojog převzal rozvráácenou stáátní kasuu... Bu-hu-hu-húúú, ééé.

5 2
možnosti
Foto

Z Vašeho příspěvku je zřejmá marnost snahy Vám vysvětlit, že "státní kasa" jsou peníze nás všech....

3 3
možnosti
JP

Úsměvné, všichni kritizují vládu, že nedělá co má dělat, je neschopná a nic neumí. Dobře, udělejme to obráceně. Jak to tu tak čtu, tak je tu hromada odborníků téměř na všechno a podle nich je to naprosto jednoduché.

Takže pojďme na to odborníci, paní Patlíková, pane Rozsívale, pane Beránku, jste ve vládě a je na Vás učinit rozhodnutí, která vedou ke nápravě. Navrhněte konkrétně co je potřeba udělat, aby stát fungoval jak má a naplnila se pokladna.

Problém státu je, že on v podstatě nic nevyrábí, a ani neprodává, pouze vybere prostředky od lidí a přerozdělí. A je jedno jestli je to pravicová a nebo levicová vláda.

Řekněme si na rovinu, největší žrout státních peněz je MPSV, takže tady je potřeba začít řezat nejvíce. Ano, jsou to ony důchody, příspěvky na dítě, dávky na cokoliv. A to je kámen úrazu, chcete, aby vláda byla daleko důraznější, ale nesmí se to dotknout mě, ať vezme někomu jinému.

V současné situaci je řešení v tom, aby zde vládla skupina technokratů, kteří bez emocí zavedou co je potřeba zavést.

Důchodová reforma, snížení růstu důchodů, nutná spoluúčast každého na svém důchodovém fondu. Nespoříš, budeš mít nízký státní důchod.

Omezení, téměř zrušení jakýchkoliv podpor a jedno inkasní místo, aby bylo vidět kolik celkově kdo na dávkách bere.

Zavedení standardů a nadstandardů ve zdravotnictví. Bezplatné zdravotnictví je chiméra a blud.

Zvýšení odvodů do důchodového a zdravotního pojištění fyzických osob.

A teď se sami sebe zeptejte, kolik volebních období by taková vláda zvládla. Ve společnosti, kde je každý odborník na všechno, kde si každý myslí, že on má nárok na cokoliv a doplácí na ostatní, ve společnosti, kde je každý přesvědčený, že stát musí za něj vyřešit jakýkoliv problém.

Už dlouho jsem neslyšel, že by někdo řekl, že se chce v prví řadě postarat sám o sebe a jen na něm záleží jaká bude jeho budoucnost.

9 13
možnosti
AK

Když to vezmu odzadu:

Myšlenkou nic od státu nechtít a postarat se o sebe sám se snadno nadchne, mladý, zdravý a ekonomicky aktivní člověk.

Ale co dlouhodobě nemocní nebo invalidní, staří, nezaměstnaní nebo matky samoživitelky?

Tam už ten prostor pro nadšení nevidíme, že?

3 2
možnosti
Foto

Jsme ve valce! Za vsechno muze Babis a Putin! Ockovani nemohou nakazit nikoho! O tom, co je dezinformace, rozhodujeme my, ministr vnitra! Nechapu, ze nekdo o takovych zjevnych a proverenych pravdach vubec jeste drze prokremelsky pochybuje. Volic ma byt uvedomnely a poslusny, ma hykat v rytmu mainstreamu a ne, ze si bude dezolatsky myslet, co chce. Tak bychom nasi uspesnou inflacne-libtardi spolecnost nevybudovali. Ta neduvera je samozrejme vysledek prace stvavych vysilacek, nepratelskych agentu, ztroskotancu a samozvancu v zoldu Kremlu a v nizadnem pripade mizernymi vysledky vlady. Kdo si neco takoveho mysli, je samozrejme Putinuv agent.

27 5
možnosti
RJ

Ahoj Járo. Vidím to zcela stejně, jen bych tak úplně nesouhlasil s tím zvládnutím uprchlíků z Ukrajiny, naopak, když se podívám na okolní země, zvládla to vláda bezkonkurenčně nejhůř. Začala to zvládat až po hodně dlouhé době a to jen díky tomu, že se angažovali a organizovali jednak "neziskovky" a hlavně nižší správní jednotky, takže kraje a obce. Organizace ze strany vlády byla totálně chaotická.

Vláda si za "nedůvěru" občanů může z velké části sama. Jistě, dává se jí za vinu např. inflace, za kterou sice až tak nemůže ale jejíchž prudký nárůst se snažila "vyseďet" až dlouho po nárůstu třeba cen energií se odhodlala vůbec k nějakým řešením. Jejíchž dopad je navíc poměrně sporný. Nekompetentnost ministrů, tragická komunikace směrem k voličům, Odtrženost od reality a jistý až "narcismus" premiéra.

17 2
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo, určitě si za to do značné míry a z větší části může sama. S těmi uprchlíky máš pravdu, zjednodušil jsem to. Ale s řešením cen energií moc nesouhlasím, mělo se to udělat jinak. Byla to jen záplata.

0 0
možnosti
MB

Volně navazuji na I. Chválného, souhlas. Otec z ředitelství Karnoly, se ponořil do provozu Já doma dychtil - Ozvalo se - "Synu, jako s mistrem provozu, je to s tebou strašné. Lidi tě mají rádi,. k čemu je to vlastně vedeš"? Rodič pochopitelně soudruha Bureše vůbec neznal. Já se tehdy dožral, zklamán ..

Tato vláda nemůže být oblíbená. Porušuje princip, že - Tato generace je přece tou poslední. O důchodcích ani nemluvě, už další nebudou. Žije se teď, rychle a zběsile. Rozdej co se dá, zadluž se. Nějaké reformy? K čemu? To je to, co předcházející vládě nejvíce vytýkám Do doby Covida žila v konjuktuře. Nějaké rezervy,generačně pokračující opatření ... ?

Jistě, současná dělá chyby. Ústupky, jako daň za 5 kolku. Očekávaně padne. Následně prožereme co se dá. ANO, tak nám bude skutečně lépe ...

9 6
možnosti
Foto

Zdravím, Miroslave. A co dělá garnitura proti tomuto scénáři? Do značné míry jde Babišovi naproti. Takhle ho tu za dva roky budeme mít opravdu jako na koni.

9 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik