Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Tady opět narážíme na naše zkreslené vidění. Vláda hned po nastoupení musela řešit dobu postcovidovou a následně vpád Ruska na Ukrajinu, a to roztočilo určitý dominový efekt, který dodnes je aktivní. Lidem se prostě sáhlo a sahá na jistotu, a je to vlastně i tzv. referendu, co pro kterého má zde být ten stát, vláda, o samotné pluralitě společnosti a dále nástup Mileniálů a jejich vidění světa do všech částí společností, a jak oni vidí svět, mají hodnoty atd. Lidi jsou pod nesmírným tlakem nového fenoménu a biče medií, a to je odborník na každý prd, dále to, že divák, čtenář je prostě hloupý a potřebuje, aby byl veden, tak že dostane odborný rozbor – vedení dané věci, od plejády odborníků, jež ale jsou odborníky na svůj profil, nikoliv na zákonné, ústavní, bilaterární a další možnosti vlády, státu, tak že neumí pracovat a zapracovat svůj pohled, jak by prošel džunglí ústavní dělby moci, dále implementovanými nařízeními EU, mezinárodními smlouvami, o ochraně atd. Pro prosté lidi pak platí to, že když je to ten odborník – autorita, tak není pochyb. Některé media si navíc osvojila politiku brát ministry na kobereček, pokud zde ve státě není něco v pořádku, a nakonec se ukazuje jednoduchost a neznalost moderátorů, bulvárních hvězdiček v daných oblastech, zde jim chybí vzdělání. Pak tu je fenomén tzv. kůl v plotě, to by zde byla každá vláda, jež by musela sáhnout na jistoty, v situaci, kdy je společnost vlastně jednobarevná ve vidění hodnot. Jsme vlastně už na konci cesty zavedení politického systému na jednobarevnou společnost. V poslední fázi nastal pád velkých stran, a dnes jsou to vlastně slepence ze zoufalství. Není zde opora z vrstev ve společnosti ani ty vrstvy, jež generují tak jako za dob mocnářství či 1. republiky. Není zde stranický dorost, není zde ani tzv. 3. pilíř společnosti, její duše, a to duševní, duchovní, firemní, vědecká ... elita.

Pamatuji se dobu, kdy stát měl mít jen malou roli, a politika neměla být pořád to hlavní v mediích a u lidí.

4 2
možnosti
Foto

Opět spousta pravdy, ale přeci jen ne podle mě celospolečensky. Dominový efekt ano, ale to by vládě nemělo bránit něco opravdu dělat a to se převážně neděje. Ani s jednobarevnou společností moc nesouhlasím, spíš bych řekl opak, nůžky se rozevírají.

0 0
možnosti
JR

J18a95n 93R56á68ž

16. 8. 2023 13:09

Fiala a spol. se nemusí zajímat o to, co si o nich myslí občané, protože mají i z pouhým cca čtyřicetiprocentním volebním ziskem pohodlnou většinu ve Sněmovně, mají většinu v Senátu a podporuje je i prezident. Takže si mohou dělat co chtějí a názory občanů je nemusí zajímat vůbec.

Faktem je, že když Babiš neodejde do ústraní a bude dál kandidát na premiéra, tak pod heslem "Za Babiše bude hůř" volby znovu ta banda neschopným břídilů vyhraje volby i příště a možná všem stranám pětikolky dohromady bude stačit jen 30%. Za tento stav můžeme poděkovat Rychetskému

Dokud se nezbaví ODS koule na noze v podobě Lidovců a TOP09, a k tomu Fiala mít odvahu nikdy mít nebude, těžko bude mít i po příštích volbách vláda důvěru občanů, i když ji ve Sněmovně získá.

Politika je kompromisech a aby se kompromisu dosáhlo, musí se udělat někdy i dost nepříjemné úkroky stranou. A to by měly udělat i ODS a ANO a konečně se v zájmu občanů dohodnout. Fiala je stejně figurka, který čeká jen na to, aby se mohl uplatnit v některé instituci EK a Babiš by měl napodobit Kaczyńského a ztratit se do ústraní, protože pomyšlení, že by dělal opět premiéra je pro většinu občanů natolik nepřijatelné, že by byli schopni opět volit nefunkční koalici nebo by nešli k volbám, což je i můj případ.

5 3
možnosti
Foto

R87o83m26a21n 62K23o92z61e93l

16. 8. 2023 13:28

V době voleb bude Babišovi 71 let, to je už věk, kdy možná kandidovat nebude a ano, obchod se strachem a útočení na nejnižší lidské pudy patří k pětikoalici, zvláště k těm stranám, které by se jinak do Sněmovny nedostaly.

7 1
možnosti
Foto

J20i17r20i 78C42i31z

16. 8. 2023 12:57

Vyjimecne jsem si vas blog precetl (nadpis), ale byla to ztrata casu. Vubec jste nezklamal a jako cela NF vse hodil do pytle "Antibabis". Rozvracene finance? To si nepamatujete, ze na zacatku vlady A.Babise (premier) byl vyrovnany SR? Nepamatujete si, ze po zjisteni covidovych cisel se zastavila cela Evropa a vsichni sedeli doma jen s rouskami? Nepamatujete si, ze na ulicich nebyl zadny pohyb, vsechny fabriky zavrene a jen nektere obchody mohly zasobovat obyvatele? Omezena doprava, sluzby atd? Prodej aut a dalsich klicovych vyrobku na dlouhe mesice uplne ustal? Nemocnice nefungovaly a to i pro doktory, pokud neco nutne potrebovali operovat? Muj dlouholety pritel doktor byl objednany na operaci kycle (nemohl chodit ne tak hrat tenis) a musel cekat 2roky, teprve po covidu mohl nastoupit do nemocnice. Nepamatujete si ty desetitisice mrtvych na covid? Covid zavlekla do sveta Cina nebo A.Babis, co byste asi tak rekl.. I v Nemecku dodnes nesou nasledky covidu a pravidelne se k tomu jejich politici vyjadruji a zduvodnuji, proc se zatim nepodarilo vratit na puvodni vykonnost. Tady ta mistni klika krome A.Babise najde jeste vymluvu na "grindyl", ale to je vse co umi. To je taky jeden z duvodu, proc vyspela zapadni civilizace na postbolsevicke staty kasle. Tato vlada NF se dostala k moci diky byvalemu komunistovi z US. V zapadni civilizaci plati i Ustavou, ze vitezem voleb je jedina partaj s nejvice hlasy volicu. Nejaky spolek slozeny jeste pred volbami je tam naprosto nemozny a nikdy by pres jejich Ustavu neprosel. Jinak to neni soutez politickych stran, ale Narodni fronta stoji proti ostatnim stranam. Stejne to funguje v bolsevickem Rusku nebo komunisticke Cine. A CR se k temto "demokratickym" statum pridala.

10 3
možnosti
Foto

Výjimečně jsem si Váš příspěvek přečetl, ale byla to ztráta času. Vůbec jste nezklamal.

Černobílé vidění světa, žádná snaha o korektní diskuzi a víra, že všichni s opačným názorem prodělali lobotomii a nepamatují si zoufalost předchozí vlády.

No nic, aspoň jste mě v některých pasážích rozesmál - třeba o tom "grindylu" nebo o komunistovi z US, arguentačně "skvělá je i Vaše kritika volebního systému i závěrečné zařazení naší demokracie ke státům, ve kterých by Vás hned za podobné názory zavřeli. Tady se jim jen zasmějeme....

2 8
možnosti
Foto

Pochopitelně volím opozici, pokud se příčetní členové ODS nešprajcnou a neudělají ve straně revoluci.

13 8
možnosti
Foto

Přeji vám moře slunce na italských plážích.

4 0
možnosti
Foto

Já jsem s vládou jako volič spokojen. Nemám proč si stěžovat. inflace je na 8% ze 17%. žádnou bídu nevidím. Restarace, obchody jsou plné, zájezdy do ciziny vyprodané, obchody plné i přes tu drahotu s autem není kde zaparkovat.

6 10
možnosti
FD

Opozice tak stále lže až se stávají lži provdou!

7 4
možnosti
Foto

V mnoha bodech s Tebou souhlasím. Nicméně.

1. Bylo jasné, že jde o sebevražednou misi. Po de facto 8 letém panování pana Babiše, který je dobrý pouze na přebírání cizích podniků a žvanění na TikToku, je konsolidace státních financí proces nepochybně dlouhodobý a samozřžejmě bolestivý.

2: Dělal by to někdo lépe? Třeba paní Schillerová? nebo ten "ekonom" pan Havlíček, jehož prognosy se téměř 100% míjejí s následnou realitou? Nebo pan Hrnčíř z SPD, který mi připadá, jako by spadl z Marsu?

3. Občané nehodnotí ani tak vládu, jako svou současnou ekonomickou situaci, jež však není tak černá, jak se o tom dočtou. Kolik občanů jede do Chorvatska na drahou dovolenou? Milión? Každá desátý včetně starců a nemluvňat? Kolik ještě jinam? Opravdu se mají důchodci tak špatně?

V čem je situace katastrofální, je vládní komunikace. Nemá jednoho mluvčího, který by cca 1x týdně objasnil s klidem kroky vlády a co sebou přinesou.

Já bych ANO a ani SPD nevolil, i kdyby slibovali kdovíco. Mně pan Babiš stačil až nad hlavu.

20 13
možnosti
Foto

Díky, Tome.

ad 1: Určitě pravda, jenže oni zatím prakticky ani konsolidovat nezačali

ad 2: jsem si jistý, že současná opozice by to dělala ještě hůře, jejich proklamace tomu jasně napovídají. Ale jistě by se našla spousta nezávislých ekonomů, kteří by to lépe dělali.

ad 3: v zásadě souhlas, určitě dobrý úhel pohledu

Pochopitelně i pro mně jsou ANO a SPD zcela nepřijatelné.

5 0
možnosti
LB

Děkuji autorovi za názor, ve kterém se velmi dobře pokusil skloubit smysl pro realitu i pro objektivitu.

4 0
možnosti
Foto

,,Za úrok naděje mně bídně zase je, ..." Tak pěla N. Urbánková před pětapadesáti roky. A ,,včil"?

4 0
možnosti
Foto

No, to není daleko od pravdy.

0 0
možnosti
Foto

P43e57t23r 88F79r13i50e25d81a

16. 8. 2023 11:47

Zdravím Vás.

My totiž potřebujeme padnout na ústa a uvědomit si, že za naše velké problémy mohou nejen léta vlády komunistů, ale také léta vlády od roku 1990.

Mezi politiky je málo osobností, náš národ je nedokázal vygenerovat. Většina politiků totiž nepochopila, že radost mít koryto je mnohem menší, než radost z dobře vykonané práce.

Až bude v Praze demonstrace s požadavkem, aby politici byli placeni podle stavu země, pak možná začne nová éra ČR.

Taková věc však není na obzoru.

"To chce klid."

"Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat."

PF

7 1
možnosti
Foto

Dobrý den, s tím se nedá nic jiného než souhlasit. Ve svých důsledcích si za to můžeme sami, volili se stále ti samí a rychle si zvykli, že jsou vlastně beztrestní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik