Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Důležité je zmínit, že důvěra ve vládu klesá, ale odklon voličů jednotlivých subjektů, ze kterých se vláda skládá, není až tak drastický. Pokles důvěry je také výsledkem toho, že voliči stran současné vlády nemají problém být kritičtí vůči vládě na rozdíl od voličů ANO, kteří jsou zvyklí svého vůdce milovat bez výhrad, at dělá cokoli, at dělá jakékoli politické veletoče, at si jeden den protiřečí s tím, co říkal včera.

Koaliční vlády, které jsou založené na tak širokém a rozdílném spektru stran, to mají s poklesem důvěry snadné. Voliči Pirátské strany nedůvěřují vládě kvůli Blažkovi a ODS, voliči ODS nedůvěřují vládě kvůli tomu, že nejsou víc pravicovější atd. . To však neznamená, že jednotlivé strany ztratily tolik voličů, jak klesla nedůvěru vládě. Ta klesnou musela, protože na začátku převažovala spojenost s tím, že šel Babiš od válu. Ted už to na pozitivní hodnocení vlády nestačí a voliči vládních stran jsou přirozeně kritičtí i v rámci vlády, ve které je strana, kterou volili a volit budou i v příštích volbách.

2 12
možnosti
ZZ

Řada voličů, která volila ANO - volila jen menší zlo. Babiš není žádný krasavec, ani rétor, ale do Covidu řídil ekonomiku vzorně.

Přiznejme si otevřeně, že za Covidu padly všechny ekonomiky EU do dluhů a naše nebyla žádnou vyjímkou. Tehdejší opozice však tuto skutečnost doslova zneužila a zneužívá dodnes.

Nyní ovšem všechny ekonomiky rostou a vykazují zisk, jen ta naše ne !!! O tom se však mluvit nehodí.

Předvolební slepenec byl zaměřen jen na nereálných slibech a byl zaměřen výhradně proti Babišovi, aniž by měl jakýkoliv program. to vidíme názorně dnes, kdy 2 roky po převzetí moci se stále něco připravuje, ale nic zásadního se nedělá. Osekání zákonných nároků penzistů bylo jednoduché, ale hospodaření státu to nijak nepomůže, protože stát stále nenašel kde může ušetřit na svých výdajích - tedy kromě penzí.

Ukázalo se, že vládní koalice lhala ve svých předvolebních slibech a neví kudy dál. Ještě štěstí, že má přízeň sdělovacích prostředků a novinářů, kteří ji stále velebí na každém kroku.

Pětikoalice má jasnou převahu v parlamentu a může si prakticky prohlasovat co chce, ale za 2 roky kromě snížení penzí neprohlasovala nic, co by pomohlo tomuto státu ke snížení zbytečných výdajů.

16 3
možnosti
TK

Už se těším jak za dva roky bude Babiš a Schillerová kvílet, pobavíme se hezky jak budou oni řešit ten svůj hnůj

4 13
možnosti
ZD

Vy se těšíte, že bude pro naše lidi v naší republice opět špatně, tedy jak píšete? Nechtělo by to zajít k nějakému specialistovi?

1 0
možnosti
Foto

Pro mě je tato vláda s prolhaným premiérem v čele poslední hřebíček, abych se stal nevoličem...a to jsem volil Spolu, kam to spolu dotáhneme sem nemohu ani napsat.

14 1
možnosti
Foto

No jako budoucí nevolič vůbec nejsi sám, Jaromíre, ale je to chyba.

4 0
možnosti
PB

Stačí pochopit, že současní "politici" v Evropě nedělají politiku, ale populistický influencing. Tedy, že nepracují na tom, aby jim svěřený stát prosperoval, ale pracují na tom, aby prosperovali hlavně oni osobně a aby se k prosperitě nedostali "ti druzí".

13 1
možnosti
JV

Hlavní problém je jeden. Vláda je složena z naprosto nekompetentních lidí, kteří si svou neschopnost neuvědomují.

34 2
možnosti
JB

J80a86n 50B85a74r15t11o11ň

17. 8. 2023 8:13

Máte hlubokou pravdu, ale je potřeba dodat i ono za bé - ODS je v hluboké krizi, nedůvěřuje ve své schopnosti oslovit voliče samostatně a spěje ke koalici SPOLU na věčné časy a nikdy jinak. Kruté pro členy ODS, kteří pamatují lepší časy.

17 0
možnosti
Foto

Bohužel to tak vypadá. Díky.

0 0
možnosti
PD

To, že tahle vláda nebude schopná dělat pravicovou politiku, muselo být jasné všem, kdo používají selský rozum a umí napočítat do deseti. Když Fialka upekl takový dort, do kterého dal neokomunistické piráty, eurohujerskou TOP 0,9, vyčůrané lidovce a mafiánské stánkaře Program AntiBabiš. Politolog, učitel dějepisu, který celý svůj profesní život je přisátý na státním, k tomu ten docela dobrý kousek s barmskými ženami.. Tuhle republiku musí vést krizový manažer, který se nebude bát rozhodnout a nebude čekat na noty z Bruseli mimochodem, víte kdo má aktuálně nejvyšší cenu silové energie? no ČEZ, samozřejmě. Zastropování mělo být dávno zrušeno, ale takhle ČEZ víc vydělá a bude více co přerozdělovat...

34 2
možnosti

Těm 23 procentům, kteří vládě věří bych doporučil shlédnout předvolební debaty a konfrontovat je s konáním nynější vlády. Diametrální rozdíl v rétorice nejen premiéra. Totální nekomunikace směrem k veřejnosti a nadutost při prosazování jednotlivých kroků. Za vrchol považuji chování vládních poslanců v parlamentu. Ohlašované úspory jsou za prvé nedostatečné a vlastně je úsporami ani nelze nazvat, protož povětšinou jen a pouze tahají peníze z kapes lidí, kteří je již několikrát zdanili. Za správné by se dalo považovat zrušení valorizace důchodů pouze v případě, kdyby vláda udělala "gesto" a zmrazila jak své platy, platy soudců, zrušila renty policistům atd...Zatím co si běžný poplatník přitahuje opasky, politici se plácají po zádech. Bohužel musím souhlasit s poslední větou autora - není koho volit.

26 1
možnosti
Foto

Nutno ovšem podotknout, že Babiš na tom nebyl jinak s předvolebními sliby a rétorikou. Úspory jsou prostě nedostatečné.

4 3
možnosti
PA

V tom co, jste napsal mate samozrejme pravdu, na druhou stranu, porad je teprve polovina mandatu a je dobre, ze jste to tam napsal - i Necasova vlada, ktera se s odstupem ukazuhe jaki jedna z nejlepsich, kterou tato zeme mela, mela v polovine podobna cisla. Ja bych vlade nechal cas, uvidime o kolik stahnou deficit rozpoctu do konce jejich obdobi. Kdyby byla v opozici alternativa, tak by me melo smysl uvszovat o jinych politicich, pokud ale jedina alternativa je Bures, tak to v zadnem pripade - to i tato vlada, ke ktere mam mnoho vyhrad je mnohonasobne lepsi.

2 8
možnosti
Foto

Docela souhlasím, ale obávám se, že vláda čeká až se přirozeně nastartuje ekonomický růst, který začne schodek umazávat.

3 1
možnosti
DP

Samozřejmě, že se populistovi, kterému jeho líbivé, ale nezodpovědné rozhazování v parlamentu podporovali socialisté a komunisté, vládlo snáz, než když se musí demokraticky dohodnout pět tak různorodých politických subjektů. Tam se průnik dělá mnohem složitěji a taky to tak vypadá. Věci se neposouvají, jak by měly, nesmysly opozice jsou slyšitelné více než hlas vlády. Kdo stojí na zemi, tak ví, že má důvody být nespokojený, ale současně chápe, že vláda nemá sílu na to, aby jela 130km/h. Jede pomaleji. Zadýchává se, zasekává se, ale z mého pohledu jede správným směrem. A to je přesně to, co po ni chci a nějaké to skřípění a pomalejší jízdu, to mě až tak netrápí. Trápilo by mě, kdyby zemi dostal zpět do rukou jistý agrobaron, protože další zpátečku už by tahle země nemusela zvládnout.

7 15
možnosti
Foto

Rozumný názor a adekvátní argumenty.

4 5
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik