Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Já jí plně důvěřuji ....vedu hezký a spokojený život

6 10
možnosti
ZB

Tato vláda je velkým nebezpečím pro Česko a jeho občany. Kdo to mohl volit? Nejsou dlouhodobě základní léky, cen raketově rostou, politici pětikolky stále někam létají - nemá to ale žádné plus, politici pětikolky nezvládají svoji agendu, a mohl bych pokračovat. Je to ta nejhorší vláda od roku 1989.

18 11
možnosti
Foto

Tak s tím určitě nesouhlasím.

5 14
možnosti
Foto

Tentokrát jsem po přečtení na rozpacích, Jaroslave. Připadá mi to poněkud nevyvážené a zabarvené hodně do černa, i když je Tvá kritika pravdivá.

Přestože balíček je nedokonalý, měla vláda aspoň odvahu s ním přijít na rozdíl od předchozí vlády, která si půjčovala i "do zásoby". Stejně tak není vůbec dokonalý návrh důchodové reformy, ale aspoň něco předložila, na což jsme i přes sliby hnutí ANO marně čekali celé 4 roky. Nepopulárním opatřením bylo i zpomalení nadstandardního růstu důchodů, a je jasné, že A.Babiš by jen zasekl sekyru ještě hlouběji..

Fialova vláda neudělala bohužel nic významnějšího v oblasti slibovaného zeštíhlení státní správy, i když ministři hlásili jakési částky, které jsou schopni "ušetřit". Ve své podstatě ale miliardy tečou dál a počet státních zaměstnanců se nezmenšuje.

Pokud bych to tedy shrnul - nevěřím tak úplně číslům CVVM a myslím, že té důvěry je možná o něco více. Záleží asi i na formulaci otázky. Řekl bych, že této vládě nevěřím, že vyřeší všechny problémy, ale stále jí věřím více, než té Babišově.

Problém vlády je i silná opozice - včera někdo výstižně napsal (myslím k Tvému blogu o A.Schillerové), že poté, co minulá vláda utrácela, vyzývá tuto vládu, aby šetřila. Když ale ta chce šetřit, tak jí zase obviňuje, že ožebračuje lidi. A tady se ukazuje neschopnost P.Fialy fungovat jako "klidná síla" a nedat opozici možnost takových podpásovek. Místo kvalitního vysvětlování konkrétních opatření jen "vysílá signál", což lidem pochopitelně nestačí.

Na závěr bych zdůraznil ale ještě jednu pro mě zásadní věc - oproti předchozí vládě se výrazně zvýšila úroveň politické kultury.

9 14
možnosti
DR

Otázkou je k čemu je jakýkoli balíček anebo "reforma", když ho nejsou schopni řádně prodiskutovat s opozicí a přijít společně s nějakým kompromisem.

Protlačovat všechno silou nemůže dopadnou jinak než reformy ala Nečas. To opravdu když nebudou navrhovat nic, tak vyjde nastejno.

17 2
možnosti

Jasná je jedna věc - vláda, která musí dělat nepopulární kroky (byť i s chybami) upadne zákonitě v nemilost.

14 6
možnosti
DR

Krásně okecaná neschopnost.

14 9
možnosti
JZ

Současné vládě se dá vyčíst leccos, ovšem pořád lepší jak za Babiše, Já vzpomínám jak Andrejko v pondělí řekl, že hospody se zavírat nebudou, v úterý už to bylo jinak a ve středu byly hospody zavřené.

Chtělo by to skutečnou pravicovou vládu. To jistě, jenomže jak ji dostat k moci, přes volby by to nešlo, takže pak by zbýval jedině vojenský převrat. Asi jako v Chile v roce 1973. To je však nereálné.

Když však srovnám Babišův populismus, který slíbil všechno všem, tak mi Fialova vláda pořád vychází lépe. Úsporný balíček není dokonalý, nicméně podle mnoha ekonomů je to krok správným směrem. Mohl by být ještě tvrdší, to by však ještě více řvali Ti, kteří vládu kritizují.

Co také říci na opozici ANO a SPD, která místo úspor nabízí akorát další utrácení miliard za nesmysly typu slevy na jízdné pro studenty a seniory nebo zavedení tzv. minimálního důchodu.

13 16
možnosti
MR

Určitý zlom u Babišovi vlády, jež vlastně byla pod hrozbou další Španělské chřipky, jež si po 1. světové válce vyžádala milióny lidí, nastal v podobě nástupu soudů do čistě ústavních pravomocí vlády, kde je potřeba i připomenout, fenomén lidských práv, jež byla zneužita soudy k rušení vládních opatření na zmírnění šíření, jen proto že nezohledňovala potřeby toho posledního. Na to by ani nestačil aparát USA. Tehdy už se pranýřoval nástup soudcokracie a vlastně to že se zde vytváří třetí komora. To otevřelo vlastně i Pandořinu skříňku v podobě, tlaku vyplácení odškodného, podpor, a zde nejvíce měli v bulvárních mediích slovo, hospodští, umělci na volné noze, cestovní ruch atd. Zpěváci si pak jeli na Karibik na dovolenou.

Dnes je každý po bitvě generál. Tam je vidět určitý zlom v Babišově politice přístupu, kde vzala i za své jeho kniha O čem sním ... .

Další zlom nastal v době, kdy padl hon na Babiše. Něco podobného už se zde dělo za dob politiky verze 4. nástup malých politických stran a hnutí, třeba VV., slečna Kočí ... .

Nástup podnikatelů do politiky verze 5., byla vlastně odpovědí na insolvenční mafii, jež likvidovala prosperující firmy.

Babiš vlastně pomohl přispět k rozkladu mocné ČSSD a jejího mafiánského chování, třeba k právníkovy, jež pro ně získal L.D., anebo Policejní reformy, jak se choval Hamáček ... . Kde je dnes KSČM.

Hnutí Ano, už nemá podporu tak od Babiše, jako dřív, neboť se mu tzv. vyčistil dvůr ... . Hnutí ANO, tedy sleduje cestu nejmenšího odporu a tou jsou tzv. lidové masy .

5 0
možnosti
Foto

To už raději věřím Mňáze & Žďorpovi Petra FIaly.

1 2
možnosti
Foto

To ale neznamená, že je nekritizovatelná, Martine, tak jako pro některé fanatiky z naší strany.

0 0
možnosti
Foto

Jistě jste je přepočítal. Paní Pantlíková jásá. Vivat.

O problémech, jaké bude vláda mít, jsem psal ještě před volbami. Takže nic nového pod sluncem.

4 5
možnosti
Foto

Pak nelze jinak, než se sklonit před vaší všeobecně známou genialitou.

7 0
možnosti
Foto

Pětikoalice měla provést nějaké změny ve vládě - snížení počtu ministrů a ministerských úředníků. Do rozpočtu by to sice velké úspory nepřineslo, ale bylo by to symbolické gesto - začínáme šetřit u sebe. Takto musí pětikoalice snášet výtky, že chce šetřit na lidech, ale tam nahoře u sebe nezačne. To doporučoval i Miroslav Kalousek.

Ale chápu, že u pěti koaličních partnerů se takovéto zásahy do koaliční smlouvy dojednávají obtížně.

14 0
možnosti
JS

Vláda přece řekla kolik % ušetří u sebe a nám může být jedno kde u sebe ušetří. Když si přidala dvě ministerstva tak to musí ušetřit jinde.

2 0
možnosti
Foto

Kdo pětikoalici, a tím i tuto tuto vládu nevolil, není překvapen, předpokládal to. A to podle toho, jak se chovala jako opozice za vlády A. Baiše. Zaměřila se čistě na kritiku jeho od soyu, a pak - jaké si "schopné" ministry si vybrala, a nakonec i státu. Ta potřebuje vodit stále za ručičku. A její volební program? Před volbami slibovala, po volbách nesplnila. A stále žije v domnění, že ta jejich sto osmička všecko zachrání. Chyba. "Pýcha předchází pád", a "lež má krátké nohy, daleko neujde". Pokud nám vydrží do příštíích švestek, může si gratulovat. V kotli s povidly to už bublá....

19 12
možnosti
Foto

Opr. ... Zaměřila se čistě na kritiku jeho osoby, a pak - jaké si "schopné" ministry si vybrala, a nakonec i hlavu státu. Ta potřebuje vodit stále za ručičku. Ď.

7 6
možnosti
FL

"Státní kasu převzal prakticky rozvrácenou předchozí vládou Andreje Babiše." - Všechny kroky které vedly k tomuto rozvratu podpořili všichni, v opozici i ODS a Pirati... Nesvádět vše jen na Babiše.

Pozdepsali povinnou solidaritu, tím pokazili maximum co mohli

18 3
možnosti
Foto

R63o43m36a13n 44K95o87z28e56l

16. 8. 2023 13:37

Babiš byl jako ministr financí mezinárodně oceněn, za rok 2016, málokdo to ví, tedy nemohl být tak špatný.

18 5
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik