Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na současné situaci mají podíl pouze voliči pětidemolice !!!

0 0
možnosti

Asi jsem nerudný pracující důchodce (ve výrobě), ale žádnou krizi nevidím - tedy tu ekonomickou a nízkou životní úroveň. Naopak, lidé už nevědí, co by ještě chtěli, hlavně dostávat za méně práce ještě více peněz. Vidím tu krizi morální, hodnotovou a vzdělanostní. A toho Středulu byl naší zemi čert dlužen. Je spolu s Maláčovou a populistou Babišem hlavní příčinou naší vysoké inflace. Nyní ji ještě nestydatě kritizuje a opět vystrkuje rohy se svými ekonomickými nesmysly. Jinak s hodnocením celkem souhlas. Tuto vládu považuji za velmi slabou a málo rasantní v domácí hospodářské politice.

1 0
možnosti

P51e85t16r 36S72k48á41c24e40l

24. 11. 2023 21:50

Jen tato vláda je slabá? Za posledních 32 nás neschopní chlapci dovedli tam, kde jsme. Logicky nás z marasmu nevyvedou, nastoupit musí jinší, schopnější. M.Thatcherová 11 roků úspěšně vládla jen proto, že zvedla platy ministrů a přetáhla si do vlády schopné lidi. Až tak, že za každým stály úspěchy. Jakou minulost měli či mají naši ministři?

0 0
možnosti
Foto

Povrchní. Zásadní význam má sociání struktura, to jest absence produktivní střední třídy.

1 0
možnosti

Popsal jste dobře. Jsme ovčani a volíme hodně až parchantů. Prostě nalezou a pak není koho volit Babiš a Pavel. Kandidáti byli, ale neměli na divadlo, tak prostě propadli. A to je stále. My nemáme politiky, ale příživníky. Lze jedině změnit jen okleštěnými čl. příspěvky a za účast ve volbách a jště s progresivitou pro malé strany. Ale kdo tohle pochopí?

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Jaroslave. Myslím, že jsi tentokrát zvolil hodně diskutabilní téma. Nemyslím tím samozřejmě diskuzi pod blogem, tam ani nelze očekávat nějaké překvapující změny názorů. Spíše jde o otázku, zda opravdu drtivá většina z nás je odpovědná za morální úpadek české politiky.

Z mého pohledu to tak úplně není. Mnohým z nás vadily korupční aféry ODS, proto se politicky zrodil Babiš (jak sám o sobě tvrdí), který sliboval jako hlavní politický program boj proti korupci. Protože se po jeho první účasti ve vládě ukázalo, že jeho morální úroveň nemá žádné dno, zvedla se po jeho zvolení premiérem velká vlna morálního odporu (viz demonstrace na Letné). Jeho vláda pak předvedla jen chaos, podvody, lži, zadlužování a fňukání, a tak se zrodila Pětikoalice. Doufali jsme v reformy, které byly Babišem slibovány, ale nerealizovány. To, že dnešní vláda není rozhodná (spíše jen vysílá signály) a naše očekávání příliš nenaplňuje, není vina nás voličů, ale především vlády, resp. politiků.

Dá se to vidět i z jiného úhlu pohledu - společnost se skládá z lidí různé inteligence, schopností a morálky. Můžeme jim mít za zlé, že mají problém rozlišit, co je správné a morální? Že nejsou schopni si ověřit informace, resp. dezinformace. Mají ale stejné volební právo a jejich hlas má stejnou váhu, jako hlas vysokoškolského profesora nebo odborníků na makroekonomii či dezinformace.

A co proti tomu má dělat obyčejný občan? Stačí jen být slušný, nekrást a vychovávat tak i své děti? Nebo psát blogy a upozorňovat na lži a amorálnosti politiků? Nebo se politicky angažovat (i když pak už není obyčejný občan)? i když o tom dost přemýšlím, tak opravdu nevím. Vím jen, že nejhorší je neudělat vůbec nic...

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Ivane. Tak tentokráte spolu tak úplně poprvé nesouhlasíme :-). Ten malý exkurz tam není pro nic za nic. Babiš a spol jsou právě jen důsledkem něčeho, co se tu odehrává přes třicet let. Od začátku se tu toleruje netolerovatelné. A to dlouhodobě graduje. ODS i ČSSD byly zcela beztrestné, i kdyby to mělo být jen tím, že by odešly do propadliště dějin již v devadesátých letech na základě volebních výsledků. Na to právě navazují další věci. Na tohle jsem především mířil. Babiš je jen výsledkem úzu, který je tu dlouhodobý. Tady je vina voličů, toleruje se takřka vše a z mého hlediska začíná být pozdě na nějakou klidnou změnu, bohužel.

4 0
možnosti
Foto

J98a63n 30P97a34l58l21a74s

19. 11. 2023 14:47

Dobrý den, nevolil jsem nikoho z dnešní sněmovny. Více než milión hlasů nám propadlo, což je podle mě drtivá menšina. V čem spočívá náš podíl na současné situaci?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, viz moje odpověď výše.

0 0
možnosti
Foto

Ta transformace z čistě socialistické ekonomiky na tržní ekonomiku byla podle mne úspěšná. Mafiánské praktiky byly důsledkem špatných restitucí. Ty podle mne neproběhly správně a spravedlivě. Viz do dnešní doby kdy se stát přetahuje o majetek, aby ho nemusel vydat potomkům dřívějších majitelů.

1 0
možnosti

Takže restituce nebyly správné a spravedlivé, stejně jako privatizace a proto transformace proběhla úspěšně ?

0 0
možnosti

Červenko, ty jsi hlava pomazaná!

0 0
možnosti

Zvolánku, oni jsou hloupé a ošklivé káčátko.

5 1
možnosti

Jaroslave, zareaguji na hlavní moto blogu: "Trapné výlevy naprosté většiny politiků na Národní třídě k 17. listopadu jen podtrhují stav, kde je současná společnost. Asi jen málokdo jim věří". Zbytek vašeho textu je jen rozbor více než 30 ti let.

Záleží na úhlu pohledu. Já posun vidím. Volby vyhrála pětikoalice, prezidentem nebyl zvolen AB a to, že změny nemohou nastat okamžitě je jisté. Tato vláda neumí komunikovat k veřejnosti tak, jako ta předchozí, populistická. Současná opozice je v rétorice velmi úspěšná, ale to neznamená, že má pravdu. Vždy záleží na úhlu pohledu a pokud budeme na současné vládě vidět jen chyby, budeme se i nadále podílet na likvidaci alespoň částečné možnosti změny. Nebo si myslíte, že pokud se opozice dostane znovu k moci, tak to bude lepší ?

Já si to nemyslím. Nikdo neumrzl, nezemřel hlady a banky uvádí rekordní úspory na účtech klientů, tak kde je ten zmar a bída naší společnosti ?

14 7
možnosti
Foto

J93a15n 17Š31i53k

18. 11. 2023 23:57

Tak. Přesto podle řady diskutujících na iDNES.cz to vypadá, jako kdyby se mrtví váleli po ulicích. Babišova komunikace byla taky zoufalá, některým jeho příznivcům,kteří mají problémy s pamětí bych doporučil, aby se podívali na některé záznamy z jeho skvělých tiskových konferencí, hlavně za Covidu.

9 0
možnosti

Nemyslím si, že je to všechno kdovíjak kritické. Je samozřejmě pravda, že "zaseklých" věcí je spousta - ale protože se na ně zakládalo posledních nejméně 30 let, tak s tím žádný politik sám nic nezmůže. Změna může příjít až poté, co se stane běžným standardem, že každý z občanů, kdo má tu možnost a chvíli času, se veřejně angažuje - nejen v politice, ale v sociální práci, v práci s mládeží..... Pokud bude nezištné veřejné angažmá řadového občana ctěno, obrátíme se na správnou cestu. Kdokoliv z nás můžeme jít příkladem, a je mnoho těch, co jdou. A to je nadějné a já říkám, jen houšť. Jsem proto optimista.

2 0
možnosti
Foto

Pokud se zakládalo 30 let, a jako že ano, pak to do té kritičnosti minimálně míří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik