Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36a48n 96Š62i27k

18. 11. 2023 18:30

Já si myslím, Jardo, že ne většina. Všichni, do posledního. Národ český se velmi rád tváří, že za jeho problémy může někdo jiný. Poněkud se však zapomíná, že každý z nás pracuje nebo se pohybuje v nějakém prostředí a to ovlivňuje. Tím jak se chová, jak žije, zda jde svým dětem příkladem, neodrbává svou práci. Rádi uvažujeme, to ONI. Politici na ministerstvech je pár, zbytek jsou úředníci. Jak oni ovlivňují politiky a okolí? Jak oni pracují? Tak bych mohl brát jednu profesi za druhou. Lékaři? A kdo řídí nemocnice, když ne primáři? Učitelé? Ředitel není učitel? Zlobivé děti? Kdo je vychovává? Škola nebo Rodiče nebo influecer? Tak bych mohl brát jednoho po druhém. Všichni máme jenom takový svět, jaký jsme si vytvořili a jakou měrou jsme k němu každý z nás přispěli. Hezkou sobotu

8 0
možnosti
Foto

Díky, Honzo. Je to přesně tak. A tohle je takový svět v malém :-))).

1 0
možnosti
JR

J36a83n 73R48á56ž

18. 11. 2023 18:24

Málokterý národ je tak odolný útlaku jak domácímu, tak zahraničnímu, jako jsme my. Ale také jsme jeden z mála státotvorných národů, který opakovaně dokazuje, že si sám neumí vládnout.

PS. Tuto vládu jsem nevolil, ale nenadál jsem se, že současný její předseda trapností svého vystupování překoná toho minulého.

7 1
možnosti
Foto

Ne, neumíme si vládnout. Já jí volil a tohle jsem tedy opravdu nečekal. Babiš aspoň dobře ví, kdo tvoří jeho voličskou základnu. Fiala to zcela zjevně netuší. No, co naděláme.

5 0
možnosti
Foto

Dejte se na politiku Vy, pane autore.

Ale pozor na diskuse. Nazvete konkurenční političku pod článkem spřízněného kolegy slepicí a bude dusno! Ne jako na blogu, tady vám projde všechno. 😂

3 1
možnosti
Foto

Ale, ale. Copak Veru? Vy už opět chodíte pod mé blogy. To vám to vaše slovo opět moc dlouho nevydrželo. A kolikrát se zase rozloučíte? :-)))))

9 1
možnosti
JL

Napsal jste to dobre, pane Jaroslave Červenko. Prakticky jste to "hodil" i na mne, kdy jsem zde stravil 16 let v lete v zacatku meho duchodu.

Je to asi v krvi kazdeho Cecha se nechat mlatit pres hlavu temi, kdo trochu mysli vice pro sebe a chteji to vyuzit.. Vite, prosel jsem vychovou po svych triceti letech, kdy jsem se snazil pochopit rozdil trech statu v politickem deni a tim take dopady na muj zivot. Zde je vysvetleni ceskeho statu, proc mame podil v soucastne situaci vsichni nebo drtiva vetsina z nas. Voline strany, coz je ideologicka zatez pro obcany a oddeluje je od toho predstavitele pred jeho dosazenim. My proste nevime kdo nas povede. Citim to jako nejvetsi nedostatek CR. Nedostatky v Ustave jen tento problem zvysuji.

Vysvetleni organizace tech dvou dalsich statu a me osobni podileni v poukazovani tech velkych nedostatku v organizaci naseho statu, jsem vypustil Snad jen pripominka k vam, pane Jaroslave Červenko, ze jsem i vas se snazil upozornit na ustavni nedostatky, ktere politici vyuzivaji a ktere nici zivot v CR. Jeho dluh to ukazuje.

2 0
možnosti
Foto

Já vím, pane Limo. Díky.

1 0
možnosti
JZ

J76a93n 22Z21i18e52g50l24e49r

18. 11. 2023 14:24

Tak Paroubkovo extempóre, kdy se na tiskovce chlubil svým značkovým oblečením se slovy "kdo z vás to má pánové, kdo z vás to má" a přitom se tvářil jako táta chudiny, překonalo i profesora Nutelu.

11 0
možnosti
LH

Tak ale on se nechlubil že je jiný....😋

3 0
možnosti
Foto

J51i19r60i 17C86i62z

18. 11. 2023 14:18

Dovolte mi napsat par veci k vasemu pohledu na ceskou spolecnost. Zakladem je historicky vyvoj a k hlavni zmene doslo v r.45, kdy stat ovladla Narodni fronta vedena narodnim socialistou (zkrac. nemecky nacistou) Benesem, ktery poveril rizenim statu oberbolsevika Gottwalda. Pak doslo k etnickym cistkam, kdy vetsina chytrych lidi, co zde neco vybudovala, byla bud zavrazdena nebo musela uprchnout do zony USA. Statisice nebo mozna i vice najednou prislo naprosto bezpracne k majetkum a s velkym nadsenim volilo KSC v r.46 (45%). Po cca 20ti letech se neco menilo, ale ani v r.68 nikdo nezpochybnoval vedouci ulohu KSC. Prisel tvrdsi rezim, ktery se pak diky Gorbacovovi zhroutil po dalsich 20ti letech v cele vychodni Evrope. Jenze na klicovych pozicich pri rizeni statu se misto bolseviku objevily nomenklaturni kadry KSC (meli puvodne nahradit stare kadry) a jsou zde stale u moci, jen si vychovali svoje klony. Privatizaci ridili prognostici UV KSC, proto vetsina majetku skoncila v rukou oligarchu. Na kazde volby mela velky vliv prazska lumpen-kavarna, ktera ridila mineni medii ve prospech jejich favorita. Ted se postupne politika stala jen zdrojem nenavisti k nekomu nepohodlnemu, coz spouste lidi celkem staci. Za sveho zahranicniho trenerskeho pusobeni jsem se s nicim podobnym nesetkal, politik skoro nikdy zakerne neutocil na soupere, ale nabizel jina reseni nez vlada. Podle meho mineni je zakladnim problemem cely zakonny system CR, ktery jen pokracuje v socialistickych zakonech pred r.89. Zmenu udajne navrhovali clenove OF prevzetim zapadnich zakonu, ale zakladatel ODS to odmitl (sdeleni od byvaleho vyznamneho clena OF). Ted jsou lide zcela bezradni a voli vetsinou jen z protestu proti tomu, kdo je u vesla. Lide by meli dostat misto nenavistnych vykriku ve stylu mistni diskuse mnohem vice moralniho povzbuzeni nejen od "politiku", ale sami mezi sebou se venovat vice civilizovanym zpusobum.

7 0
možnosti
JL

Pane Cizi, napsal jste to presne. I ta Ustava je zde presne jako v roce 45 i s celym systemem. Podepsan pan Klaus a pan Uhde. Zakony nemohou projit presne jak nemohla projit privatizace pana Klause. Vite pane Cizi, mel jse moznost videt diskuze pana Klause o te privatizaceci s americkymi ekonomy a pane Robertem Reichem jako vedoucim. Potlesk po ukonceni Klausova proslovu a pak hluboke mlceni po otazce tech ekonomu: "kde jsou podminky a pravidla" To uz pan Klaus neodpovedel, protoze je nemel. Proste fiasko.

Dnes stale jedeme podle systemu z roku 45 s rozdilem, ze tech stran pro volby je vic. Stale vsak volba ideologie, ktera nas privedla k zahube v roce 1938 a 1948. A ten dluh se stale zvetsuje. Vypada to na rok 2028, kdy nam prestanou nasi spojenci pujcovat.

Dekuji vam za tento prispevek.

1 0
možnosti
JZ

J89a78n 37Z86i11e14g92l68e85r

18. 11. 2023 13:16

Chtít udělat promyšlenou reformu. OK. Nečasova vláda zavedla důchodovou reformu. Socani a Babiš ji zrušili, Topolánkova vláda zavedla poplatky ve zdravotnictví, socani s Babišem ji zrušili a nezávislí žádné reformy. Takže pokusy o solidní reformy tady byly, Babiš a levice je zařízli.

Babiš zavedl EET, které nemělo žádný pozitivní účinek. Pouze zlikvidovalo stovky firem a zbrzdilo růst HDP.

Co se týče Paroubka, o jeho praktikách v éře ekonomického náměstka RaJ Praha 1 ještě za socíku ví tehdejší pražští hospodští svoje. Je na opravdu na zvracení, když něco takového káže morálku.

10 9
možnosti
DR

Opravdu solidní reformy se ctěný pane Zieglere neprosazují za každou cenu silou o jeden či dva hlasy. Pak to má totiž do té solidnosti opravdu hodně daleko.

7 0
možnosti
PC

Tentokrát TÉMĚŘ absolutní souhlas.

Proč téměř? Ve Vašem blogu totiž opět, bohužel a ke škodě samé, nechybí Vaše tradiční (i adresná) zaujatost až nenávist vůči Vám nesympatickým politikům, dokonce i těm, kteří už v politice ani nepůsobí. To bohužel ubírá na objektivitě jinak velmi přesného zhodnocení celkové situace.

Dal jsem samozřejmě karmu.

14 1
možnosti
ZD

Podobná schémata zdůvodnění jsem slýchával a četl za komančů. Ne ústřední výbor, ne generální tajemník - to lidé kazí usilovnou snahu vedení státu a házejí klacky pod nohy.

5 1
možnosti

Výhledy ale bohužel žádné. Když si představím, kdo po příštích volbách s největší pravděpodobností vystřídá současnou vládní koalici, nemám z toho dobrý pocit.

6 0
možnosti
ZD

Pokud nebudou nastaveny kontrolní mechanismy a zákonem definované postihy nebudete mít dobrý pocit z žádné strany a žádných voleb. Uchazeči nejsou problém, problém je v systému. Aktuálně možná většinový systém by mohl suplovat větší kontrolu a vyloučit výmluvy na koaliční partnery.

9 2
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik