Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zveřejnění firem spadajících pod Babišův Agrofert se nemusíte bránit. Je to obrovské množství producentů, výrobců a zpracovatelů především v potravinářské oblasti. Asi nemá monopolní postavení, ale určitě je významným a zřejmě většinovým hráčem na tomto segmentu. Výrazně ovlivňuje ceny a také kvalitu potravin.

Nevím, jestli je vtipný, ale jednoznačně to není upřímný a spolehlivý filantrop.

13 0
možnosti
Foto

Pekárna Zelená louka nedaleko Prahy dodává výrobky pro Babišův pekárenský gigant Penam. Pokud chcete Andreje Babiše podpořit, kupte si chleby, celozrnné a vícezrnné pečivo, toustové chleby, super sandwich, sladké pečivo, sváteční pečivo, vánočky, perníky... Zelenou louku proslavila nová linka na toustový chléb za sto milionů, kterou si Babiš nechal zaplatit z dotací. Ročně vyprodukuje Agrofert 714 tisíc tun pečiva. Nekupujete pečivo pod značkou Penam, protože je od Babiše, a raději koupíte v supermarketu čerstvě dopečený chléb, bulku nebo kaiserku? Moc jste si nepomohli. Patří mu totiž také společnost ProFrost, která je dvojkou na trhu v dodávkách mraženého pečiva do supermarketů. Můžete si tak koupit například Vesnický chléb z kamenné pece, který uhnětli pekaři v obrovském závodu v Prostějově, zamrazili ho a následně jel přes celou republiku k vám do města a tam ho ve zdejším supermarketu rozpekli.Největším zpracovatelem drůbežího masa v ČR je společnost Vodňanská drůbež. Nedodává však jen Vodňanské kuře, ale dalších 1200 výrobků. A to není všechno... část produkce Babiš prodává řetězcům pod jejich privátními značkami. Produkty společností Andreje Babiše je tak možné najít například pod značkami Aro, Řezníkův talíř, Vocílka a další. I v těchto případech však musí být na etiketě vždy uveden výrobce. Kupujete své milé, svému milému pod stromeček spodní prádlo? I to nabízí pan premiér. Od roku 2018 ovládá přes svůj fond Hartenberg firmu Astratex. Jde o lídra v on-line prodeji spodního a ložního prádla v ČR a několika dalších zemích.

11 4
možnosti

Společnost splnila veškeré podmínky dotace včetně té, že toustová linka byla dostatečně inovativní, nicméně MPO v roce 2022 podniklo kroky k odebrání dotace.

A ten zbytek - je z vaší strany zase jen obyčejná závist.

5 9
možnosti
Foto

Pod značkou původně masokombinátu a bývalého konkurenta, roudnickou společností Procházka, provozuje Babiš síť více než stovky prodejen masa a lahůdek, které jsou nejčastěji součástí provozoven Penny market a Kaufland, ale je možné najít i klasické kamenné prodejny této značky. Dále je pod značkou Procházka uváděn na trh sortiment lahůdek, sýrů, ryb a škvařených výrobků. Podobný sortiment najdete i pod značkou Papei, která „patří do holdingu“. Kromě obložených baget, chlebíčků, pomazánek a dalšího širokého lahůdkářského sortimentu Papei nabízí i vegetariánské produkty. Například vege řízek, vege sekanou nebo falafel.

11 0
možnosti
Foto

Největší zpracovatel masa v České republice je Agrofert. Agrofert pouští do oběhu produkty z vepřového, hovězího a kuřecího masa a kompletní sortiment masných výrobků a konzerv. Kostelecké uzeniny, a. s., prodávají své výrobky pod dvěma značkami, Kostelecké uzeniny („Tvůrce chuťových zážitků“) a Maso Planá („Jídlo nás baví“).Uzeniny Kmotr – Masna Kroměříž Největší výrobce trvanlivých fermentovaných salámů v ČR. Nabízí: Fermentované klobásy, salámy.Uzeniny – Krahulík, masozávod Krahulčí Masokombinát produkuje také pod značkou Vysočina Hodice. Dodává široké spektrum výrobků. Měkké uzeniny, sekané uzeniny, trvanlivé tepelně opracované uzeniny, trvanlivé uzeniny fermentované, vařené výrobky, aspiky a huspeniny, bio párky a klobásy atd.

8 0
možnosti

A pak přijde Zavadil a začne tu lhát, že ceny neurčuje Agrofert, ale konkurence. Což může být v některých místech docela problém, protože tam konkurenci prakticky nemá.

Myslím, že antimonopolní zákon by měl myslet na to, že nejen celostátně, ale ani v rámci třeba okresu nikdo nesmí získat monopolní postavení.

14 0
možnosti
Foto

S blogem naprostý souhlas, Jaroslave.

Velmi vypovídající a zajímavá je diskuze. Přestože blog reaguje na aktuální událost, podle "argumentace" některých (stále stejných) probabišovských diskutérů je to jen pokračování Antibabiše, často bez snahy o nějaký věcný protiargument.

Přitom odmítají nebo jen nechápou, že i podnikání musí mít jistý morální rozměr. Že maximalizace zisků, což je hlavní cíl podnikání, nemůže zároveň znamenat obcházení zákonů a v případě největších hráčů i destabilizaci příjmové části státního rozpočtu.

Samozřejmě je největší chyba v děravé legislativě a nekvalitně fungující státní správě, která měla použít své nástroje, aby nedošlo k vytvoření monopolního postavení AF, nedošlo ke zneužívání dotací, nebyly obcházeny zákony....

6 1
možnosti
Foto

Ahoj, Ivane. Díky. Diskuze je hodně poučná. Nejde tu o Zavadila, který, po tomhle, je dle mého názoru Babišem placený troll, ale jde o ty, co ho s radostí plusují. Když kritizuji vládu, tak si chrochtají, ale běda, jak se jim sáhne na vůdce. Pan Hlinka tu vyvinul značné úsilí, zcela zbytečně. Je to dokonalé zrcadlo Babišova elektorátu.

Fakt je ten, že svým způsobem je můj článek kritikou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. A opět zrcadlo. Do toho nesáhne ani Pětikoalice, stejně jako to neudělal Babiš. No, co dál říct, že?

8 0
možnosti

Možná máme ceny elektřiny a jiných energií vysoké proto že máme ministra financí elektrikáře. Možná kdyby byl ministrem nějaký nevzdělanec (analfabet) že by mohlo být lépe. O premierovi se raději zmiňovat nebudu.

5 6
možnosti

Tohleto poštěkávání mezi fialou a babisem fakt nechápu.

Jeden už ve funkci premiéra předvedl co umí, teď to předvádí druhý. Volič sám rozhodne, co ocení více.

Oba by se měli soustředit na to, aby tu byly podmínky pro co nejlepší život a neztrácet čas tímhle mediálním tlachaním.

U nás ve firmě když se stane malér, tak v první řadě všici makají na vyřešení a analýza příčin přichází až po té, co je problém vyřešen. Tady se nevyřešilo zatím prakticky nic, zato viníci jsou už jasní.

2 0
možnosti
Foto

To srovnání s firmou kulhá...

Tady je ta situace následující: Zákazník po vás chce co nejlevnější produkt v obchodech, ale přitom jako téměř jediný dodavatel produktu stále zvedá ceny. Vzhledem k rostoucím ziskům tohoto dodavatele je zřejmé, že je zvedá více než by musel...

Vláda má v tomto velice svázané ruce. Nulová DPH bude na koncové ceně nahrazena marží (jak už nám historie mnohokrát ukázala) a mimo sníženého příjmu rozpočtu nic nepřinese.

Situaci by šlo řešit jedině tak, že by se vláda s dodavateli dohodla, nebo na dodavatele vázané na dotace přitlačila, že dotace budou vyplácena jen v případě "rozumných" zisků. Logicky, pokud mám velké zisky, nepotřebuji dotace...

9 2
možnosti

a já myslel ,že jsem v kapitalismu a zisk firem je jedním z jejich hlavních cílů? Nebo pořád máme centrálně řízenou ekonomiku? A nebo se jako kapitalista může chovat jen někdo? Třeba u Bakaly to nevadí?

Mimochodem ,ale možná to přehnal ale má pravdu předseda :-D Pokud jsou ceny komodit vysoké tak přece hlavní elektrikář Stanjura získa skrz DPH více peněz...nebo se pletu?

18 5
možnosti

Proto také ten elektrikář nepospíchá s žádným protiinflačním opatřením. Oškubat občany a výrobní firmy prostřednictvím nesmyslně vysokých energií má pro něj 2 přímé efekty. Ono DPH a přesunutí peněz z kapes daňových poplatníků a firem, do dividend ČEZu.

7 12
možnosti

Pokud jsou české výrobky skutečně tak drahé, proč je řetězce nedovezou z jiných zemí, kde jsou levnější? Prostě proto, že ten rozdíl v ceně výrobců není tak velký, aby se to hromadně vyplácelo.

1 0
možnosti
Foto

Pokud jsou české výrobky skutečně tak drahé, proč je řetězce nedovezou z jiných zemí, kde jsou levnější, protože existují smlouvy. Cenu potravin tvoří kupující a to je základ všeho.

2 0
možnosti

Tak se podívejme na pouhé srovnání změn cen elektrické energie mezi roky 2021 a 2022:

ČR + 61,8 %

Německo +2,6 %

Polsko + 3,4 %

Rakousko + 1,5 %

Slovensko + 7,7 %

Kam se na to hrabou potravináři se svým celkovým ziskem 3,5 % !

13 3
možnosti

A tady máte názorný příklad, jak ekonomický reportér Seznam Zpráv Filip Horáček manipuluje s fakty a politikové a zdejší fanatikové mu to zobou z ruky.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-hlasili-krachy-nakonec-vydelali-potravinari-a-zemedelci-hlasi-zisky-234937#utm_content=ribbonnews&utm_term=zisky%20potravinářů&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Za takovou analýzu by musel být vyhozen i ze SEŠ.

7 3
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik