Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cina casem narazi na starnouci populaci a z tygra bude lenochod. Jak v ekonomicke, tak vojenske oblasti. Ale to mluvim o linearnim trendu. Technologicky rozvoj muze vse zmenit

3 0
možnosti

Časem se změní všechno. Teď ale zažíváme aktuální vzestup direktivně řízeného státu, který dosáhl úrovně, že je porovnávám s dosavadním hegemonem. Tvrdá levicovost proti tvrdé pravici dle obecného povědomí. Tohle potřebuje vysvětlení namísto uklidňování se, že jednou dojezdí. Btw. dojezdí i dnešní hegemon. Jednou určitě.

1 0
možnosti

Poměrně slušný obraz o poměrech mezi armádami dává srovnání armádních výdajů jednotlivých států. V roce 2022 byly armádní výdaje USA přibližně 3x vyšší než výdaje Číny a 10x vyšší než výdaje Ruska.

Zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete psát o zbraních, asi by bylo dobré si načíst trošku víc, protože ten článek připomíná neopodstatněnou poplašnou zprávu. Ve zkratce: informace o J-20 jsou ve srovnání s F-35 hodně mimo, protože Čína staví J-20 jako protějšek F-22, nikoliv F-35 a F-22 nesahá ani po kotníky. Nehledě na to, že jen těžko někdo může posoudit, to jaké míry je tzv. čínský stroj 5té generace srovnatelný s "datovým hubem", jako je F-35, který toho umí podstatně víc, než jakákoliv srovnatelná stíhačka nebo stíhací bombardér na světě, je to komplexní bojový systém. O stupni neviditelnosti čínských letounů by se dalo rovněž s úspěchem pochybovat. Rovněž psát o stavbě letadlových lodí s jaderným pohonem zní, jako by už je Čína měla, což je daleko od pravdy. Dosud nemá Čína jedinou letadlovou loď s jaderným pohonem a bude trvat desítky let, než je dostane do bojeschopného stavu. U tanků stačí zmínit, že jsou pohrobkem sovětské školy a je zjevné, že jsou v podstatě k ničemu, což se přesně ukazuje ve válce na Ukrajině. Pokud by se u Číny dalo něco vyzdvihnout, tak je to obrovský lidský potenciál, který má a snahu, soustředit se v poslední době víc ne letouny bez posádky. To je skutečně nebezpečné.

6 0
možnosti

Trochu se obávám, že pisatel úplně netuší co to vůbec avionika znamená.

1 0
možnosti

Ahoj Járo, jako obvykle ti do toho hodím trochu vidle.

F 35 není v žádném případě letadlo určené k vybudování vzdušné převahy. Tím je F22, případně F15. F 35 je vyloženě ofenzivní letadlo, ve starém názvosloví stíhací bombardér.

5 0
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo, však jsem také nenapsal, F-35 je letoun k vybudování vzdušné převahy. Já vím, je tam ta přímá konkurence

0 0
možnosti
Foto

Vzestup Číny spočívá v jediném. Že v praxi začali využívat Marxe. Přesněji jeho ,,poučku", že kapitál nezná hranic

3 0
možnosti

J74a90n 24M17a63r26e34k

19. 8. 2023 17:00

Koukám, že svět je posedlý tou Čínou. Ono je těch Čánanů hodně a k vůli blbosti ̈Západu má hodně peněz. Ale co užitečného pro lidstvo z Číny za posleních sto let přišlo,kromě pár opajcovaných věcí? Nejsou chopni ani vyrobit párátka na zuby.

1 5
možnosti

J19o23s92e77f 35N19i44k50l

19. 8. 2023 17:43

To myslíte vážně. Jak málo toho víte o Číně.

4 0
možnosti

J68o19s57e24f 41N25i38k31l

19. 8. 2023 15:42

není co dodat. Viděl jsem několik filmů a videí, které předváděly některé zbraně a zbraňové systémy v činnosti. Je to nejmodernější armáda na světě, včetně odbornosti a disciplíny vojáků.

1 0
možnosti
Foto

Pozor na to Josefe, větší část armády stále tvoří starší systémy. Nejmodernější jsou stále USA.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik