Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti

R^Hezky napsáno, zajímavé téma a s tou lidskostí je to smutné. Ono by ji tak neubývalo, kdyby dostala prostor a kdyby to jiní lidi (ne-lidi) nekazili. Když jsem dřív v práci dostal nějaký příkaz ředitele, říkal jsem si "á zase další manažerskej záchvat", dnes dostávám oznámení o legislativních změnách a říkám si "bože chraň nás před tvůrčí aktivitou byrokratů". Bohužel mě neslyší, a já už nemám tu sílu ani nadávat. Rezignovaně ignoruji, a když není zbytí, zjišťuji jak s nejmenším úsilím vyhovět a pokud si nevím rady, pak udělám ze sebe idiota a požádám o pomoc. A hle i tu lidskost tam najdu:-)

2 0
možnosti
Foto

Hezky jste to napsal, pane Tichý:-)

1 0
možnosti

U nás je to podobné. Kousek od nás máme supermarket, který se "překabátil" ze socialistické "sámošky" a tam chodíme bez přestávky už asi 45 let (!). Dokud kousek vedle nepostavili Kaufland, chodili tam nakupovat z širokého okolí. Teď to tam bohužel trochu skomírá (někdy hrají prodavačky proti klientům přesilovku), protože cenově nemohou konkurovat. Přesto tam chodíme nakupovat raději, protože je tam příjemná obsluha.

4 0
možnosti
Foto

Ano, velmi podobné. Děkuji, pane Šťasný:-)

0 0
možnosti

J93a73n 57R74á23ž

4. 11. 2022 13:01

Hezky vybrané téma blogu......... samozřejmě Karma!

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Ráži. Vždy si Vašeho příspěvku cením :-)

0 0
možnosti

Romantické doby - "Celý krám byl zakouřený od pěnovky pana Vorla, který celý den z dlouhé chvíle kouřil. Slečna Poldýnka všem, koho potkala, vyprávěla o panu "... Časy, kdy můj otec nahrazoval funkci Brana. Jako chlapec otevíral dveře a děkoval, všechno bylo "Velko". - Paní lékárníková,stavitelová. Líbal ruce paní Novákové . Neprohodil slovo, jako nermysliitelné ...

Dnes by pan Vorel hleděl. Dostal by pokutu. Bafá za pultem. Konečně, dělnická třída moudře rozhodla - Je vykořisťovatel, tedy znárodněn. Doslova byl vykouřen. Podobně v socialismu - můj otec v šoku. Je drzý a prodavačky obtěžuje. V 17:30 hod jim šlape po vytřené prodejně. Co hůře, domáhá se pečiva a mléka! Neví, že se zavírá v 18:00h? Proč sužuje. Všelidový prodavač, náš pán ...

Všichni kradou ! Tedy do těch malých krámků EET + tunu byrokracie. Žádné kecy se zákazníkem. Živnostníče! Přemýšlej o své existenci. Nevydal jsi stvrzenku za koláček? Díra ve státní pokladně byla objevena! Zalepí to tedy obří pokuta Potvrzení - Kdo není dotován, okrádá vlastní rodinu. OSVČ nezná dne ani hodinu ...

ČR? Ráj velkořetězců. Čím rychleji běží gumový pás - Tím rychleji jdou prachy z republiky ven. Nekecat - prodávat. Všude stavět a podporovat! Co by na to pan Vorel dnes řekl. Je to odosobněný pokrok? O čem by dnes Jan Neruda dneska vlastně psal? Mezilidské vztahy - Jako jako Hřbitovní kvítí? Bil by o mříže jako lev jatý? ... :-).

.

8 0
možnosti
Foto

;-D, bez Vás by byl blog tak chudý:-)

1 0
možnosti

V prostředí, ve kterém se důraz klade především na výkon, se zcela logicky vytrácí lidskost. Je to vidět nejen napříč všemi profesemi, ale i napříč nejbližšími mezilidskými vztahy.

Byl jsem teď 4 týdny v lázních a tam jsem o tom mluvil s personálem (zdravotnickým i ostatním). Neuvěřitelné, pod jakým tlakem jsou nuceni pracovat, a to nejen tito zaměstnanci. Odnášejí to pak zdravotně (fyzicky i psychicky) a následkem je dnes již standardní fluktuace zaměstnanců a ve zdravotnictví nezřídka i snížená kvalita poskytováné péče o pacienty.

Přitom je třeba si uvědomit, že kvalita společnosti a její skutečná perspektiva, včetně nových nápadů a inspirace, se mohou zlepšovat a společnost posunovat dál pouze za přítomnosti lidskosti. V opačném případě, byť by byl pokrok sebevětší, spěje společnost do záhuby.

6 0
možnosti
Foto

Jaroslave, kam na ty blogy se zajímavými tématy chodíte ?R^

Ve většině máte pravdu, ale myslím, že je to hlavně o člověku, zda se postaví tomu dnešnímu matrixu, ve kterém žijeme. A obrovskou zbraní je úsměv....

Pracoval jsem delší dobu v Thajsku, kde se prakticky všichni místní usmívají (úsměv je tam znakem dobrého vychování), a člověk se pak tím úsměvem nakazí více než covidem. Když jsem se pak vrátil, tak nebylo možné si nevšimnout toho obrovského rozdílu. Abych ale byl spravedlivý, tu a tam člověk narazí na usměvavou prodavačku a to má pak hned lepší náladu (pokud mu ji ale nezkazí jiná neochotná prodavačka).

Rozumím tomu, že toho prodavačky ve Flopu mají hodně, ale úsměv je zdarma a pokud k tomu přidá nějakou zdvořilost, tak nikdo normální by je za to neměl peskovat....

2 0
možnosti

J34a14n 50R89á24ž

4. 11. 2022 12:52

Když jsem se po několika měsících vracel z USA, tak mi to jejich křečovité Keep smiling už lezlo na nervy. Ovšem po pár dnech pozorování kyselých ksichtů většiny našich prodavaček nebo servírek, o personálu úřadů ani nemluvě, se mi po tom začalo stýskat.

Jest pravdou, že úsměv a vlídné slovo prozáři i dušičkovým počasím zachmuřený den.:-P

3 0
možnosti
Foto

J11o37s90e86f 68B18á22r37t35a

4. 11. 2022 12:34

Doba teď na vykecáváni moc není, tak alespoň po zaplacení prohodím k pokladní: Sluší vám to. Odejdu s nákupem a obohacený o úsměv prodavačky.

7 0
možnosti
Foto

a tak to začíná být skoro se vším.;-(ale hlavu vzhůru, zkusíme s tím něco udělat:-)

6 0
možnosti
Foto

Rozhodně, Jaromíre, díky :-)

0 0
možnosti

Budu OT, ale když jsem si přečetla nadpis tak mi vyskočila scénka ze Simpsonů kde se Homer baví s Apuem, který má jeho řečí už dost a končí promluvu slovy “.... teď laskavě zaplaťte, vypadněte a přijďte zas!!” 😁

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik