Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Ahoj Járo.

Pojďme se na to podívat ze trochu jiného pohledu. Tedy z pohledu jak je možné, že se do vrcholné politiky dostal jednak psychopat, což zas tak neobvyklé není, ovšem také sociopat, bezskrupulózní egoista, člověk se zjevným problémem rozlišovat morální a nemorální.

Všichni známe genezi jeho "kariéry" už od jeho mladých let, není propranějšího člověka v republice. Takže tím se zabývat nehodlám. Sám přiznává, že šel do politiky kvůli svému podnikání, už se mu prostě nechtělo dávat úplatky za věci které si v politice mohl zařídit sám. A teď narazíme na jádro pudla. Nejde jít jen tak do politiky, také musí být zvolen. Proč ho voliči volili? Nebylo to náhodou proto, že byli voliči už hodně otráveni z toho jak vedli politiku tehdejší politici? Takže byl volen spíše na protest, ne z nějakých velkých sympatií. To bylo v prvních volbách. V dalších už se sice vědělo co je zač ale pro mnohé to byla a je volba menšího zla.

Mnozí tu píšou "sekta", to vůbec ne. Jeho voliči se dělí na několik skupin. Ti kteří mu sice vůbec nevěří ale mají z toho, že je v politice nějaký prospěch. Lidé kteří by volili v podstatě kohokoliv, pokud jim to něco přinese. Odhadnul bych to na nějakých 15-20% jeho voličů. Další skupina jsou ti kteří mu věří, do té patří vesměs senioři, lidé kteří se nesrovnali s nároky které požaduje současná společnost , obecně lidé bez nějakého velkého, spíše žádného kritického myšlení. Těch bude tak 40-50% jeho voličů. Zbytek jsou právě ty "protestní". Ti kterým z nějakého důvodu, těch může být zcela regulerních hodně, ho považují za menší zlo.

Tohle rozdělení se sice průběžně mění v poměrech ale v podstatě zůstává stejné co do počtu. Což se ovšem díky dnešní vládě může snadno změnit, nárůstem těch posledních jmenovaných, tedy volba menšího zla.

To co předvedl je opravdu už absolutní dno, nicméně na jeho volebních výsledcích to vidět nebude, právě díky celkem tragické politice dnešní vlády, bohužel.

1 5
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo. Rozebral jsi to velice dobře. I já mám v okolí lidi, kteří mu dali hlas prostě protestně. Přesto bych řekl, že značná část jeho elektorátu je naprosto nekritická a vidí v něm vše, čím absolutně není. To se jednoduše tomu termínu sekta blíží. Ale v základu jsi to napsal dobře, mezi těmito mantinely se to určitě pohybuje a současná vláda mu hodně nahrává.

0 0
možnosti
Foto

Jinak mně se smrt Patricie Janečkové velmi dotkla a to tak, že jsem se vyhýbal článkům, které se její smrti týkaly. Babišova sprostota opravdu nemá dno.

13 2
možnosti
Foto

Díky, Vildo. Netřeba více komentovat.

0 0
možnosti
Foto

Ještě by to chtělo jazykový rozbor expremiérovy parlamentní řeči od nějaké přísné paní češtinářky

3 0
možnosti
RJ

Nelze provést. Češtinářka nemůže dělat rozbor nečeského projevu.

6 1
možnosti
Foto

No když si člověk uvědomí, kolik lidí měl na svědomí během covidu.....Tobě karma, Jaroslave.

6 4
možnosti
MV

Pravda, vypadl z Babiše další blábol, tentokrát ukrutně hnusný.

17 2
možnosti
PK

Náš problém je že nemáme normální kvalitní opozici. Kdyby tam místo AB byl "vůdce" podle mých představ, myslíte si že by při stejném systému (hnutí jednoho muže, který to platí) - mělo ANO dnes 40% ...?

1 0
možnosti
LV

To je právě podstata věci. Babišovi nebo Okamurovi voliči vůdce potřebují, ostatní voliči naopak vůdce nepotřebují. Umeji se vést sami. Proto na straně koalice žádný není.

3 0
možnosti
Foto

Nekritičtí příznivci (kohokoli) odpouštějí téměř cokoli. A když jim nějaká levota projde, vzhlížejí k nim někdy s ještě větším obdivem jako k šikulkům, kteří v zájmu spravedlivé věci byli nuceni zvolit nestandardní taktiku boje za lepší zítřky .

11 2
možnosti
Foto

Ano, tohle je až neuvěřitelné, a přesně jak píšete, tohle se tu táhne jako dlouhá červená čára od roku 89

0 0
možnosti
JV

J69o12s18e85f 63V90o69g38l

21. 10. 2023 10:57

Odpovím stručně, nemá!

A teď mi tedy odpovězte: Dva blogy pod vámi je jeden s názvem "Lze milovat zlého člověka". Cituji: "Ano, můžete milovat lidi, kteří se dopouštějí dokonce i nejodpornějších činů, protože se v nich nachází kousek duše." Ten kousek "duše" bych chtěl vidět!

U zmíněného individua je to podle mne nedostatek výchovy, jak v rodině, tak vlivem společnosti. Podívejme se na Slovensko dnešních dnů. Náš přeobraz!

10 1
možnosti
Foto

I on v sobě bude mít něco pozitivního, ale nějak to není vidět. Je totálně zkažený. A trochu se děsím toho, že Slovensko by mělo být naším předobrazem. Už jen právě proto, že je to možné.

0 0
možnosti
MV

Primitiv. Víc psát netřeba.

23 0
možnosti

A smutné je, že to na něm spousta lidí obdivuje. Stejně jako kdysi na Zemanovi.

16 0
možnosti
RK

Je to nechutný člověk. A přesto má své obdivovatele. Prostě sekta. Karma

21 1
možnosti
Foto

To neříkejte, pane Kněžínku. Oni se naštvou :-))))

6 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik