Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Migrace patří mezi oblasti, kde má EU jen SDÍLENOU pravomoc s členskými státy (kvalifikovaná vetsina), tj má do jisté míry svázané ruce. Navíc některé aspekty patří pod zahr a bezp politkiu, kde je potřebná JEDNOMYSLNOST (tj členské státy mají právo veta). Prestaňte prosím dělat zkratku migrace-EU. Velká většina migrantů s neevropskými kořeny přišla do zapadoveropských zemí v 50,60, letech, kdy byla migrace jeste ZCELA v gesci států. V případě SWE v 80/90. letech (SWE je v EU až od 95)-ergo nezvládnutá migarce je dusledkem nezvladnute politiky v jednotlivých zemích, nikoli na urovni EU Tím netvrdím, že soužití s neprizpusobujícími se migranty není problém a nesloby nektere veci delat lépe.

2 6
možnosti
LC

Švédsko už nezvažuje. Jak jsem se včera od ČT dozvěl, Švédsko už armádu nasadilo. Jinak ale ve Švědsku by přece chtěl žít každý. Je to jeden z největších nositelů evropských hodnot. Snad se také jednou dočkáme.

3 0
možnosti
Foto

Tak to netuším, že už je nasadili.

0 0
možnosti
Foto

Podíval jsem se na statistiky počtu muslimů v Evropě. Je zajímavé, že většina těch seriózních končí v roce 2017. Jako bychom se báli těch aktuálních čísel. Nebo jako by je někdo úmyslně tajil. Velmi znepokojující. Další znepokojující fakt je, že nerozlišujeme mezi uprchlíky a imigranty. Přestáváme rozlišovat pomoc od sebevraždy.

Vašek

17 0
možnosti
Foto

Raději nemluvit. Dobrý příspěvek, Vašku. Díky.

1 0
možnosti
Foto

Problém bude samozřejmě na čí výplatnici jsou ti v Bruselu co o něčem rozhodují.

3 0
možnosti
RK

Tak schválně, na čí?

1 0
možnosti
JV

Téměř doslovný souhlas. Snad jen těch 5 let nezamykání je příliš optimistických a platilo jen pro osamělý venkov. Ve skutečnosti kriminalita stoupá a bezpečnost klesá již od dob balkánské krize, kdy se dostaly do Švédska narkomafie.

Proto mi nezbývá, než zopakovat co jsem již někde v diskusi napsal:

I jen střednědobí pamětníci iDNES si pamatují švédské výlety Barochové, Mánerta či Palaty, kteří nás přesvědčovali jak je to tam fajn a vlastně žádné no go zóny tam nejsou. Co smazaných příspěvků nás to stálo....

19 0
možnosti
MK

Tohle jsme my zaprděnci a xenofobové, říkali tak před 5 lety. To bylo banů.

13 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik