Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Koho jste si zvolili, toho máte!

Přesně tak to dopadá, když polovina národa volí menší zlo.

Jinak karma!

4 13
možnosti
MK

Kdyby tam místo Fialy seděl váš favorit, bylo by ještě hůř.

11 6
možnosti
OD

Máme tu dvě party - jedna se tu osm let starala o sebe a nadělala u toho daleko větší škody, než jsme si připouštěli, ta druhá se zase zapomněla u obléhání Čapáku a tak nějak vkročila do vlády absolutně nepřipravena na vše, co se od té doby přihodilo. Ta první mne plní chladnou jistotou, že jejich pokračování by bylo ještě větší katastrofou, než hatláma patláma té druhé party.

Když k tomu připočtu početnou geronto generaci, která udělá vše pro to, aby dožila tak, jak žila, ať to potomstvo stojí cokoliv, nehledím do budoucna s velkou nadějí.

15 12
možnosti
Foto

Naprosto přesně, pane Dubovský, díky,

0 3
možnosti
DV

D14a32v46i77d 78V77l14k

1. 6. 2023 16:44

No jo, ale co s tím? Důchody se utrhly z řetězu, mzdy ve státním sektoru taky, sociální dávky trhají rekordy. Ekonomika je v háji, lidi neutrácí a šetří, tržby v maloobchodě padají už asi 13 měsíců v řadě malí podnikatelé začínají krachovat a vyrábíme minimum finálních výrobků s malou marží. Ekonomický model české republiky se prostě přežil. Radikální úsporné řešení tady stejně nikdo neschválí. Zrušil bych absolutně všechny dotace pro soukromé subjekty, zavedl jednotnou daň z přidané hodnoty na 19%,udělal audit a nemilosrdně zrušil všechny zbytečné státní instituce a taky by se měla sloučit místní samospráva u obcí třeba do 500 obyvatel, to by dle NERVu ušetřilo hodně peněz . Jenomže to se nikdy nestane, protože by ubylo korýtek pro straníky. A ještě bychom bohužel měli přehodnotit dávky pro uprchlíky, prostě podporovat dlouho době jen ty ,kteří tady s námi zůstanou a budu tady pracovat a žít. Je zlá doba a my musíme myslet i sami na sebe.

10 3
možnosti
Foto

Mám obavu, že zůstane většina, viz dnešní článek Honzy Zieglera. Já věřím, že ten stav už je tak katastrofický, že je to donutí, ale možná jsem naivní. Reformy, škrtat, smysluplné investice, tohle může napravit jen růst HDP. Děkuji Vám za příspěvek, Davide.

1 0
možnosti
MR

Na místě je zhodnotit, kam za 33. let posunulo společnost a stát, masivní investice a podpora vzdělání dětí, kde každá kraj už má Univerzitu, fakulty a jde vlastně jen o tituly ale už nikoliv o samotné zkušenosti a tzv. umět se vypracovat od píky.

Je zde i vidět jev, který se rozjel po 2. světové válce, kde mnoho mužů padlo ve válce, a přišel věk feminizace společnosti, školství, hormonální antikoncepce a od roku 2010, pozitivní diskriminace a kvorům žen na vedoucích funkcích. Dnes jsou zde svobodné matky. Staletí jsme byli pod vlivem levé mozkové hemisféry, kde je realita, řád, autorita, hodnoty, čas, a dnes se učíme to jak společnost, Evropu vede pravá mozková hemisféra, kde je cit pro celek, emoce, láska, rodina, duchovnost a povrch ... . Tím pádem nám začaly vyrůstat generace dětí, kde snahou každé matky, je dát svému dítěti pomalu vše, už před lety se kritizovaly tzv. mama hotely. Tím pádem máme dnes generace, jež vytváří velký tlak na stát, co se týče řešení životních potřeb a ochrany, tak že vzniká sebe požírající bludný kruh, v oslabenosti obstát v dynamickém životním, civilizačním a planetárním prostředí, jež si s námi nebere žádné servítky. Co je ještě horší, rozpadl se společenský ekosystém a podhoubí pro politické strany, tak jako zde bylo za dob mocnářství či 1. republiky, kde nebyla taková to masivní podpora státu Chybí zde generační vytváření a rozvíjení vlastnictví, a nemáme duševní, duchovní, společenskou elitu, jako dříve třeba Kolben, Křižík, Čapek ... To přineslo i politiku verze 6. nástup chatrných spojenectví a koalic, a tím pádem se vláda nemůže projevovat, to jako kdyby byla jednobarevná, ve volbách získala minimálně 45%, a mělo i svůj politický dorost. Prostě byla a je to pro, každou vládu sebevražda. Pak tu je verze politiky č. 7. kterou nám ukázal Covid, kde jsou práva jedinců, nad právy společnosti, jejíž funkce je v jiném, mnohem delším čase, je to lokomotiva, jež veze vagóny generací, jež přicházejí.

14 0
možnosti
Foto

Skvělý komentář, díky pane Rodene, potvrzujete řadu mých osobních zkušeností.

1 0
možnosti

Když se podíváte na anketu pod příslušným článkem, 22% lidí je ochotno utáhnout si opasky, 78% nikoliv. Většina lidí se domnívá, že vláda ty peníze seje.

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/schodek-statniho-rozpoctu-deficit-stanjura-uspory.A230601_125230_ekonomika_alis

10 2
možnosti
Foto

O to je to jejich jednání horší, mají mandát a nejsou schopní ho využít. Díky, pane Štastný.

5 0
možnosti
JZ

Souhlasím s tím, že škrty musí být daleko důraznější. Jenomže s opozicí ANO a SPD je problém. Ta nabízí akorát ještě větší utrácení. Konsolidační balíček by měl být razantnější, jenomže už teď odbory vyhrožují generální stávkou. A chtějí škrty pouze u jiných, nikoliv u sebe.

13 3
možnosti
Foto

To se prostě nedá nic dělat, pořád věřím, že větší část národa je rozumná a připravená snášet škrty. Státník se pozná podle toho, že se nebojí nepopularity a má vizi. Tady zjevně žádná vize není, bohužel. Stávka nestávka. Díky za rozumnou reakci, Jene, čekám hodně nerozumných.

5 0
možnosti
JN

J24o47s68e95f 21N96i63k13l

1. 6. 2023 15:50

Tak tady s vámi naprosto souhlasím.

2 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik