Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97a23n 32A11n25d84r87l36e

22. 5. 2023 19:21

do problematiky uz dlouho detailne nevidim, generala rehku osobne neznam, pani cernochovou uz jsem sice mel cest potkat, ale taky se nezname, ovsem zrovna v teto dobe mi prijdou spory mezi lidmi, co maji urcite minimalne spolecny cil, hodne skodlive. snad to dobre dopadne pro acr, cr a nas vsechny

tobe jardo za blog

1 0
možnosti
Foto

Díky, Honzo a samozřejmě souhlas.

0 0
možnosti

Tak jak to autor popsal co všechno by se mělo nakoupit, zprovoznit a provozovat..... je to vůbec reálné, finančně a organizačně? Hlavní voličská skupina jsou důchodci a ty nezajímá funkční armáda, oni chtějí zvýšit důchody. Takže si tipuji, že se uskuteční spousta nákupů, kdy se z pořízených zbraní stanou pěkné hračky. A při tom schodku rozpočtu jsou to hračky na dluh. /přiznám se že bych nedokázal napsat článek jako napsal autor. Já té technice moc nerozumím, rozumím tomu, proč nejsme schopni vyrábět munici v požadovaném množství a proč bude válka na Ukrajině trvat ještě spoustu let. Ale že by velitel letky bojových letadel inicioval akci třeba dělostřelectva... neměli bychom se tady v Evropě trošku vrátit na zem a pokusit se nějak zavést výrobu surovin, aby se mohly vyrábět třeba i ty nejhloupější dělostřelecké granáty?/. - - - - Rusko za poslední rok převedlo své hospodářství na válečnou výrobu. Evropa udělala co?

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, pane Košíčku. Evropa také navyšuje kapacity. Český Excalibur brzy znásobí výrobu munice, pracují na tom. Finanční reálnost? No, to je ve hvězdách, podle mě to neví ani ministerstvo, protože nemají takřka v ničem jasno. Zapomněl jsem uvést koupy systému Spyder od Izraelců, protivzdušný komplet krátkého a středního dosahu. No, uvidíme.

0 0
možnosti

Souhlas. Jen z principu, kdyby mi měl někdo úplně cizí (a ministerstvo a generální štáb jsou dvě entity) kecat do povolování služebních cest a personálních věcí, tak s tím seknu.

Je 453 den války na Ukrajině, v podstatě kdykoliv se může změnit na válku Rusko x NATO, a co konkrétního v oblasti bezpečnosti udělala česká vláda? Odpověď zní, nic.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798988

Upřesnění: Leopardy 2A4, staré herky, jsou darovány na jako kompenzace a na výcvik. Nákup by by 2A7, 2A7+ nebo 2A7V. Vzhledem k liknavosti Německa raději se připojit k polskému projektu K2.

Igla není švédská, ale ruská.

4 0
možnosti
Foto

Díky za upoornění, popletl jsem to. Iglu vůbec nemáme. Ano, K2 je velmi zajímavá záležitost, dost jsem se tomu MBT věnoval, v současnosti nejmodernější tank. Trochu se vedou spekulace ohledně síly a odolnosti pancíře. Jinak díky, pane Baráku

0 0
možnosti

Jen na upresneni: Generalni stab je soucasti ministerstva...

Nerika to neco?

1 0
možnosti
Foto

Osoba to je nesporná, přeněji by to definoval psychiatr. Co je to za argument, že ostatní státy si nechaly vnutit F35?

4 0
možnosti

Černochová je skoro jako druhá Ursula. Žena s Napoleonských komplexem. Pár krát jsem potkal a nikdy více.

3 1
možnosti

Evidentně máte v tomto směru velmi slušné znalosti. Jen s těmi izraelskými radary bych nebyl tak optimistický, údajně jsou zde zatím pouze tři a ještě neprošly armádními zkouškami. No a nekompletní ministryně tomu dodává korunu. Vám každopádně karma.

5 4
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Vepřeku. Obecně nejsem optimistický

1 0
možnosti
Foto

R36a42d14e39k 96H83a93m91p49l

21. 5. 2023 19:57

Především ministryně rozhoduje sama za sebe. Má si vyslechnout názory okolo sebe, ale je na ní, zda se jimi bude řídit a případně do jaké míry je zapracuje do svých rozhodnutí. A proto je také za svá rozhodnutí odpovědná a tuto odpovědnost nakonec musí přijmout. O ní pak rozhodnou voliči.

A je třeba opravdu si uvědomit, že jsme to byli my, která na začátku konfliktu odšpuntovali další pomoc UA. A to právě zejména díky ní.

Nákladnost F35? No ano, jsou nákladnější. Ale nabízí zásadní převahu. Je na každém, zda to za to stojí, nebo ne. Neplníme závazek 2 % HDP na armádu. A nebudeme ho plnit ani když koupíme ty F35 (jen se k tomu přiblížíme). Takže zde se asi úplně neshodneme. Já bych je považoval za rozumnou investici.

3 3
možnosti
Foto

No právě, rozhoduje naprosto nekompetentní osoba. Já s pomocí UA jednoznačně souhlasím. Ale budeme plnit pokud dojde ke komplexnímu přezbrojení. Nemusíme se přeci shodnout, to je v pořádku

1 1
možnosti
Foto

Zatím co ostatní státy NATO budou přecházet na F35 nebo něco podobného, tak nám by měly zůstat F16. Čili stejná chyba jak s Gripeny. Nic proti nim, ale jsou co do řízení i údržby s F16 nekompatibilní. Čili obtížná náhrada atd.

Ale tohle by měli rozhodovat letečtí odborníci.

Viz u počítačů některé neslučitelné operační systémy i konstrukce (malý a velký endián a pod.) .

3 2
možnosti

Velmi solidní blog i rozbor.

Jen mi tam chybí to hlavní, kde se vezmou lidi-obyčejní pěších.

Milku nemá smysl řešit.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS