Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za další zajímavý blog týkající se ruské války, Jaroslave.

Pro Putina je Prigožin zřejmě jen "užitečným hlupákem", který pro něj dělá špinavou práci. Pokud by ho ale začal jakkoliv politicky ohrožovat, tak by asi byla brzy zveřejněna zpráva, že vypadl z okna.

Jen jednu polemiku - díky oddílům Vagnerovců se částečně uvolní ruské věznice a díky ukrajinským vojákům hodně naverbovaných kriminálníků padne na frontě, ale je diskutabilní, zda tím výrazně klesne v budoucnu kriminalita. Přeživší kriminálníci z ukrajinské války jsou po 6 měsících válčení očištěni a propuštěni. Navíc během války se změní chování mnoha "obyčejných" ruských vojáků, ze kterých se na frontě stávají noví vrahové a násilníci. Budoucnost ukáže, kolik z nich se tak bude chovat i po propuštění do civilu...

Za blog pochopitelně karma R^.

3 0
možnosti
Foto

Zdravím, Ivane, to s těmi vězni bylo expresivní:-). Otázka vlastně zní, jakou Prigožin doopravdy hraje roli, protože řada jeho vyjádření je velmi agresivní a fakticky se dotýkají Putina. V každém případě díky a hezký den:-)

0 0
možnosti
JK

Zatím to celé vypadá tak, že se významně zvyšuje pravděpodobnost vítězství Ruska nad Ukrajinou. Demokratický západ uplynulý rok přímo hanebně promarnil. Pokud nedojde k urychlené nápravě, zaplatíme za to zajména my tady ve střední Evropě. Opět budeme podřízeni asiatům z Ruska.

1 1
možnosti
AK

Existuje v EU plán pro případ, že Rusko nebude na Ukrajině bezpodmínečně kapitulovat?

Já o něm nevím.

EU ovšem nemá ani možnost Rusko k takové kapitulaci přinutit.

Takže se bude bojovat dál?

0 0
možnosti
Foto

Připomenul bych i jisté kladivo :-/ ...

3 0
možnosti
JL

Pane Jaroslave Červenko. Prigozinova armada je snad pokracovani te ruske, spolubojujici s generalem Svobodou a jeho armadou statecnych cechu, v WWII na Dukle.

Navstivil jsem snad posledni bitvu cele te dukelske operace. Ta bitva byla v prekrasnem udoli, asi 10 km od mesta Svidniku, smerem severo zapad. Bitva byla v dobe podzimu 1944. Mel jsem stesti se setkat s dvema mistnimi domorodci, byli to Rusini, kteri byli svetky teto bitvy, co by skolaci, prave v tom Svidniku.

Rozpovidali se velmi vstricne. Jehich rodiny a rodiny z obou vesnic v tom udoli, byly nemci pred bitvou odvezeny do mesta Svidniku. Nemci byli rozmistneni na vrscich kopcu, lemujici udoli na obou stranach. Uzasne "kotel" bylo toto udoli pro tuto bitvu. Ruda armada sla presne jak nemci predpokladali. Udolim I s tou Svobodovou armadou. Vsak ta ruska armada, se v teto bitve sladala presne jak ta Prigozinova armada dnes. Zlocinci nahnani do vojenskych rad se slibem odposteni trestu. 19000 rusu polozilo zivoty v te dvoudeni bitve. Postoupili, protoze nemcum doslo strelivo.

Mysleni ruskeho veleni se nezmenilo. Kdyz ne primo, tak se vzdy nekdo najde, kdo ten prapor slavy ponese. At je to zabijak ci zlodej, nebo ubohy mlady muz z normalni rodiny.

Dekuji za precteni.

5 0
možnosti
Foto

Dobré přirovnání, díky:-)

0 0
možnosti
VB

Kladu si otázku, jestli Rusáci jsou opravdu jiní lidi. V době Afganistánu mrtví začali společnosti vadit. Už jenom to, že vznikl Memorial a počítali mrtvé Stalina ukazuje, že jsou tam normální lidi. Snad.

4 0
možnosti
Foto

To je až expresivní. Až po čem všem jim to začalo vadit? Jinak dík za příspěvek k zamyšlení.

0 0
možnosti
Foto

Jardo, pořád je mezi námi dost lidí, kteří by chtěli, abychom se stali součástí ruského světa. JinakR^R^

9 0
možnosti
PH

Smutná, hnusná realita

5 0
možnosti
Foto

S výnimkou vojny na Balkáne Európa nezažila vojnový konflikt od konca druhej svetovej vojny. Pre drvivú väčšinu z nás je preto predstava vojny spojená len s hodinami dejepisu a zábermi zo spravodajstva.Môžeme o tom sucho polemizovať a analyzovať ale čo znamená vojna, vedia tí, ktorí zapĺňali provizórne lôžka v kultúrnych domoch. Čo posteľ, to človek, ktorý prišiel takmer o všetko. A keď sa pozeráte, ako sa v kúte snaží zaspať pán, ktorému pri bombardovaní zabili ženu, syna, nevestu a dvojročnú vnučku, uvedomujete si, čo znamená vojna...

8 0
možnosti
MM

Jsou to šílené lidské tragédie a ta vaše otázka je směřovaná na koho?

3 0
možnosti
MB

Ta Ruská komedie skutečně nemá chybu. Až neuvěřitelné, kolik shod lze nalézt mezi Adolfem a Vladimirovičem. Jeden měl SA - Sturmabteilung. Druhý zase Prigožina a ozbrojené tlupy. Cíl je stejný, upevnit pozici Vůdce. Naštěstí dopadají blbě> Hitler je za Röhmem vypravil osobně. Do hotelu. Předal mu revolver, aby se zastřelil. Bude Jevgenij rovněž tak ukázněný? Nebo naopak, sám se za Putinem vydá. Do bunkru ? ... :-)

12 0
možnosti
PH

Se o ten revolver poperou ;)

4 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik