Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P62e51t32r 52S74k60á71c58e96l

24. 2. 2023 21:56

Máte v nadpisu pravdu, pane autore. Rozhodnutí vůdců SSSR způsobila cosi, co čeká na zpracování historiků. Všem doporučuji v tomto směru četbu knihy pana Solženicyna z roku 1998, v níž lituje Ukrajinu. Tu Ukrajinu, jíž přisoudili ruský Sevastopol. Krym a další místa, o něž se válčí. Jde o podobnou rozbušku, jakou bylo u nás do roku 1938 západní pohraničí. Jak dlouho ještě potrvá současný závadný stav a kdy už nastoupí diplomaté? Ptáte se proč? Aby už neumírali nevinní lidé, zvláště v dnešní "moderní" době. Nebo někdo skutečně přeje Ukrajině a jejich lidem válku?

1 0
možnosti
Foto

Hezký zbytek večera, pane Mahovský:-)

1 0
možnosti
Foto

Chybovati je lidské, zůstávat v omylu ďábelské.

Ovšem - chybami se člověk učí. Takže se nám tu rýsuje nejučenější národ na světě. R^

3 1
možnosti
Foto

Ty body jsou moc pěkné, jen tam chybí, JAK Čína zaručí, že je bude Rusko respektovat. To zatím nikdo z mírotvůrců neobjasnil.

4 1
možnosti
Foto

Táto vojna mala byť rýchlou operáciou, ktorá jej vodcovi okrem bleskového víťazstva mala zabezpečiť aj popularitu medzi bežnými obyvateľmi najrozsiahlejšej krajiny sveta. Zdá sa, že pravdou bude presný opak. Pretože v Rusku neexistuje odpustenie pre cárov, ktorí vojny prehrávajú.

6 1
možnosti
Foto

Přesně, Janka. Otázka zní, co bude pak

0 0
možnosti
Foto

Jak napsal Daniel Steigerwald:

Putin bude válčit, dokud bude moci nebo ho neeliminují. Pak začne válka o jeho trůn. To nejlepší, co se Rusku může stát, je, že se Rusko rozpadne. Problém Ruska není Putin, ale centralizace moci. Lidi si politiku personifikují a všechny nešvary i hrůzy připisují jednotlivcům. To je tragický omyl. Ne Hitler, Sadám, nebo Stalin, ale jejich otroci byli ti, kdo páchali zlo. Rozkaz, to jsou jen nějaká slova. Činy a zločiny z nich dělá teprve stát - hierarchicky organizovaná armáda krutých otroků uctívajících autoritu a nic než autoritu.

5 1
možnosti
Foto

Ruský ministr Lavrov se prý někde v užším kruhu vyjádřil: "Vladimír Putin má jen tři poradce. Jsou jimi Ivan Hrozný, Petr Veliký a Kateřina Veliká".

5 0
možnosti
JZ

No, carští důstojníci měli alespoň nějakou úroveň. Současní ruští oficíři jsou trapnými karikaturami po vzoru svých předchůdců z Rudé armády, často vidláků a buranů. Je známou skutečností, že maršál Jeremenko běžně fackoval své podřízené.

8 1
možnosti
Foto

S tím souhlasim, ale je třeba vzít v potaz, že obrovské procento carských důstojníků tvořili Němci a šikana byla brutální.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik