Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

Je to stále stejné jako v padesátých letech.

Významní soudruzi, kteří u nás razili cestu socialismu, při které si dost zašpinili ruce museli pro výstrahu zemřít. Mělo to dva důležité aspekty:

1. pro chudý lid to byl náznak, že na každého je metr ;-D. (myslíme to poctivě)

2. pro pomocníky na cestě platí, že nic není jisté a kdo nespolupracuje, ten se může ztratit :-P.

0 0
možnosti
Foto

Ukrajina sa pripravuje na potenciálne ruské útoky pri príležitosti výročia začiatku invázie. Školské vyučovanie je online, odporúča sa práca z domu a úrady posilnili bezpečnostné hliadky, aby minimalizovali potenciálny vplyv ruských úderov.V našej tlači to označujú ako ticho pred búrkou.

1 0
možnosti
Foto

Ano, dost to tak působí. Díky, Janka :-)

0 0
možnosti
JT

J12i11r23i 66T58i21c63h65y

23. 2. 2023 16:42

Tak nam to tady ten svetovy znalec historie radne vysvetlil.

0 2
možnosti
MK

Medveděv se snaží současný boj o moc v Moskvě přežít, proto ta jeho změna rétoriky. Pokud by zůstal tím čím byl, tak při sebemenším zaváhání vypadne z okna, jak je v Rusku zvykem. Hlavní boj o moc propukne jakmile Putina dostane jeho nemoc.

2 0
možnosti
Foto

R^Dmitrij Medveděv byl v roce 2020 postaven na vedlejší kolej, z premiéra se stal pouhý místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace. Aby se zviditelnil a neztratil svůj vliv musí být ve své podpoře Putina radikálnější a musí zacházet dál než Putin. Ve svém vlastním zájmu musí veřejně dávat najevo svoji oddanost Putinovi, ten pak může tvrdit, že kroky, které podniká mají širokou podporu. Běžné chování ve smečce, které vládne alfa samec. Je také důležité si připravovat půdu pro případ, že by alfa samec ochabl.R^R^

Vašek

4 0
možnosti
Foto

Ano, Vašku, dobře vystiženo:-)R^

0 0
možnosti
Foto

Je to svým způsobem takový pokusný prostor (i když bohužel se statisíci mrtvých).

Je možné v současné době provádět klasickou dobyvačnou válku středověkým stylem - tedy de facto genocidu původních obyvatel, destrukce území, asimilace přeživších dětí do "správných" rodin atd. ?

Projevy těch úchylů (třeba i Soloívjeva - jehož syn je gay a žije v Londýně...), netřeba brát vážně, jde o klasické harašení, kdo řekne větší nehoráznost.

Čína na to jde moderně, hospodářské ovládnutí prostoru je mnohem účinnější, netřeba střílet, vše zůstane zachováno....

Rusko se rozpadá, je to jen otázka času.

8 0
možnosti
HH

Dobyvačnou válku provozovat lze, pokud máte atomovky...bez nich by vás okolní svět smetl během několika týdnů...z pohledu Ruska...

2 1
možnosti
DR

"Pološílená rétorika Dmitrije Medveděva často vyráží dech, kdysi celkem seriózní politik se změnil ve válečného štváče se zcela zločinným narativem."

O tom už jsem také přemýšlel a ne jednou. Nejspíš jsou pouze dvě možnosti té změny. Buď se už definitivně zbláznil a proto plácá jednu perlu za druhou anebo zůstal pod pokličkou seriózní i nadále a ty perly vypouští jenom proto, aby nevybočil z davu (včetně toho příp. okna pokud by se tak nestalo, jak píše Jirka níže) a zůstal u koryta.

4 0
možnosti
Foto

Nejspíš vyfasoval roli Badmana. Carpe diem!!! Za chvíli bude po všem.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 0
možnosti
DS

Dobrý článek, který odpovídá i mým informacím z první ruky z Ruska.

Vypadá to, že biologie druhu Homo sapiens funguje přesně takto: Národ většinově zešílí - v případě Rusů ani úplně nemusel, kdo s nimi mluvil, ten věděl o jejich trvalém sebepřesvědčení o své velikosti a zneuznání ruského národa od zbytku světa. A nahoře se perou různé drsné party, které se předhánějí v radikálních prohlášeních i činech. Bylo to tak za I. i II. světové války a nejspíš i za ostatních válek o nichž víme méně.

Základem je nezačít hromadně střílet po lidech. Jak se začne, jedná se daleko spíše o přírodní katastrofu než o lidské chování https://kechlibar.net/2023/01/17/valky-nezacinaji-nedorozumenim-a-nekonci-porozumenim/ .

3 0
možnosti
Foto

Díky. A souhlas, oni opravdu moc přesvědčovat nepotřebují, na vojně jsem jich zažil dost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik