Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Postoj Slovenska i "trochu" chápu :-/.

Při svých návštěvách Slovenska po roce 68 (vozil jsem maminku za jejími kamarádkami z lázní) jsem si všimnul, že na rusy mají jiný pohled než češi. Většina čechů armádu "osvoboditelku" brala jako vyžírky, kteří nás omezují - tak slováci je berou více jako přátele, kteří u nás "musí" být, aby nás chránili před NATO :-P;-(. Ještě dnes slováci vidí rusy jako přátele a nechtějí s nimi být v konfliktu ...

Podobně jako češi viděli rusy, tak slováci viděli pražáky "jako vyžírky, kteří je omezují ".

Je to pouze můj postřeh a ne všichni slováci takto smýšleli :-) .

Jen nechápu, proč slováci zdržují opravy tanků, když to musí být královský byznys (pokud Ukrajina neprohraje).

1 0
možnosti
Foto

Opět zásah do černého, Jaroslave. Nad morálku a zdravý rozum je dnes stavěn "politický pragmatismus". A tak na jedné straně politici EU podporují Ukrajinu v boji proti ruské agresi, ale jen tak, aby ruského medvěda příliš nerozhněvali. Jednou jsem četl názor nějakého veterána WW2, že dnes nejsou v čele vlád skuteční patrioti, ale jen nagelovaní manekýni a populističtí mluvkové, se kterými bychom těžko vyhráli nějakou válku. Často si při čtení zpráv na něj vzpomenu a dávám mu za pravdu....

Za blog karmaR^

3 0
možnosti
Foto

Ano, Ivane. Salonní politici, pro které jsou jejich pozice jen zdrojem peněz a pocitů moci. To je i jeden z hlavních důvodů, proč 30 let po revoluci nelze najít solidní politickou stranu. Všude kariérní politici, kteří mají stát jako dojnou krávu a akorát se zabývají intrikami. Plebs je pro ně jen nutné zlo, které jim musí hodit lístek. Paul Johnson ve svých dějinách 20. století píše, že největším prokletím té doby byli profesionální politici, myslím, že to platí i nadále. Díky.

2 0
možnosti

Naprostý souhlas. R^

1 0
možnosti

Pane Jaroslave Červenko. Jiz nadpis ma mensi chybu. Chcete-li, tak zapadni staty Evropy. To jiste pocitam i sever a jih tohoto kontinentu.

Ano, ten Zapad si dela srandu. Pouzil jsem tu zkratku pro rychle poukazani na nekolik skutecnosti.

Ukazka EU, ktera vymysli kraviny a chce byt hracem na svetovem kolbisti. Posledni vykrik evropskeho parlamentu.

EU je celek obrovske byrokracie. Neni schopna udelat krok dopredu. I ten maly jedinec v tomto "mamutu", dokaze znicit vse, co je pokrove. Proto zde necekejme neco vyjimecneho.

Ukazka mnichovske dohody z 38 roku neni soucasti mysleni Evropy. Snad jen Nemecka.

Valka Ukrajiny je brana jako udalost pro vyckavani "kdo z koho".(nevim, jestli se tento vyrok jeste pouziva)

Financni zazemi vsech statu v EU je minusove. Zde ta liknavost se ukazuje politicky s hospodarskym nadechem. Nikdo neni ochoten se vice zadluzit.

A snad nejvetsi rozkol mysleni, je neznalost ruske okupace tech vychodnich statu EU. Ti na zapade nevi, ceho se obavat.

Pristi dva mesice ukazi, zda to, co ma dnes Ukrajina, bude stacit na obranu.

1 0
možnosti
Foto

Díky, pane Limo. Celkem se asi nedá nesouhlasit

0 0
možnosti

J54o41s68e96f 90N91i75k87l

17. 2. 2023 13:47

Jen tři glosy:

"...Přesah konfliktu je stále větší. Čína, Indie, Pákistán velmi bedlivě sledují, jak si povedeme, jak dokážeme potvrdit již téměř historickou globální dominanci...." A to je právě ono. USA musí být velmocí s globální dominancí za každou cenu? Je to potřeba? Nemůže být svět multipolární?

"...Tchaj-wan se děsí případného útoku Číny a proč by se Peking měl bát, když si západ není schopen zajistit spravedlivý mír ani na svém dvorečku...." Takže Ukrajina je takový dvoreček Západu (USA)? To jsem se tedy mýlil.

"...Zatímco Američané plní své sliby a posílají Kyjevu rozsáhlou pomoc, země EU opět váhají a tváří se,..." Proč EU váhá? Nepovažuje ten dvoreček za více kremelský než americký? Má jiné informace o Ukrajině? Nejedná racionálněji a rozumněji? Existují jiné důvody? Chovají se zodpovědněji?

1 0
možnosti

Prostřední citace by měla být kvalifikována jako trestný čin, protože se jí snažíte tak znásilnit, až to budí pohoršení.

0 0
možnosti
Foto

Videla som film Môj neznámy vojak,je to príbeh prastrýka režisérky, jedného z vojakov sovietskych okupačných armád, ktoré vtrhli do Československa v roku 1968. Od tohoto inšpiračného bodu sa začala odvíjať režisérkina práca na filme z perspektívy “okupanta,” ktorá si kladie otázky o tom, ako sa ľudská bytosť v mašinérii vojny a globálnych mocenských bojov okupantom stane, a ďalej, aké to pre človeka má dôsledky.

2 0
možnosti
Foto

Raději na tyto věci moc nemyslím, protože trpí lidé na obou stranách a ne až tolik díky mocným, ale jednomu mocnemu. Díky, Janka

0 0
možnosti
Foto

Máš pravdu. Je jasné, že Mnichov 38 ́ je v řadě evropských zemí stále přítomný. Mají na výběr mezi válkou a hanbou. Vybírají si hanbu a budou mít válku (Winston Churchill).

5 0
možnosti
Foto

Ahoj Vláďo. Bohužel je to přesně tak, řada těch zemí má pocit, že je to daleko, a že se jich to netýká. Díky

3 0
možnosti
Foto

Hezký den, pane Mahovský

0 0
možnosti
Foto

R^R^ Jen takový malý postřeh. Vím z první ruky, že například slovenští celníci jsou velmi ostře proruští a ani při výkonu svých pravomocí tento svůj postoj nijak neskrývají. Ty problémy na ukrajinsko-slovenských hranicích mne ani tolik nepřekvapují.

5 0
možnosti
Foto

Velmi dobrý postřeh, přesně to odpovídá jejich průzkumům veřejného mínění, to jsme tady na tom ještě velmi dobře.

1 0
možnosti
Foto

R^Nejedná se pouze o liknavé dodávky, jedná se i o nedotažené sankce. Spousta velkých společností v čele s německým Siemensem v Rusku zůstává. Platí tam tedy daně a tím financuje válku, která jednou může dosáhnout i na jejich domovské území. To není krátkozrakost to je blbost. Co s tím můžeme dělat my? Třeba si na internetu stáhnout list těchto společností a cíleně jejich výrobky nekupovat. Já vím je to málo, ale stokrát nic umořilo osla.

Vašek

3 0
možnosti
Foto

Není to málo, Vašku. Jinak je to pěkný hnus, díky

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik