Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Dobrý, Jaroslave. Já bych tu převahu Ruska neviděl zas tak obrovskou. Jak se už včera někde objevilo, Rusů je 3x víc než Ukrajincu, tedy početně je to tak na hraně převahy potřebné k úspěšnému útoku. Materiálně na tom nejsou nijak oslnivě. Mají zastaralou techniku.

Velkou výhodou pro ně je, jak uvádíte, že Ukrajinci nestřílejí na ruské území. Ani nebudou, aby konflikt neeskalovali. Takže Rusové nemusejí mít strach o zařízení, že kterých na ukrajinské civilní cíle odhalují jedinou kategorii moderních zbraní, kterou mají, rychlé a relativně přesné rakety.

Rusové teď údajně shromažďují u hranic letecké jednotky, zřejmě plánuji masivní leteckou válku. Možná to změní přístup Ukrajiny i Západu na nezasahovani cílů na Ruskem území.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Lumíre. Ona je právě otázka lokálních intenzit ruských útoků, kde může dojít k velkému přečíslení. Nehledě na to, že Rusové mají obrovské mobilizační možnosti. Byť si pochopitelně přeji, abyste měl pravdu Vy. Jinak samozřejmě souhlas, Švédové chtějí poskytnout Gripeny, čekají na mezinárodní společenství. Ano, myslím, že ten přístup se změní.

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, jestlipask ty jim trochu nefandíš s tím dvacátým stoletím.... Karma.

5 0
možnosti
Foto

Ahoj Filipe. Fandím:-). Díky.

1 0
možnosti
Foto

Ačkoli s některými Tvými tezemi bych polemizoval, podstata blogu je naprosto správná. Rusko je skutečně zaostalý stát, tupě primitivní s obrovskou výhodou geografické velikosti, kterou nikdy nelze obsáhnout a tedy třeba vojensky obsadit.

Oni díky Leninovi prošvihli skvělou možnost se stát demokracií, dodnes jim to nic neříká. Popravili cara, aby si instalovali nového, k němuž vzhlížejí více jak 100 let a nejspíše to tak bude i v budoucnu.

Výborný blog, Jaroslave, kterému bude slušet i jiný prostor. R^

13 0
možnosti
Foto

Ahoj Tome. Ano, s Kerenským Rusko propáslo obrovskou šanci, mohlo navázat na humánní a demokratizační procesy, které probíhaly na sklonku vlády Romanovců. Děkuju a určitě ho dám i do jiného prostoru.

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik