Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Nejde jenom o techniku, velmi důležitá je munice. Švýcarsko a teď i Brazílie do toho hází vidle. Další nutnou položkou potřebnou k účinné obraně jsou stíhačky.

Vašek

5 0
možnosti
Foto

Zdarvím, Vašku, souhlas a díky:-)

0 0
možnosti
Foto

J20a15n 55Š10i34k

3. 2. 2023 20:09

Spousta techniky asi nebude využita. Nevím. V každém případě tanky jsou 👓 hlavě pro boj s pěchotou, statisíce uvádí, ze přímé střety tanků se pohybují jen okolo patnácti procent. Tank je proto že značné části psychologická zbraň. Hezký večer Jardo

2 0
možnosti
Foto

Souhlas, Honzo. Také hezký večer.

0 0
možnosti
LS

Dobrý článek, jen někteří dezinformační fíci jsou tradičně absolutně mimo.

7 1
možnosti

R^R^ Dobrá práce. Zde bych připomenul článek Milana Vodičky, redaktora MF Dnes, ze čtvrtečního vydání:

Takže Ukrajinci si musí nechat zajít chutě na stíhačky F-16, protože Joe Biden to řekl stručně a jasně: „Ne.“Stejně si to myslí Němci, Britové a další. Dokonce i Poláci nijak netlačí na branku, když teď alibisticky řekli, že budou „plně koordinovat se spojenci“.

Je to úplně stejné, jako když Biden pořád opakoval „ne“na ukrajinské žádosti o tanky, které jim nakonec slíbil minulý týden.

Nebo jako když předtím celé měsíce odmítal poslat na Ukrajinu systémy vzdušné obrany Patriot, přestože města drtily salvy ruských raket. Od prosince už tam ale jsou.

Nebo jako když na jaře vylučoval předání smrtonosných raketometů HIMARS, které však už od konce června ničí ruské síly.

Včera dokonce Ukrajinci zjistili, že dostanou rakety s doletem 150 kilometrů.

Co svého času vypadalo nemyslitelné, je teď realita. Budou stíhačky další v řadě?

Předpověď: samospád vývoje zařídí, že z „ne“se časem opět stane „ano“. Ukrajina nedostane stíhačky, dokud je nedostane.:-)R^

11 0
možnosti
Foto

Díky, pane Šťastný. Ano přesně takhle se to děje. :-)

3 0
možnosti
Foto

Trump mluvi o moznosti treti svetove. Neradi bychom cetli v dalsim clanku nadseny popis letadel nebo jadernych zbrani, jejich vykonu a dosahu.

1 9
možnosti
Foto

Co čtete záleží jen a jen na Vašem vlastním výběru.

To, co neradi čtete, číst přece nemusíte.

Stejně, jako můžete držet speciální dietu, spočívající v tom, že se budete pečlivě vyhývbat jídlu, kterém Vám nechutná. :-P

10 0
možnosti
GK

Jj, Gepard a Leopard. To bude na Ukrajine platny jak bezzuba kocka co ma chytat mysi.

Schweiz und Brasilien blockieren. Bundesregierung sucht händeringend nach Munition.

Alemozna jim neco prenecha Katar aby meli cim strilet. Kdyby ta valka nebyla uz tak tragedie tak to je komedie na entou.

https://www.n-tv.de/politik/Bundesregierung-sucht-haenderingend-nach-Munition-article23890631.html

1 7
možnosti
ZZ

Nevím jak si tyto těžké tanky povedou v Ukrajinském terénu a kdo to tam opraví.

;-(

0 1
možnosti
Foto

Dík za info. R^ Bohužel to není PC hra, takže představit si to v akci není potěšující. :-(

2 0
možnosti
Foto

Ne, není. Byl jsem na vojně u PVO. Některé věci vzbuzovaly obrovský respekt, i když jen stály. Díky, Alice. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dal jste si s tím práciR^ Vyjádřil i naději. Čerpal jste z dostupných zdrojů a info. Až čas teprve ukáže, jaký bude skutečný vývoj, a co a jak opravdu dopadne. Současná situace stále spíše připomíná dobu studené války s mnohými ,,místními konflikty" po světě, z nichž většina byla dále ,,od nás". Ač nejeden z nich i tehdy hrozil tím, že se rozroste až v konflikt mnohonárodní, či až další svět. válku. I tehdy nejednou visel osud nejen nás, ale i světa, ,,na vlásku".

1 0
možnosti
RJ

No něco se evidentně děje. Co uvidíme. Jen bych trochu chladil nadšení některých hlavně v diskuzích zaznívajících hlasů. Ta technika zdaleka nebude k dispozici hned, tedy v rámci několika týdnů, snad krom těch Bredley, ty už jsou údajně připravena, dokonce jsem zachytil i zprávy, že už se na Ukrajině objevily. Bavíme se o rámci minimálně třech měsíců v případě Abramsů možná i déle. Jak z důvodů uvedení té zejména německé techniky do provozuschopného stavu, tak hlavně z důvodu výcviku nejen posádek. A nehledě k logistickým problémům, ono jen sehnat dostatek náhradních dílů, servisu, munice. Do nějakého rozboru se mi také pouštět nechce, možná až u vašeho dalšího článku.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, pane Ježku. Nemyslím, že by diskutující projevovali nějaké naivní nadšení. Ale jinak souhlas. Jestli se o víkendu dostanu k textu o dění, tak to tak pozitivní nebude.

0 0
možnosti
JR

J95a16n 80R62á78ž

3. 2. 2023 17:12

Přečetl jsem dnes

Lecrelc je opravdu skvělý tank s jedinou bojovou slabostí, že nemá zpětný odsavač plynů.

Ale pohonou jednotkou je turbína, která potřebuje po relativně krátkém bojovém nasazení rozsáhlou údržbu a tu na bojišti dělat nelze. Sami Francouzi říkají, že vycvičit posádku pro účinné bojové nasazení trvá 5-7 měsíců.

Leopard je velmi dobrý tank se skvělým kanonem a vynikajícím systémem řízení palby. Ale: Uvažuje se o dodávkách tanků několika generací s rozdílnou výbavou a tedy i způsobem obsluhy. V Německu trvá výcvik posádky 7-9měsíců.

Abrah

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. O Leclercu se hovoří jako o nejlepším evropském tanku. Je srovnáván s Merkavou. Ano, jen ten výcvik... Hezký víkend, pane Ráži a díky:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik