Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak toto už ani nie je hra. Alebo je, ale mocenská a hra o ego. Len,aby neprecenil svoju kartu/y....

1 0
možnosti
Foto

1) nikdo nevi, kdo sabotaz provedl. A pokud nebyl prichycen pri cinu, nevime kdo to byl. Mozna Rusko (kdyby na to byly dukazy, uz by toho byla plna media) a mozna USA, kteri maji take zajem na nedodavce plynu. Ve valce se vzdy obvinuji obe strany. Toto se nevi. Nevite to ani Vy.

2) Vsichni se shoduji na tom, ze Putin je zatlacen do kouta a nikdo si netroufa odhadnout, ceho je schopen. Politologove se shoduji na tom, ze ustoupit ze sve pozice, kdy uz vyhlasil mobilizaci a Rusko ma nejake ztraty, neni schopen. Jste pro risk nuklearnich zbrani na Ukrajine. A hruzy mrtvych Ukrajinskych civilistu vcetne deti? Nebo jste pro hroceni az do konce casti sveta, tedy i Vas osobne a Vasi rodiny vcetne deti? Nebo verite, ze je Putin lidska a empaticka bytost a nuklearni zbrane pri zahnani do kouta nepouzije ani v mensim.meritku na uzemi Ukrajiny? Co chcete? Co si prejete?

0 0
možnosti
Foto

Je třeba myslet i o krok dopředu. Jste pro to, aby hrozba nukleárními zbraněmi prošla jako precedent pro každého diktátora, který si zamane podmanit svého souseda a najednou začne konvenčně prohrávat? Rusko by navíc mělo s touto taktikou pozitivní zkušenost a na západ od získaných území další lákavé cíle: zbytek Ukrajiny, Moldavsko, Pobaltí ... Možná by jednou došlo i na Karlovy vary.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé sledovat, co si myslí prostí obyvatelé Ruska:

https://www.youtube.com/c/1420channel/videos

(v každém videu jsou anglické titulky)

0 0
možnosti
Foto

Dobře sepsánoR^.

Naprosto se ztotožňuji s hodnocením demonstrací a jejich organizátorů. Samotné demonstranty bych až tolik neodsuzoval, protože většině z nich prostě není dáno, aby chápali souvislosti. A tak se může ve voličském spektru dobře uživit SPD, kteří na "jednodušší myšlení" svého elektorátu vsázejí. Vždyť hesla jako "Zastavíme drahotu" nebo "Zajistíme levné potraviny a vysoké důchody" se tak hezky poslouchají. Ti chytřejší se však ptají, kde na to chce najít zdroje, když za minulé vlády jsme se stali nejrychleji se zadlužující zemí v Evropě......

K válečné agresi Ruska asi nemá cenu se šířeji vyjadřovat, tam máme velmi podobné názory. Co bude dalším krokem Ruska je opravdu těžké odhadovat, protože tam je možné asi opravdu cokoliv a Putin už asi také ví, že je ve velkých problémech (aniž bych ho chtěl podceňovat). Ta mobilizace to dost jasně prokázala....

Takže ta obava z použití taktických jaderných zbraní je legitimní, zejména, když Putin již několikrát prokázal, že je nepředvídatelný a normální uvažování je mu cizí. Proto také selhávají jakékoliv pokusy o "diplomatické řešení", protože podmiňuje-li Rusko zastavení války naprostou kapitulaci (a denacifikaci) UA, pak jakákoliv mírová jednání budou VŽDY neúspěšná..

Těším se na další blog.

10 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Ivane. Shodneme se v drtivé většině věcí, těší mě to.

0 0
možnosti

Přání otcem myšlenky;-).

1 3
možnosti
Foto

Jiří Schmidt, Březové Hory?;-)

0 0
možnosti
Foto

J51a47n 80Š22i14k

30. 9. 2022 10:53

Jestliže někdo věří tomu, že výsledek v referendu kolem 90% je pravdivý, je k smíchu. Stačí, když se podíváte na výsledky referend a voleb v demokratických státech. Putinovi asi už nic jiného nezbývá. Už dělá ty samé chyby co Hitler. Mluví armádě do velení a jak to dopadne, tak historie v tomto ohledu mluví jasně. Hezký den

8 0
možnosti
Foto

Devadesátiprocentní a vyšší výsledek voleb, potažmo plebiscitů, je sjednocujícím prvkem všech diktátorů. Tím druhým je skutečnost, že absolutně nikdy nepřivedou zemi k blahobytu, ale k bídě.:-)

0 0
možnosti

Bylo by velkou chybou se rusáckými vrahy nechat zastrašit. Na to oni akorát čekají. Ta referenda jsou nezákonná a neplatná.

8 0
možnosti
Foto

Vysvětlíte to Putinovi osobně? Nebo tam pošlete syna?

0 1
možnosti
Foto

Nepřítele nikdy není dobré podceňovat. Tím méně je-li nepřítelem Rusko.

Anexe čtyř území je z ruské pozice celkem logický krok. Pokud na ně Ukrajina zaútočí, bude mít Rusko pádnější důvody je bránit. Může odpovědět tvrdším způsobem a nechat spojence Ukrajiny, aby si vybrali, kterou cestou dále jít. Dohoda, nebo válka.

Můžeme si o Putinových krocích myslet cokoli, sama jsem je odsoudila hned na počátku vstupu na Ukrajinu, ale nepodceňujme jeho ani Rusko. Naštvanyý medvěd se před veverkou nezastaví.

2 1
možnosti
Foto

PS: Rolland i Remarque napsali krásné prózy o dětech, jejichž rodiče podceňovali nepřítele, toužili po valce a vyslali své potomky, aby to ho nejrychleji srovnali. Petr a Lucie + Na západní frontě klid. Doporučuji alespoň prolistovat.

1 0
možnosti

Nechápu, co pořád všichni mají s těmi jadernými zbraněmi. Ti menší při konvenční válce tohoto typu mu moc k ničemu nebudou a ty větší... Že by se je rozhodl pustit na Kyjev, Lvov, nebo dokonce Berlín a Londýn? Tomu se mi nechce věřit. Ale třeba jo.

0 0
možnosti

J89o73s52e54f 81N72i84k97l

30. 9. 2022 19:18

A co dělostřelectvo s jadernou municí ?

0 0
možnosti

Souhlasím, že Putin spustil hru o všechno. Jako další krok se nechá očekávat hrozba směrem k Ukrajině, aby vojáci UA opustili "ruské" území, jinak budou použity jaderné zbraně. Ukrajinci se mu samozřejmě vysmějí a budou pokračovat v bojích. Další tah bude na Putinovi. Konvenční silou Ukrajince neporazí. Sám sebe zahnal do pasti a bude muset nějak reagovat. Nic jiného než použití taktických JZ mu už nezbývá, branci nebudou efektivní ještě dlouhou dobu, jestli vůbec. Nasazení JZ je tedy vysoce pravděpodobné, bez nich ruská armáda prohraje. Potom bude na tahu NATO, které už bude muset reagovat silou. Otázkou je, jak přesně a jak tvrdě. Proměnná je Čína, která může být jazýčkem na vahách. Obávám se, že Putin už si vybral cestu, na jejímž konci je zničení planety. Nebude-li zastaven, dokráčí až na její konec. To si určitě uvědomuje i Čína a jsem docela zvědavý, na jejich reakci :-/

No a teď si uvědomme, že při těchto vyhlídkách by Okamura nejraději vyrazil do Moskvy poníženě pokleknout a žebrat o plyn. Vždyť by se mu vysmáli sami Rusové.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste to vystihl naprosto přesně. Další naděje je, že Putina konečně někdo odstaví.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS