Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Súhlas.

Až na detail.

"Dnes masy již nerozhodují, druhá světová válka dávno skončila. Po ruském způsobu. Zrychlený výcvik a šupej na frontu, stejně nemáme vybavení."

Putin vyhlásil, že mobilizácia sa týka len vojakov v zálohe. „Náboru do vojenskej služby budú podliehať len občania, ktorí sú v súčasnosti v zálohe, a predovšetkým tí, ktorí slúžili v ozbrojených silách, majú určitú vojenskú špecializáciu a príslušnú skúsenosť,“

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že jen floskule poslaná davu. Děkuji, pane Ulrichu.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, karma... napadá mě vlastně jediná taková dvojotázka... drží ho okolí v bludu co se týče vývoje situace, nebo on drží své okolí v šachu ? Jinak mě nenapadá jediný důvod, proč ještě nebyl odstraněn...

3 0
možnosti
Foto

Vladimír Votápek, který mimo jiné působil jako generální konzul v Petrohradu říká, že v okolí Putina je několik skupin a jediný rozdíl mezi nimi je ten, že jedni chtějí válku, zatímco druzí chtějí ještě větší válku.

Já nevěřím, že v Rusku je někdo schopný Putina odstranit, i když bych moc ráda neměla pravdu.

6 0
možnosti

J41i14r56i 92B93o49r

21. 9. 2022 12:50

Marně se pokoušíme porozumět ruskému jednání. Díváme se na to stále očima vyspělejší společnosti. Kdo poznal Rusy a jejich národy blíže, v jejich prostředí, ten ví o čem píšu.

Zapomeňte na širou otevřenou slovanskou povahu. Ve své podstatě je to zhruba tak ze 70% zaostalá společnost která zamrzla někde v 50tých letech minulého století.

7 0
možnosti
Foto

Dala jsem plus, ale klidně bych 20 let ubrala. To jsou stalinisti, že by Putlerovi sám Vissarionovič záviděl.

3 1
možnosti

Opět jsem zmaten jako žák Plha! Který zlosyn Rusko napadl, že musí mobilizovat? Vladimirovič samotný- hrdě hlásá, že žádnou válku nevede. Není rozumnější mobilizovat tamní blázince a Domovy důchodců? Mužika z paláce vyvést a umožnit mu pokojné stáří s celou jeho suitou? Následně mobilizovat ano. Rozum! S návratem do civilizace . Zmaten jsem,nicméně mohu pomýšlet?:-)

8 0
možnosti

Někde jsem letos četl (bohužel jsem si ten článek neuložil), že Putin má k dispozici mnohasetčlennou (ne-li větší) osobní vojenskou ochranu, která by ho měla ubránit i při pokusu o vojenský puč. Takže odstranit ho silou by nebylo vůbec jednoduché.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Je otázka na kolik budou ti mobilizovaní zpracováni propagandou a budou ochotni jít se pro nic za nic nechat zmrzačit či zemřít. Budou jako ovce, které jdou ochotně a poslušně na porážku...?

6 0
možnosti

Rusko bylo napadeno na území Ukrajiny. Tak musí mobilizovat. Vážně, to zde ještě nebylo ! :-)...

7 0
možnosti
Foto

Karma, vždyť ty nové odvedence nebude mít ani čím krmit. Leda že by jim dali to obilí, co ukradnou na Ukrajině.

9 0
možnosti
Foto

Děkuji Ti, Maruško. Trefné:-)

2 0
možnosti
Foto

J70a69n 54Š64i78k

21. 9. 2022 11:13

Rusko se ničí samo. Stále tajně doufám, že je to jiné než za studené války a že ruská mládež i velká část, byť malé, střední vrstvy, chce změnu v lepší Rusko a něco pro to dělá a udělá. Musela by se však objevit nějaká velká osobnost a ty jsou v dnešním světě nedostatkovým zbožím. Děkuji za článek a krásný den Jardo

7 1
možnosti

Ani jedna velká osobnost v Rusku mnoho nezmůže. Příliš velká část společnosti včetně parazitujících elit je v pasti dlouhodobě působící devastující ideologie. Co by se stalo s Německem, kdyby "pouze" prohrálo válku a nedošlo by k Norimberskému procesu organizovaném vítěznými mocnostmi, k nadiktování nové ústavy, k nadiktování nových institucí atd. V NDR následně ani tato válečná a poválečná zkušenost nestačila na zorganizování standardní demokracie a nacionální socialisty vyměnili za ty rudé internacionální.

3 0
možnosti

Částečná mobilizace v době kdy jsme napadli suverénní stát a vraždíme tam civilisty slouží k obraně proti Západu.

To může vymyslet a pronést jen magor a jsem zvědav jak to stráví občané Ruska i když iluze si nedělám. Rusové jsou Rusové, většinou Rusáci. :-/

8 0
možnosti
Foto

Také jsem zvědavý a také bez iluzí.

1 0
možnosti

Putin vyhlásil de facto válku západu. Omluví se Okamura Fialovi?

Jinak diskuse na ria.ru už je proti válce. Začíná se to drolit i v RuSSku.

9 0
možnosti

Putin ji vyhlásil podstatně dříve svým požadavkem na návrat mezinárodní situace v Evropě před rok 1997.

5 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik