Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Raduji se z odstranění skupiny červotočů ČR. Naše země je provrtaná docela dobře. Tvrdím, že kterékoliv uskupení, by s tou "Písemným diktátem z češtiny,smělo co dělat". Chybí toho spousta, hlavně reformy a straší vydrancovaná pokladnice. Naopak, dědictvím přetrvává natěšenost a očekávání. Obdržet nějaký obolus, vždyť to šlo tak dobře ...

Nemám soudruha Bureše rád. Mohu mu ovšem přiznat, neuvěřitelnou houževnatost. K tomu se pojí i určitá komunikace. Sice mele nesmysle, ráno vyhlášené - večer popřené. Pořád ovšem někoho oslovuje a evidentně se mu to vyplácí. Slibuje dále, jakkoliv tom v současné situaci absolutně reálné není. Je, pouze za cenu dalších a dalších dluhů ...

Řada opatření se dá dělat, stojí to ovšem prachy. Otec mi zdůrazňoval jednu možnost - zadarmo. Mluvit, vysvětlovat - prostě vést dialog. Pro mne, z neznámých popudů právě toto současná vláda nedělá. Připravit se i na nepochopení. Každopádně však sdělit záměr, zdůvodnit i nepopulární opatření. Např. proč docela správně nekoná tkz. "Zastropování. Vážně, to mi docela vrtá hlavou ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Ba, ba, Miroslave. Děkuji Vám za něvštěvu:-)

1 0
možnosti
PO

V kostce - současná vláda asi nepřijde o své voliče (max. se přesunou mezi stranami), ale ani nedokáže sebrat žádné voliče ANO a levici celkově.

Prostě tuhle skupinu a její "problémy" (jakkoliv reálně neexistují, nebo si za ně mohou třeba sami, případně je vláda nemůže řešit) ignoruje. Neumí/nechce s nimi komunikovat.

Problém je, že ti voliči tady jsou a budou i u příštích voleb. A ty minulé volby dopadly pro vládní koalici dobře jen díky obrovské náhodě, kdy propadly hlasy pro ČSSD, Přísahu a KSČM.

A taková situace se už nezopakuje, to si Babiš určitě pohlídá.

8 0
možnosti
Foto

Bohužel máte zřejmě pravdu.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj... karma. Ale mnohem spokojenější bych byl kdybych nemusel používat nějaké pofidérní špatnováhy. Protože špatná zkrátka je. Má ale ještě čas se vykoupit. Nicméně z mé maličkosti se z optimisty už stává skeptik, nesázel bych na to...

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Filipe, díky. To mě mrzí, já zatím ještě úplně skeptický nejsem. Díky za návštěvu a doufám, že v ŘÍJNU, ať to můžeme pořádně probrat u piva! Ne není odpověď:-)

2 0
možnosti
TB

Tak si to shrňme, nynější vláda kritizovala tu předešlou, že rozdávala plošně peníze, zadlužila zemi a že v období covidu byla špatná komunikace s veřejností. Takže teď vláda dělá plošná opatření (příspěvek 5000, energotarif), příští 3 roky dle jejich plánu hodlají zadlužit ČR více než Babiš a jejich komunikace s veřejností je naprosto katastrofální - viz třeba onen zmíněný energotarif.... takže asi tak ...

13 2
možnosti
JK

No, nechtěl bych vidět, jak bychom dopadli, kdyby dnes vládl Babiš. :-/

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
AK

Jasně.

Hlavně že jsme se zbavili Babiše a tak v zimě už můžeme klidně zmrznout na lavičce Václava Havla...

6 3
možnosti
AM

Nesouhlasím s vaším názorem, ale respektuji vaše blogy, které jsou slušné a zajímavé.

Mohl bych požádat o odpověď na otázku přínosu nárůstu 3 ministrů a desítek náměstků, aby se uspokojily všechny strany ve vládě.

Odhaduji následující navýšení výdajů oproti vládě Babiše:

1 ministr 48 X 130000=cca 6200000 X 3 cca 18,5milionu Kč.

Cca 9 navýšených náměstků + 6 nových =15 x 100000=1500000 Kč × 48= 72 milionů Kč.

To je dohromady cca 90 milionů.

Když vezmu sekretářky, řidiče a asistenty myslím že 150 milionů je jistých.

V čem je přínos těchto výdajů, když o nových ministech není ani slyšet.

12 3
možnosti
Foto

Dobré ráno, pane Mahovský. Děkuji Vám. Musím přiznat, že s výjimkou toho postu pro evropské záležitosti se podle mě jedná o úlitby příliš mnoha strávníkům, jak sám koneckonců píšete. Koneckonců i to ministrerstvo pro evropské záležitosti bude po skončení předsednictví EU k ničemu, pokud tedy je vůbec k něčemu už teď.

1 0
možnosti
AK

Tato vláda je špatná.

A to ve srovnání s ostatními vládami v EU.

Podle výsledků a ne podle rétoriky je třeba to posuzovat.

Pokud máme nejdražší energie v EU (měřeno paritou kupní síly) a třetí největší inflaci (po Estonsku a Litvě) je to mizerný výsledek.

Francie má inflaci třetinovou a seznam opatření vlády je na několik stránek A4, kancléř Scholz oznámil v pátek další opataení, když Německo má poloviční inflaci.

Podobně Rakousko.

Pokud je vláda tak hloupá, že sama na nic nepřijde, nemusí nic vymýšlet, stačí jen opisovat od uvedených sousedů.

Ale asi je snadnější říct, že za inflaci může Babiš a Putin a jít si zase lehnout...

24 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 8
možnosti
Foto

Já stále čtu v mediích a internetu co dělá vláda. Je fakt, že o tom nepíší media, která ovládá Babiš. Ta pouze a dokola na vládu nadávají a vyzdvihují Babiše. Tahle vláda za osm měsíců udělala víc než vláda Babiše za osm let. Vláda naplňuje zásobníky plynu, ropy, které Babiš předal prázdné a pronajala pro ČR terminál na přečerpání LGN plynu. Dojednala s Polskem dodávky plynu LGN a Polsko kvůli nám a Slovensku zdvojnásobuje terminál na přečerpání LGN plynu, Z Chorvatska přes Slovensku k nám jde plyn. Uzavřela smlouvu s Katarem na dodávky plynu. S vládu Bavorska uzavřela smlouvu, že přes ropovod Ingolstadt proudí dvojnásobné množství ropy, které z poloviny nahradí ropu, která jde ropovodem Družba. Finančně pomáhá lidem potřebným, kteří pomoc vlády opravdu potřebují ne plošné rozhazování peněz. Důchodcům rozeslala manuál jak postupovat, v případě, že důchod nestačí na placení energií a nájmu a tak dál.

3 5
možnosti
LH

Manuál 😋 a co takhle pro důchodce místo 14 stránek jedná při žádosti o příspěvek...😋

2 0
možnosti
JL

Pane Jaroslave Červenko. Precetl jsem vas clanek pozorne. Kritika teto vlady je uprimna a take urcitym zpusobem konkretni. Jeji problemy jsou znamy, obcane cekaji na reseni. Dotknu se jen toho zakladniho z vaseho clanku.

Reformy!!!!

Je mnoho moznosti zacat. Osobne, jako spravny obcan teto zeme, se vratim znovu k memu presvetceni, ze hlavni reforma je sestaveni noveho ustavniho zakona pro volby a vladnuti vitezne strany. Take sestaveni pravomoci teto vitezne vlady a to s moznosti mit plnou moc na reseni vykone MOCI!! To vsak bez moznosti ovlivnovat zakonodarnou MOC. (clenove vlady nesmi byt cleny Snemovny s hlasovacim pravem) Hlavni vsak je odebrani vlade financni manipulovani s penezi CR. To je snad ta nejvetsi reforma. Predstavuji si to velmi jednoduse. Vlada pozada Snemovnu o penize na financovani urciteho programu a po schvaleni jde navrh do Senatu. Obe komory Parlamentu to MUSI schvalit.

To, co dnes navrhuji, odboura moznosti kterekoliv vlady si pocinat jako Diktatura v demokratickem state. To se dnes deje a je pricinou obcanske nespokojenosti. (nechci to vice rozebirat)

Snad pri teto reforme je dobre se zamyslet na volbe do Snemovny. Rad bych videl volbu jedince ve volebnim okruhu. (stejne jako volba do Senatu). Zde by bylo odbourano 5% minimum pro vstup, kazda strana by mela moznost prihlasit tolik kandidatu ve volebnim okruhu, kolik by citila, volici by meli moznost ohodnotit kandidaty a podle toho volit. Prislusnost kandidata k jakekoliv strane neni nutnosti, tedy kazdy obcan se muze stat kandidatem. (pravidla musi byt ustanovena)

To je muj navrh reforem. Jinak vase navrhy schvaluji. Drzi se "trzniho hospodarstvi" a snazi se najit cestu ke zlepseni.

2 0
možnosti
Foto

Do jisté míry souhlas. Klíčové je financování politic. stran. Stávající systém je ve skutečnosti jen podobu byznysu, a každý ,,subjekt na scéně je de facto subjektem podnikatelským. Každý!

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik