Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V předvolebních debatách všichni lídři vyloučili lockdown! Lhali? Nebo jsou tak hloupí? Nikdo z nich si nedovolil říct, že lockdown je možný, když nastane špatná situace. Tato situace právě nastává. Kdo se z nich omluví? Karma!R^

0 0
možnosti
Foto

Ono tu zejména chybí vyhodnocení, která z různých opatření přinesla kýžený účinek. Např. mytí rukou má účinek při některých bakteriálních infekcích, možná u salmonelozy či infekční žloutenky (ta u nás před časem řádila). Ale nemytá pokožka má na sobě ochrannou vrstvu, která většinu choroboplodných organismů nepropustí. V Nových pověstech českých je případ superčisté rodiny, která čistila a omývala všechno možné, i meloun před nakrojením. Načež celá dostala tyfus.

Na povrchovou desinfekci je účinné pouze ozáření UV světlem s určitou vlnovou délkou, které viry spolehlivě likviduje. Podobně funguje i ozon. Nicméně tyto metody vyžadují odborníka. To i vysvětluje, proč v létě se koronáč tolik nešířil.

Rozporuplné výsledky dává také zkoumání, kolik viru zůstává na různých předmětech a jak dlouho. Např. uváděný případ brněnské pošty, kterou projdou spousty lidí, a přesto tam žádnou významnou koncentraci viru nenašli, kdežto údajně v nějaké škole bylo zamořeno vše. Čemu věřit?

Co třeba intenzivní větrání prostor přes UV filtry? Např. i v prostředcích MHD?

Domnívám se, že nasazení technických prostředků bude úspěšnější, než spoléhat na naše občany a jejich vrtochy.

Jenže ono je to drahé a musí se to udělat. Pohodlnější je apelovat na lid, ať se halí do roušek a respirátorů a nedělá to či ono. Takže vymáhané blbiny se odrazily v tom, že část občanů už vládním výmyslům nevěří, včetně očkování.

4 0
možnosti
Foto

Nebudu to rozporovat. Jako ve většině případů asi máte pravdu. Ale jestliže rouška, potažmo respirátor brání šíření viru, byť ne na sto procent, pak podle mě není, co řešit. A odstup od lidí asi také k něčemu je, ne?

2 0
možnosti

Přijde mi to tak trochu jako kdybychom o povodni místo stavění hrází a odčerpávání vody z míst, kam přes (ne)hráze pronikla, kádrovali vodu a snažili se ji přesvědčit, aby se chovala zodpovědně.Voda se zodpovědně chovat nebude a lidi taky ne. Vždycky se bude tlačit tam, kam jí to nejvíc táhne. A když překoná překážky (zvlášť ty, které moc nefungují), je třeba vzít kýble, zapnout čerpadla a někam ji vylít.

Lidi vylít nelze. Proto je třeba pracovat na tom, aby bylo dost kapacit, které si poradí se zvýšeným náporem v dobách epidemie. Bez toho se z plných nemocnic nikdy nevyhrabeme. Nebo bez armády a policajtů v ulicích. Ale pak hrozí, že nezůstane jen u kontroly kovidpasů.

3 0
možnosti
Foto

I94v55o 10C87i21l38i30c67h

25. 11. 2021 10:54

Včera jsem se dozvěděl zákulisní info od důvěryhodného zdroje, že se Babiš lockdownu brání kvůli prezidentské kandidatuře. Prý mu poradci řekli, že když zase zavře hospody, tak se s tím úřadem může rozloučit i když to nechá vyhlásit Vojtěcha. Tak uvidíme s čím nakonec přijde.

1 0
možnosti

To si nemyslím :-) Ostatně Babiš nepotřebuje být prezidentem. Stačí, když bude Schillerová. Ta všechna trestní stíhání zastaví a Babiš se může věnovat Agrofertu. A jako prezident by měl dost svázané ruce. Navíc by byl bez přímého ekonomického vlivu.

2 0
možnosti
Foto

čemu říkáte exponenciální nárůst?

0 0
možnosti
Foto

J85o21s96e57f 65B71á29r43t60a

25. 11. 2021 8:11

Je to hlavně o nás všech, nejenom o politicích. Hlavní je chovat se zodpovědně. Snažím se blogy o covidu nečíst, ale některé "zásadové" postoje nechápu.

4 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak. Viz můj předchozí blog.

0 0
možnosti
Foto

J76a27n 84Š66i33k

25. 11. 2021 8:10

Vidím to podobně. Koncepci sice nová vláda má, ale nepopulárního v ní není nic, vyjma něžného apelu na neočkované. Nemáme žádný pořádný krizový zákon, který by podobné situace řešil. V době krize musí jít mluvení stranou a převládnout rozhodnost. Zákon má pak ošetřit, aby rozhodnutí byla pod pečlivou kontrolou a byla přezkoumána, ale až nastane zase klid. Krize tu samozřejmě je, protože jsou v nich nemocnice a následky budou zase tristní, hlavně ty nepřímé. Už teď jsou v problémech lidi, kteří čekají na neakutní operace a trpí bolestmi. Budou čekat ještě dlouho a nevidí to jenom sobecké a sebestředné osoby s nulovou empatií. Hezký den

8 0
možnosti
Foto

Zkráceně jste vyjádřil téměř vše. Děkuji, pane Šiku.

1 0
možnosti

D11a77v75i57d 51H71o29r45á35k

25. 11. 2021 8:00

Včera jsem v průběhu dne na ČT24 několikrát zaslechl pronášené projevy jednoho potenciála, připomínajícího nějak vzhledem bájného jednorožce, který by nás mohl provádět a vést v blízké budoucnosti touto problematickou cestou.

Ale kromě krásné moravštiny prokládané spoustou odborných výraziv jsem se já, ani s ním komunikující reportéři konkrétní informace o budoucích krocích moc nedozvěděli.

1 0
možnosti
Foto

Ona je otázka, jaké konkrétní kroky jsou možné. Povinné očkování? Lockdown? Jeden tam přeci jen byl a to je vymáhání opatření a s tím osobně souhlasím. Nehledě tedy na důraz na testování PCR testy, který avizují.

0 0
možnosti
Foto

Lidé už jsou unavení, zmatení a hlavně nedůvěřiví. Nebudu to rozepisovat, dobře to vyjádřil níže pan Roden. Vám karma.

2 0
možnosti
Foto

Díky, Petře. Únavu asi pociťujeme všichni, ale to by nemělo bránit dodržování základních opatření, na tom se jistě shodneme. :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik