Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Nejde tak o zbabělost politiků, ale o naši a novinářskou neznalost zákonných kompetencí vlády a dělby moci na kraje, obce, občany, firmy.

Hodně říká i to že je to 1. velký pandemie v dobách internetu, sociálních sítí a bulvárních televizí a vlastně generací, jež vyrostli v určité politice individualismu, hyperkorekce, multikulturalismu, blahobytu a socialismu. Poslední velká epidemie byla v roce 1992, kdy onemocnělo na 1. mil. lidí a v roce 1995. Zde by si paní Bošková prostě neškrtla ... Je zde nový fenomén, jež výrazně hraje do karet, a to politika televizí, bulvárních novin, kde cílem je sledovanost a pak nastoupila nová generace jež vyrostla v chráněném režimu a blahobytu a určité politice pseudolidských práv, humanismu. Naprosto vymizel cit pro situaci a novinářská etika, tak že divák, čtenář je vystaven názorům mnoha odborníků ze všech stran, navíc s určitou perspektivou pohledu, jež kopíruje politiku daného media vůči vládě. Tak to vlastně dojde k "rozstřílení" všech opatření vlády, nejen na úrovni státu, ale dnes krajů a obcí, zkrátka mnoho lidí mluví k jedné věci, a část jednoduché populace v tom má tzv. hokej. Kde to jsme, aby v televizi, novinách, jakmile vláda vydá nějaká opatření, tak se vyjádří právník s tím že jej Správní a Ústavní soud zruší ... Máme 22. judikátů, a vláda, ministři tu nejsou od toho, aby svoji energii, dávali ještě do podchycený každého slovíčka. Děje se to v jiných státech ??? Pak tu vypadla role prostředníka, to že náš stát nemá duševní a duchovní elitu, tak jako za věku mocnářství, či 1. republiky má jen bulvární hvězdy a hvězdičky a jak to s nimi dopadlo ... Naprosto vypadla role prezidenta, jenž by měl reagovat na obavy společnosti a osvíceně vyrovnávat tlak ve společnosti, ne jej eskalovat, jak to dělají media. Pak tu je i role první dámy, jež by měla třeba pomáhat zdravotníkům v určité podpoře a mezi společností ... Vláda má svázané ruce je zde 22. judikátů, dále nám vládne jednoduchá část společnosti, jež v tom prostě plave

11 0
možnosti
Foto

Opět komentář, ve kterém je mnoho pravdy. Akorát nevím, co myslíte těmi 22 judikáty, tím myslíte soudní rozhodnutí k opatřením ke kovidu? Jinak bych vyzdvihl roli Zemana, potažmo první dámy. Jaký rozdíl oproti paní Čaputové, kterou, i přes dílčí chyby, nesmírně respektuji.

0 0
možnosti
Foto

Karmuji, ač radost z toho nemám.... :-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Filipe (mohu?).

1 0
možnosti
JP

J16a56n 84P14a25v52l81í87k

25. 11. 2021 7:14

Budoucí vláda nemůže dělat v současné situaci nic. Mně bylo sympatické, že na včerejší tiskovce seznámila veřejnost s koncepcí, jak bude postupovat, až bude mít zodpovědnost a je tu naděje, že skončí Babišův chaos a Vojtěchova nemohoucnost, což považuji za hlavní příčinu nedůvěry naší společnosti v cokoliv, kterou pak podporují diletantští epidemiologové atd., jejichž vzdělání spočívá v konzumaci internetových mouder a dezinformacích a řetězových mailech. Je nesmysl očekávat, že nová vláda přijde s nějakou zázračnou metodou, která stav zvrátí. Vyzývat společnost k odpovědnosti je nutné zejména v prostředí, kde byla prošustrována důvěra ve státní správu současnou vládou v demisi. Úspěch této snahy může být samozřejmě problematický, ale to už pak si celá společnost svobodně volí špatnou nebo lepší alternativu. Míra rozvratu, kterou zanechává Babišovo "vládnutí", je děsivá.

5 5
možnosti
Foto

Máte pravdu, tak jako ostatní komentátoři pod textem. Úhlů pohledu je mnoho a neznamená to, že ten můj je správný. Jejich tiskovka se mi také z verbálního a i potenciálně přístupového hlediska líbila. Ale jsou to zatím jen slova. Za základ považuji i já vymáhání nařízení, otázka zní jestli toho budou schopni dosáhnout. Ale snad by měl mít každý svojí kapku inteligence a i přes nedůvěru by si měl být vědom toho, že určité věci jsou třeba.

0 0
možnosti
VB

Je potřeba zjistit, kdo převažuje nyní mezi těmi, kdo nám za den umírají po stovkách: převažují mezi nimi lidé ze sociál. ústavů? Jak vypadá celková péče v sociál. ústavech? Rozeznáme dýchací potíže po covidu a po RS viru apod.? Místo lockdownů pro mladší zdravější lidi, jimž covid neuškodí, by se ministerstvo mělo zajímat o celk. péči v sociál. ústavech, a nemám tím na mysli donucování k očkování těch, kteří ho nechtějí. Jak se staráme o prevenci zhoršování jejich různých nemocí? Jak bráníme nákaze chřipkou a jinými respir. viry? Jaká je souhra mezi ústavy a nemocnicemi - včasné vyšetření lékařem? Je fakt divný, že za den umře přes 100 lidí, takový počet nevidím jinde, i když na podzim umírá více lidí, pak přece jen méně než u nás (např. při srovnání s Rakouskem). To není jen o očkování, vakcína může různě nemocné i zatížit.

1 2
možnosti
Foto

Musím s Vámi celkem souhlasit, paní Bošková.

0 0
možnosti
MB

Situace nemá chybu. A. Babiš pravil, že bude lépe. Nesdělil ovšem, že jemu a na Hradě. M. Zeman tam zase být nechce. Lépe bude v Lánech. Přestěhuje si tam celou nemocnici . Bude se léčit. Diagnoza? Ego. P. Fiala, zvolal, že už mu je taky lépe! Má nápady, které nemůže realizovat. Odpovědnost by přebral. Zase ji drží ten, který žádnou nemá. Prezident ČR. Je v podstatě nesvéprávný. Obžalovat jej těžko a za vylomeniny se omluví někdo jiný. Třeba ministerstvo financí. Švarná Alenka, přece důsledně zkoumala poselství Peroutky.

"Nám, už je vůbec nejlépe"! Kdo vlastně, tak nadšeně volá? - No přece já, Covid 19. A já jsem spokojená taky! - Hlásí vedle sedíc, sestřenice Inflace. I my, jsme šťastni! ČR, je zemí zaslíbenou - Volaly zahraniční Velkořetězce. Souhlas, je to super. Přitakaly farma výrobci a firmy. Ještě vyhlaste Nouzák, máme zakázky. Jsme úředníci, příjmy bídné. Rádi pomůžeme ...

Co trojčíte Jaroslav? Jsme Best. Všichni nám závidí a učí se od nás ... :-)

3 0
možnosti
Foto

R^ Dotkl jste něčeho velmi podstatného, o čem jednou za čas nějaký osvícený novinář napíše jako do všepohlcující černé díry. Do ticha, jehož jedinou odezvou je zase jen ticho. Ty obavy politiků se netýkají zdaleka jen protipandemických opatření a zdaleka se netýkají jen ústavních činitelů. Vyhýbání se odpovědnosti ze strany úřadů a upřednostňování pohodlí pod ochranou vyšší úřední moci je jednou z brzd rozvoje občanské společnosti. Především se to projevuje v případech, kdy dojde na straně orgánů veřejné moci k nějakým pochybením poškozujícím občana. Pak se stává, že vůle dát věc do pořádku je zcela ochromena ješitností a zbabělostí. Odpovědnost za pochybení bývá zpochybňována výmluvami na nedostatek kompetencí, které má údajně někdo jiný - ten, který je také odmítá. Výsledkem může být semknutost. Kruhová obrana, jejímž cílem je člověka odradit demonstrováním arogantní moci.

Od Vašeho tématu jsem sice odbočil, ale ten princip je stejný. Mít moc, ale pohodlnou.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, pane Herdo. Alibismus je doslova metlou české společnosti. Ubezpečuji Vás, že to z řídící pozice velice dobře znám a hnusí se mi to. Jeden z důvodů mého přechodu na OSVČ.

0 0
možnosti
Foto

Máme tady přitom výhodnou situaci. Odcházející vláda už nemusí voliče řešit a mohla přijmout razantnější opatření. Nejhorší je, že nyní celou zem drží v podstatě v hrsti skupina poblázněných neočkovaných seniorů, kteří naprosto zbytečně plní nemocnice a JIPky. V "naší" hranické nemocnici tvoří 90 procent pacientů a jinde na Moravě to bude podobné. Není žádná moc je přinutit, aby se nechovali jako idioti....

6 0
možnosti
Foto

No, jste hodně tvrdý, ale obávám se, že máte pravdu.

2 0
možnosti
JK

Vláda, která může reálně něco udělat je jen jedna. Která to je, o tom rozhoduje Zeman, pámbu s náma, jsme v průšvihu. Budoucí vláda nemůže nyní nic dělat, jen teoretizovat a těžko lze očekávat, že představí drastická opatření, když je nemohou realizovat, bylo by to úplně zbytečné provokování veřejnosti, až se někdy dostanou k vládě, tutově bude situace jiná a opatření taky, možná ještě drastičtější. Nebo je Zeman instaluje až v létě, po pandemii a pak by jim drsné kecy kde kdo předhazoval jako nesmyslné. Prostě nás má v hrsti sebestředný asociál, kterému je osobní pomstychtivost víc, jak zdraví národa.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel nemohu nesouhlasit, i ve Vašich slovech je pravda. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik