Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Když už, autore, tady ždímete slzy, jak Vám dávali v diskuzi za uši, dejte si ruku na srdce a vzpomeňte, kdy jste dával za uši Vy mně (možná i jiným). Mně pod článkem pana Ábelovského, jen tak pro vzpomínku. Jen to mělo jeden rozdíl - já jsem na Vás žalovat nešel.

6 1
možnosti
Foto

... neměl bys Pavle všechny hned soudit podle sebe - to je nějaká obsese, to tvoje "pláčete, ždímete slzy, žalujete"? U mne jsi to také nejednou předvedl, jakkoliv já se spíše takovým věcem "chechtám", a to doslova. :-P

0 0
možnosti
JL

Ano, děti...smutné, jsou malé, za nic nemohou, je jim zima... Nicméně se často usmívají, když je zabírá kamera - protože tu situaci nechápou, to je vždy v krizi jejich výhoda. Chápou to jen dospělí, kteří nesou celou zodpovědnost za to, že vyhodili peníze, nalítli na sliby a teď jsou v bezvýchodné situaci v zimě a v mokru. - vyzkoušeli si to zase včera, když se pokusili ztečem dobýt hraniční přechod na silnici. A ejhle ono to nešlo. Použili starou dobrou metodu, která se používá už tisíce let: dobýt, zabít, zvítězit. Jenže takhle to už v Evropě 21.století nefunguje, možná v Iráku. Proč Poláci brání svoji hranici? Za prvé je to hrdý národ a za druhé, kdyby migranty pustili za současné mediální situace, Lukašenko jich tam hned naveze 10x tolik a všude po světě se zvednou mladí chlapi, kteří chtějí taky do Evropy. Tohle je test. Samozřejmě že všichni muslimové od Bangladéše po Maroko, kteří chtějí do Evropy, sledují situaci. Do včerejška vůbec nevěděli, že existuje nějaké Polsko. No a teď už to vědí. Jsou tam lesy, zima, mokro a mají tam vodní děla a spoustu policajtů a vojáků. Informace.

10 0
možnosti
MS

R^ Přesně tak. můžeme být rádi, že jsme hezky dokola obehnáni státy EU, čili pozemní cestou nejsme a nebudeme první bezpečná země. Chtěl bych vidět zdejší alibisty, kdyby ČR byla u moře a jak by se na nás vykašlaly státy ve vnitrozemí.

Ze stejného důvodu můžou být všichni odpůrci rádi, že letenku měli pouze do Minsku, protože při letecké dopravě už by se nemohli vymlouvat na výraz "první bezpečná země", protože dle mezinárodního práva je při letecké dopravě první bezpečná země kdekoli v EU, kde je mezinárodní letiště.

Prostě náš problém to není hotovo dvacet. Stejnou optikou měli Kurdové řešit Islámský stát v roce 2015. Oni se nenakvartýrovali do Iráku jako USA a spojenci, čili IS stát měl být problém NATO, nikoli Kurdů. Co by dělali odpůrci, kdyby IS obsadil arabský poloostrov, včetně ropy je a bude už pouze v rovině spekulací. Oni by byli zakonzervováni tam a my tady, akorát s tím rozdílem, že oni by měli ropy dost.

2 1
možnosti
PC

Mám rozporuplný pocit z Vašeho článku. Soucit není o krásných slovech, ale o činech. Popsat věci pravými jmény není známkou absence empatie. Naopak v tom vidím často daleko větší upřímnost nežli v krásných řečech, za kterými se mnohdy (dokonce velmi často) skrývá pokrytectví.

Jak jinak si vysvětlit, že aktuálně obzvláště silně prožíváme období absolutní netolerance k opačnému názoru, militantnosti, nátlaku, schvalování represí, a dokonce i přání smrti těm, kteří odmítají akceptovat "jediný správný" kolektivistický názor?

8 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Chmelíku, také jsem měl rozporuplné pocity nad Vašimi příspěvky. Obzvlášť když vím, že klíčové hodnoty máme stejné a nemám nejmenší pochybnosti o Vašich lidských kvalitách. Ty činy ale do blogu tak úplně nedáme, ať jsem něco udělal či ne, rozhodně bych se tím tady nechlubil. Jinak souhlas s tím pokrytectvím, ale tomu u paní Nové prostě nevěřím. V druhém odstavci pokládáte natolik závažnou otázku, že si na ní netroufám odopovídat. Snad jen, že právě názor paní Nové, aspoň dle reakcí pod texty a třeba karmě textu pana Hewlita, do kolektivistických nepatří. Myslím, že se v politických názorech rozcházíme, je mi to fuk. Pro mě je mnohem důležitější, co jsme si psali pod mými texty. Asi tak.

0 0
možnosti
SB

Vy děkujete za existenci paní Edny Nové a pana Zdeňka Hornera.

Já naopak děkuji za existenci polské armády a za její odhodlání nevpustit migranty na polské území, tedy na území EU.

18 0
možnosti
Foto

Proč ne? Klidně za to poděkuji také, nevylučuje se to.

1 0
možnosti
JZ

J96a93n 25Z55i36e95g44l38e14r

17. 11. 2021 12:34

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám pane Zieglere, pod tímhle článkem si toho budu vážit dvojnásob.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,41
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik