Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A víte jaká je celá ta šaškárna kolem prezidenta Zemana ideálními miminkrami pro SPOLU, PiroStan a další machiavelisty v budoucí vládě? ;-D

Skoro by se dalo říct, žeje to celé uměle nafukováno, aby se odvedla pozornost.

0 2
možnosti

Výborně napsáno.R^ Ač volič vítězné koalice, nedělám si žádné iluze, že participace pěti politických stran na vládě bude nějakou procházkou růžovou zahradou. Zatím mi ale bohatě postačí, že na postu premiéra bude (konečně!) slušný člověk, a že se možná dočkáme i obměny na postu prezidenta ještě před vypršením jeho mandátu, protože konstelace Parlamentu ČR a katastrofální chování hradní suity tomu nahrává. A to pomíjím zdravotní důvody.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Šťastný. V podstatě jste krátce vyjádřil smysl mého textu. R^

2 0
možnosti
Foto

Psát a mluvit o euforii voličů je nezbytně nutné pro ty, pro než je jediným přijatelným vysvětlením výsledku voleb nenávist k Babišovi a Zemanovi. Neboť důsledek tak ďábelské volby musí být nikoli jen dílčí uspokojení a střízlivé očekávání dalšího vývoje, ale nepříčetný démonický ryk a hlahol se salvami škodolibého smíchu , jež kreslí pruhy na břichách bazilišků.

2 0
možnosti
Foto

R39o59m53a43n 41K58o92z29e27l

14. 10. 2021 23:47

Mnoho lidí cítilo euforii z porážky Pirátů. Sám jsem čekal, že tato koalice dostane výprask a dlouho byli fakt jen na 12 - 13 %.

3 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, tahle euforie tam byla také.

0 0
možnosti
Foto

Velice dobře napsáno. Karma R^.

Prohra A.Babiše ve mně určitě nevzbuzuje euforii. Spíše radost a naděje, že se zastaví morální propad, kdy netřeba občanům cokoliv vysvětlovat a stačí jen tvrdit, že všichni se spikli. Jako ekonoma mě navíc rozčilovala populistická rozpočtová politika A.Babiše, kdy vládu výše deficitu nezajímala a vesele utrácela, jako bychom se nepotýkali s ekonomickou krizí. Věřím, že se začne prosazovat zodpovědná restriktivní politika, sníží se státní správa a její výdaje a konečně se uskuteční důchodová reforma.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Chválny. Mám úplně stejná přání jako Vy. Na prvním místě je ten morální propad. Tandem Babiš Zeman. Už konečně pryč.

2 0
možnosti
KL

Souhlasím s Vaším hodnocením vývoje v sinusoidě. Jen bych k tomu optimisticky dodala, že osa x není úplně přímkou, ale nepatrně nám roste.

Pozitivum je podle mne propadák extrémní levice. Ať té rudé, tak i té černé. A neskromně si přeju, aby se bez ní obešla i nově vznikající vláda. Ostatně vzkaz voličů zněl podle mne jasně - lidé nechtějí Babiše a Piráty.

A projevy euforie a frustrace? Ty se odehrávají po každých volbách. Jen se mění osoby a obsazení...

4 0
možnosti
Foto

Možná jsem měl napsat nelineární sinusoida a s tím nepatrným růstem souhlasím. Ten vzkaz voličů u Pirátů bych tak jasný neviděl. Voliči Pirátů prostě nekroužkovali. Vezmeme-li to ad absurdum, pak vlastně přes 90% voličů nechce ani KDU, ku příkladu. Frustrace je podle mě násobená děním kolem Zemana. Nejen povolebním obdobím.

1 0
možnosti
JL

No jasně od teď to bude fajn - čekají nás krásné zlaté časy. Energie se budou zdražovat, Brusel bude stále otravovat se vším, Green Deal bude pro Česko velký problém.... Ale upřímně pozitiva: Babiš jako poměrně bezcharakterní entita odešel z vlády, komunisti vypadli ze Sněmovny. Levice propadla, i když ve Sněmovně je pořád skoro-levicové ANO, levicové SPD a sociálně se tvářící lidovci. Pravice a liberálové a mladí jásají: zlí penzisti už nebudou 4 roky protežováni a dostanou do zubů, státní správa bude držena zkrátka, asi se bude šetřit i na armádě, protože kde jinde? Živnostníci pookřejí bez EET, podnikatelé určitě dostanou větší prostor k rozletu. Chudí budou chudnout a bohatí bohatnout? Prostě nic nového.

1 0
možnosti
Foto

Realisticky asi nejste daleko od pravdy. Otázka zní, jak hodně Babiš dokázal vychýlit politickou kulturu a také soudržnost vládní koalice.

2 0
možnosti
PN

P44e48t27r 62N35e49d58v29ě73d

14. 10. 2021 20:59

Tak jen doufat stačí? No tedy.

Ale v jednom se shodneme, pokud doufání ve splnění slibů vítězů nebudou stačit, tak korupce nebude okatá, ale ta před časem vyzkoušená a mnohými zapomenutá.

2 0
možnosti
Foto

A co jiného pane Nedvěde? A to zrovna Vás považuji za člověka, se kterým se diskutovat dá. Půjdeme do ulic? Třeba už se konečně ty strany poučí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik