Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jaroslave, za blog karma.R^

Opravdu se těším, až to v sobotu skončí. A protože jsem optimista, tak věřím, že ještě pár měsíců budeme slýchat stížnosti na to, jak to bylo nespravedlivé a jak generál vyhrál jen kvůli tomu, že se všichni neúspěšní spikli proti němu.

Plánoval jsem sice také napsat blog, ale z této diskuze je zřejmé, že fakta jsou nahazována dezinformacemi a hodí se jakýkoliv argumentační faul. Bylo by to jen zbytečné jitření emocím a nemělo by to smysl, protože všichni mají dávno vytvořený názor, kdo z kandidátů je blíž jeho srdci a morálce a komu dá svůj hlas.

0 0
možnosti

První kolo bylo hlavně o zrcadle společnosti! Druhé už je z bláta do louže. Pokud budou lidé volit pořád menší zla, nic se nestane.

1 0
možnosti

Musí volit větší zla, aby se něco stalo.

Volba Zemana mi jako volba menšího zla nepřišla, ani v jednom případě.

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, jestli si chcete přečíst úryvek ukázkové slušné diskuse, pošlete mi e-mail, nebo napište na pd.turnov@seznam.cz

Tady by mi to smázli.

2 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte se taky pochlubit jak se umíte podílet na šikaně když se Vám někdo nelíbí ;-D, na hrubý pytel je někdy dobrá drsná záplata....

3 1
možnosti
Foto

R19o60m36a55n 62K57o37z42e29l

24. 1. 2023 15:10

Snažím se chápat volbu obou. Ano, Babiš zemi zadlužil, ale bylo to kvůli covidu, se kterým neměl nikdo zkušenosti a víme, že opozice chtěla ještě větší náhrady. Do covidu jeho hospodaření nebylo tak hrozné, když byl za rok 2016 jako ministr financí oceněn, málokdo to ví. Pavel mu toto zadlužování vytkl, ale sám řekl, že jeho vláda měla přijímat úprchlíky ze Sýrie, že byla chyba, že to nedělala.

2 1
možnosti

Současná vláda plánuje zaseknout sekeru o další BILION a pár drobných!

Myslíte si, že to zdejším odborníkům bude vadit? Nebude, promlčí se to.

0 0
možnosti
Foto

Toto předvolební běsnění přesahuje význam prezidentské funkce. Spíše poukazuje na to, jak je naše společnost rozdělena a jak moc ještě přežívají stará klišé. Na jedné straně lidé, kteří věří, že je to povinnost státu se o ně starat a oni mu za to přenechají právo o nich rozhodovat a na druhé straně lidé, kteří si uvědomují, že o sobě rozhodují oni. Postarají se sami o sebe a stát se snaží formovat. Chtějí se starat i o ty, kteří se o sebe postarat nemohou, nebo neumějí. Nechtějí se jenom vézt. Jedněm se dá lhát, druzí zkoumají. Situace v Evropě tomu také moc nepomáhá, následky covidu, válka na Ukrajině, inflace a obecná nejistota. Bude to stát hodně úsilí a pevné vůle se navrátit k jistotám. Sliby sice potěší ale nepomohou, jediné, co pomůže je situaci střízlivě zhodnotit, uvědomit si co nás to bude stát a začít pracovat. Jaroslave žil jsem v Africe poměrně dost dlouho a mluvil s hodně matkami, které o zítřek a budoucnost svých dětí mají zájem. Zobecňovat z doslechu je nebezpečné. Samozřejmě, že budu volit Pavla, také chci klid a řád.

5 0
možnosti
Foto

Zdravím, Vašku. Díky za poznámku k Africe. A naprostý souhlas. Bude to trvat. Další, dlouhodobé peklo nás čeká po volbách. Hezký den.

2 0
možnosti

Česká společnost už své zrcadlo dávno má. Nemusíme tedy čekat na to, jak dopadnou prezidentské volby mezi dvěma kandidáty s aktivní kom. minulostí.

Jinak - ať jeden, tak i druhý, oba vždy sloužili SOBĚ, své kariéře!

Pavel neměl kaňku ani v minulém režimu, kterému věrně sloužil, a nemá ji pochopitelně ani v současném režimu, kterému věrně slouží. A nebude ji mít mít ani v žádném jiném (pokud by se současný režim změnil), protože se vždy dokáže rychle přizpůsobit novým poměrům a poslušně plnit rozkazy.

Tyhle agitky mi silně připomínají dobu před r. 1989.

6 4
možnosti

Já vnímám pana Pavla stejně: bezskrupulózní kariérista, úspěšný v každé době, za každého režimu. Je jako kapka oleje v láhvi s vodou: zatřepeš s ní, otočíš ji - vždy vyplave zase nahoru :-).

3 6
možnosti

Zítra pojedu do Vodňan, budu mluvit s lidmi, kteří mají zkušenosti se zdejšími Babišovými drůbežárnami. Bude to pěkná reportáž. Nicméně co zatím vím, je, že lidé pro údajně sociálně cítícího Babiše dřou v nelidských podmínkách jako koně za pár korun.

2 0
možnosti

Drůbežárny zejména, ale chov a zacházení s tzv. "jatečními" zvířaty je všeobecně hanbou civilizace. Já osobně protestuji tím, že maso nejím. Nebylo by ale také na škodu - v zájmu rovného přístupu - zajet za vojáky, kteří sloužili pod panem por., npor., kpt., mjr.,..., generálem Pavlem :-).

2 0
možnosti

J31o92s52e20f 55N93i51k82l

24. 1. 2023 10:45

"Nějaký exot v něm skálopevně přesvědčuje lidi, že Petr Pavel nás zatáhne do války. A trvá na tom,...."

Zdroj: https://jaroslavcervenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797102

Čistě hypoteticky. Pokud Ukrajina neustojí svůj boj proti RF, co se stane? Přizná USA a NATO svoji porážku, anebo USA zatáhne členské země NATO, tedy i ČR , do války s RF? V tom druhém případě nás "Petr nebo Pavel" do války zatáhne.

1 8
možnosti

Je to sice nesmysl, ale i kdyby taková situace nastala, rozhodovaly by o naší účasti ve válce Parlament ČR a vláda. Takže o nějakém zatažení do války samotným Petrem Pavlem nemůže být ani řeči. Ale vy a vám podobní to tady budete donekonečna omílat.

10 0
možnosti

P80e42t81r 47N78e87d46v52ě90d

24. 1. 2023 10:10

Mám sice k Pavlovi nějaké výhrady, ale.... tohle napsat někdo jiný, tak budou vosy zase excelovat..

Jinak super, nenápadně označil lidi, kteří budou volit Babiše jako špatný odraz v zrcadle a podobně.....pěkná manipulace. Nu což, je to Váš boj.

Jen by mě zajímalo, když nejen Vy dokola píšete, argumentujete jak Babiš rozdával na dluh, zadlužil naše děti, vnoučata a podobně, uvědomujete si, že neexistuje jen dluh po koblihách, které měli to, co ochromilo a zadlužilo celý svět?

5 4
možnosti

Pokud je někdo schopen volit Babiše i přes ten jeho ostudný výrok, který měl velmi negativní odezvu v Polsku a pobaltských republikách, nezaslouží si nic jiného než pohrdání, protože se ztotožňuje s vyčůraným čecháčkovským postojem - využívat ochranu NATO, ale nehnout pro společný zájem ani prstem.:-/

9 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik