Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NP

Jaroslave, rozdělení prezidentských kandidátů možná nebylo nejšťastnější, ale pokud opominu Baštu, nebo Zimu, tak z výběru byl přijatelný Fišer. Od roku 2018 v Senátu měl možnost se výrazně prosadit. Nestalo se.

Neoznačovala bych Pavla ze menší zlo, protože za 30 let dokázal, že tomu tak

není. Jediné ZLO a nebezpečí pro naši zemi představuje Babiš.

Pokud vyhraje, bude to pro mnoho lidí morální degradace hodnot a obraz ČR

pro svět.

14 1
možnosti
MB

Burešovi vítězství nevěřím. Nu - V naší zemi i nemožné možné je". Pokud by se stalo? Asi otázka. Revoluce již byla, nebo teprve bude? A pokud již byla.Tak pro koho vlastně? "Nebylo lepší", tam Husáka na Hradě - Štrougala ve Strakovce nechat? Při vší podivnosti, pořád nějakou úroveň měli. Miloš - André ? ...:-)

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Jaroslave, myslím, že lepší zrcadlo české společnosti než výsledek prvního kola už mít nemůžeme.

9 0
možnosti
Foto

Zdravím, Míšo. Bohužel to tak je. Je to až zcestné při možnosti volby pánů Fišera nebo Hilšera.

1 0
možnosti
JK

Babiš je vyčerpané téma, na jeho adresu se nedá už nic přidat. V sobotu to bohužel neskončí.

3 0
možnosti
OS

Pořád se mi vnucuje myšlenka, proč média tak preferovala ta tři jména a ostatní se tím pádem velmi rychle oddělili a stali se nevolitelnými outsidery. Přitom mezi nimi byli lidé daleko vhodnější, zkušení, bez těch skvrn na CV, co mají tito dva bývalí komunisté. To mi nejde do hlavy. Opravdu jsem nevěřil, že nastane tahle situace, že 30 let po pádu komančů v této zemi se budu rozhodovat, jestli zvolím jednoho komunistu nebo druhého komunistu. Teď už je opravdu jen na výběr větší nebo menší zlo. Pavla vidím jako to menší zlo. Ale i u něj, jako u poslušného vojáka vidím nebezpečí, že bude ochoten se nechat někým řídit, tak jako to doposud činil celý život. Kým a do jaké míry, to asi uvidíme po volbách. Má tam na ten trůn dobře našlápnuto.

2 0
možnosti
Foto

Ano, ty preference tří jmen jsou s s odstupem času stálě více konsternující. Také jsem měl svého kandidáta, bohužel. Ano, menší zlo a chci věřit, že se řídit nenechá. Děkuji, pane Stránský.

0 0
možnosti
DR

Zrcadlem společnosti byl především ten výběr kandidátů jako celek, poněvadž ten byl opravdu tristní, nikoli se stále dokola nesmyslně dohadovat, zda-li je ve finále lepší ten nebo onen.

0 0
možnosti
Foto

Jenže nikdo dokonalý neexistuje.

2 0
možnosti
Foto

Díky, Honzo. Musím bušit, dokud to jde:-)

2 0
možnosti
Foto

J35a17n 35Š58i63k

24. 1. 2023 7:16

Na Hradě budeme mít jen toho, koho si jako národ zasloužíme. Včera jsem viděl rozhovor s naším velvyslancem při NATO a moderátor se ho ptal, jak členské země vidí Babišova slova. Závěr v NATO je, že se vlastně ze strany Česka nic nestalo. Přívrženci Babišovi budou samozřejmě křičet: no vidíte, o nic nešlo. Jenže dle mého je to přesně naopak. Není náhodou smutné, že jsme takto vnímáni? Berou to totiž tak, že, navzdory úsilí budování dobrého jména naší armádou a některými politiky a úředníky, je obdobné chování českých čelných představitelů normální, to naše švejkování je naše lety vyšperkovaná tradice. Rádi křičíme, že nás zrazují jiní, ale to my sami se zrazujeme. Bude-li na Hradě Babiš, další devastace národa bude pokračovat. S Pavlem máme šanci ji alespoň zastavit a vymést staré kouty a až po něm přijde někdo jiný, nezatížený normalizací a devadesátkami, snad dokáže ten stav otočit. Bude to trvat dlouho, předlouho a pokud nedokážeme provést změnu, ještě déle. Hezký den Jardo

11 0
možnosti
Foto

Ahoj, Honzo. Moc pěkně napsáno. A tudíž naprostý souhlas. Vím, že tohle zastáváš kontinuálně, měl bys to hodit do blogu. Je to hlas rozumu.

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, přímá volba prezidenta je hlavně neštěstím pro nás všechny. Oba kandidáti mají tvrdé jádro příznivců vyznačující se až sektářskými znaky.... Ani jeden z nich ve skutečnosti nic nového do politiky nepřináší. A ano, přes to všechno je Petr Pavel samozřejmě mnohem lepší variantou než Babiš. Mimochodem Mesiáše vidí ve svém kandidátovi to tvrdé jádro i u druhého z kandidátů... Byť ten procentuální poměr tvrdého voličského jádra bude mít Babiš nejspíš větší....

5 0
možnosti
Foto

Ahoj, Filipe. Souhlas se vším. Podstatné je, že máme jasno. Díky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik