Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzhledem k tomu, že Izreale vznikl tak, že anektoval Arabské území a dál ho okupuje a anektuje (židovské osady), je on příčinou veškeré agresivity v oblasti. Takže určitě válka není řešení, je to jen prohlubování problému. Izrael byl před nástupem Netanjahua bízko mírové dohodě a dvoustítí, jen že Netanjahu zvolil další agresi a mírový proce de facto zlikvidoval a dal volné pole Hamásu. Stačí jen trochu znát historii oblasti a je to jasné.

0 0
možnosti
FV

Nechce se mi hledat zdroje, ale území si alespoň z velké části Židé koupili od arabských šejků.

1 0
možnosti
IL

I48v18o 21L33y17č46k66a

11. 2. 2024 11:21

Když čtu příspěvky zvláště některých jedinců, tak mám dojem, že by v roce 1968 vítali okupanty chlebem a solí a nabídli jim své manželky, dcery a matky. A že by totéž udělali i dnes, kdyby Putin vyhrál na Ukrajině a dostal se až k nám. A totéž by chtěli i od Izraelců, aby si nechali podříznout krky.

3 0
možnosti
RD

No jo, ale to vaše srovnání konfliktů na Ukrajině a v Palestině je velmi zavádějící v jedné z!sadní věci. Ve stejné pozici jako Ukrajinci nejsou Izraelci, ale Palestinci, protože území, které jim podle mezinárodního práva patří okupují nelegálně izraelci. Palestinci útočí na izraelce ze stejného důvodu jako Ukrajinci útočí na rusy. Ne, že by se mi tohle řešení líbilo, ale jsou v právu. V první řadě by se všichni okupanti měli sbalit a odtáhnout na své území. Pak se dá bez bojů jednat o ledasčem.

0 7
možnosti
RK

Přečtěte si pořádně o něco níže příspěvek pana Kindla a poučte se z historie. A pak mi zkuste přesně popsat, kde leží stát Palestina. Poučte se z historie Izraelsko-arabských válek a také ze známého výroku: Izraelce musíme zahnat do moře. Jistě, lze ustupovat, ale pouze za jedinou cenu. Že ústupek bude jediný, konečný a neměnný. A ne, že po jednom ústupku budou následovat další, až se ocitnete u zdi a už nebude místo byť na jediný krok.

9 0
možnosti
Foto

Od roku 1517 do roku 1918 patřil země Izraelská přejmenovaná Římany na Palestinu Osmanské říši do roku 1918. Arabové nevlastnili území kontinuálně a nepřerušovaně. Obyvatelé Palestiny netvoří potomci původního domorodého lidu. Židé jsou skutečnými, původním obyvatelstvem země.Společnost národů hlasy 60 států světa rozhodla v roce 1922, že se území o rozloze 118 000 km/2 . se stane domovinou Židů. V. Británie se rozhodla ještě v tomto roce,, že z území Palestiny bez souhlasu mezinárodního společenství vyčlení území o rozloze 97 230 km/2. k založení Arabského státu dnešního Jordánska .Dne 29. 11. 1947 Valné shromáždění OSN rozhodlo rozdělit zbytek Palestiny na dva státy Arabský a Židovský Liga Arabských zemí návrh vytvoření svého státu odmítla. Kdyby jej přijala stal by se zákonem. Takže Izrael nemůže okupovat území státu, který neexistuje K dnešnímu dni je rozloha Izraele 20 770 Km/2., z čehož největší část zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km². Mandátní území Palestina o rozloze 97 230 km/2 mají Arabové- Jordánsko.

9 0
možnosti
JS

Je nesmysl srovnávat zcela nesrovnatelné konflikty jako je ten na Ukrajině s tím v Gaze, příčiny, způsoby i důsledky jsou zcela nesrovnatelné. Tyhle zkratky sice zní moc pěkně, bohužel vyplývají z neznalosti věci a dělají více škody jak užitku.

5 5
možnosti
Foto

Tohle není žádné srovnání a vy nepochybně jste odborník na slovo vzatý, můžete se předvést

5 4
možnosti
HH

A co Vy? Máte nějaké řešení? Nebo tu jen exhibujete? Tak co? Dáte nejaky návod?

Ten problém trvá bezmála 80 let a strůjcem je ten skvělý západ.

2 8
možnosti
Foto

To bych vám ale zkazil radost, pane Hasíku, neměl byste co kritizovat

0 1
možnosti
MP

Mrtvých Palestinců v Gaze, a to i nevinných je už skutečně dost.Jakož i Izraelců. Silné jednotky OSN Gaze by byly jistě vhodné a potřebné. Důsledná kontrola finančních prostředků z OSN také.Zničení současných podzemních tunelů v Gaze v rámci působení OSN, kontrola výuky na školách, která patrně jednostranně vede k nenávisti k Židům, atd. Systém..pokud se nebudete chovat a jednat tak jak si představuje světové společenství, budete mít problémy.

1 3
možnosti
LS

To bohužel nejde. OSN se dle všech předložených důkazů stala přímým podporovatelem Hamasu a tedy teroristů. Izrael nikdy nepřipustí, aby mír hlídal někdo kdo finančně a ideologicky podpoří jejich nepřátele. Bohužel jediné řešení je plné obsazení Gazy, její vyčištění od vrahů a poté pod dohledem vlády Izraele její fungování.

13 0
možnosti
RC

Mír za každou cenu není mír, ale kapitulace.

8 2
možnosti
Foto

Víc není třeba dodávat

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik