Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Zajímavý rozbor .

Snad ta letadla nebudou v budoucnu nikdy využita .

1 0
možnosti
PD

Jak jste hezky zacal, tak jste nakonec otocil do uplne demagogie stejne jako Babis. Nechte prosim na armade, co pozaduje, rozumi tomu urcite vice.

0 3
možnosti
Foto

Až o tom něco budete vědět vy, tak pindejte

2 0
možnosti
DR

Koukám ovšem, že celé té frašce ala F-35 ještě zdaleka není konec.

Zálohu posíláme 7!!! let dopředu a co je ještě horší, údajně prý ve smlouvě nebylo možné vyjednat sankce za případné zpoždění, protože prý američané to tak mají nastavené.

Jinými slovy, pokud to začnou dodávat třeba až mezi roky 37-40, tak se vůbec nic nestane a všechno je vlastně v naprostém pořádku.

Má vůbec smysl podepisování takových smluv komentovat?

3 3
možnosti
Foto

Odborná diskuze amatérských znalců

5 0
možnosti
Foto

Jejda, jejda, tolik nesmyslů najednou, aby člověk pohledal, hlavně v oblasti argumentace proti F-35 na základě UAV. To ti Američané, kteří jsou průkopníky využití UAV, musí být padlí na hlavu, když taky kupují F-35, ne? Předně E-3A Sentry už brzy bude minulost, to byste mohl vědět. Že by toto letadlo aktuálně mohlo řídit drony, nebo jeho nástupce Wedgetail, o tom nevím, ale je to možné. Že bychom uvažovali o koupi takového letadla (třeba na rozdíl od Poláků, kteří již objednali), nevím a vzhledem k ceně silně pochybuji. Drony může 100% právě řídit F-35 a v roli řídícího pro projekt loyal wingman se s ním počítá. Není ovšem vůbec jisté, na kolik budou UAV platné na moderním bojišti, jelikož se vyvíjí letální i neletální protizbraně a rušičky. Atd. atd. Odpůrci F-35 vám jistě budou tleskat, ale jste vedle (mimochodem dělostřelecké radary už přeci máme a o protiletecké rakety krátkého doletu i střední rovněž nebo jsou objednané, takže i ten žvást ohledně plánů na další roky je stejně lichý, který v momentě, kdy jsou objednané transportéry i předjednané Leopardy stále tvrdí, že nevybudujeme těžkou brigádu, ano, nevybudujeme ji včas kvůli Sobotkovi a pak Babišovi, ale vybudujeme). Takže, WTF? Občas vypustíte i solidní analýzu, ale tentokrát jste úplně vedle.

4 0
možnosti
Foto

... jen doplním, že žvástem jsem myslel žvást pana Zaorálka, nikolik Váš. Co se ženijních vozidel týče, tak se to má následovně, MARS a Gerlach jsou špatný vtip, ne vážně míněná vozidla srovnatelná s konkurencí, Patriot by se asi dal zvážit a námitkou (zcela na místě) proti Titusu bylo, že je třínápravový a je poptáván dvounápravový vůz (což Bushmaster) splňuje. Taky jsem pro podporu našeho místního průmyslu a Titus se mi líbí, ostatně je na něj velká zakázka pro českou armádu, ovšem to neznamená, koupit něco, ačkoliv to nesplňuje poptávané parametry, jen proto, že to vyrábíme.

3 0
možnosti
JP

Zajímalo by mě, proč všechny nebo většina států, které jsou členy NATO, nakupují letadla F-35. To jsou všichni tak blbí jako naše vláda?

4 1
možnosti
RJ

Ne, jen jim nic jiného nezbývá. Museli bychom to brát letectvo po letectvu, mnohé mají i jiné stroje, mnohé mají své letectvo silně zaostalé. je to jak píši jinde F35 není jen letadlo, je to jeden z komponentů systému. Jako stíhacímu letadlu je mu nadřazeno hodně letadel, i o generaci starších.

4 0
možnosti
Foto

Díky za informace,Jardo

2 0
možnosti

Jsem fascinován vizí budoucnosti Černochové a spol....Letouny 5.generace jsou zcela jistě nejmodernější a dnes těžko zachytitelné. Je s podivem, že v r.2031 kdy technologie bude o míle jinde, my víme, že budou moderní stále.....dost těžko představitelné. Jen mě zajímá, kdo bude bránit vzdušný prostor, když celé NATO bude mít F35, které na rozdíl od jiných také moderních letounů nejsou primárně určeny k přímému boji face to face.

9 0
možnosti
RJ

Fascinace stealth technologií bude mít také konec. To letadlo je viditelné, nikam nezmizí, je jen otázkou času kdy se začne vyhledávat i na jiných než radarových frekvencích.

7 0
možnosti
RJ

Ahoj Járo.

Tentokrát vidle kupodivu nebudou. Jen doplním pro některé diskutující kteří nechápou o co jde.

F35 není jen stíhací letoun, jako takový je ostatně dost mizerný, ale hlavně létající platforma pro mnoho spolupracujících systémů. Jak drony ale třeba i dělostřelecké systémy, systémy PVOS. Ty ovšem musí jednak být, nemáme, tak musí být kompatibilní. Srovnání se systémem AWACS je zcela v pořádku, lepší by byl třeba námořní Howkey ale princip je stejný. Pokud zároveň nebudeme pořizovat systémy s F35 spolupracujími, je to jen hodně drahý play station.

Takže správně by to mělo být obráceně, nejprve pořídit zbraně schopné v tomhle systému fungovat, mimochodem platíme i část AWACS a teprve poté kupovat létající platformu. Ono se může opravdu ukázat, že za nějakých deset let budou letadla typu F35 dávno překonanou technologií.

9 0
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo, zas to s těmi vidlemi nepřeháněj, shodujeme se často :-) Napsal jsi to přesně, tohle je snad ta nejvyšší známka toho, že madam vůbec neví, co dělá

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik