Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J64a57n 60P68a22v59l49í46k

14. 12. 2023 20:52

Celonárodním sportem je nadávání na všechno. Tenhle blog se připojil k dalšímu sportovnímu odvětví: "za všechno může vláda". Rozhodně vláda nemůže ani nesmí zasahovat do kauzy Čapí hnízdo, nevím, proč to autor zmiňuje. Rovněž tak v kauze linky Penam, sto tisíc vymoci z Agrofertu je asi stejné jako požadovat po Rusku, aby vrátilo to, co ukradlo. Tedy na velmi dlouhé lokte.

Je dost věcí, které je možno u současné vlády kritizovat, nicméně naskakovat na narativy smečky hladových po moci, která si říká parlamentní opozice, je velmi neprozíravé a nezodpovědné. I kdyby současná vláda nedělala vůbec nic, je to lepší než řádění hochštaplerů a podvodníků z Anofertu nebo od Pitomiů. Ani slovo o excelentnímu výkonu vlády v zahraniční politice, o překonání energetické krize, obranné politice (každý blogový chytrolín tomu ovšem rozumí nejlépe).

2 2
možnosti

Měl byste asi příště na závěr uvést, že se jedná o ironii.

Já jsem vás původně podezříval z toho, že to myslíte vážně.

Ale až slova o excelentním výkonu v zahraniční politice a další mi ukázala jak to vlastně myslíte.

0 0
možnosti

Je inovativní technologie, která funguje v Německu a nikde jinde tato technologie není ?

Brusel se na to dívá tak, že pokud v ČR tato technologie není, tak je pro ČR přínosem. Že se to nelíbí současné pětidemolici, je celkem jasné, ale co zmůžou proti Bruselu ?

1 2
možnosti

Blbé je, že funguje v Německu v Burešově firmě

0 0
možnosti
Foto

‚Řídíme se rozsudkem.‘ Před lety dotace zamítlo, teď ministerstvo zvažuje, že Agrofertu 14,3 milionu vyplatí

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zamitnute-dotace-agrofert-soudy-ministerstvo-prumyslu-stret-zajmu-babis_2312120500_tec

Já vím, mnozí by chtěli postupovat "revolučně" , bez ohledu na zákon. Někteří dokonce vidí jasný podvod :-D

2 0
možnosti
Foto

Ve svých závěrech se Brusel opřel o hodnocení trojice expertů, které oslovil po námitkách české strany. Ti došli ke zcela jiným závěrům než ti čeští: projekt nebyl inovativní, a nesplnil tak hlavní kritérium výběru. Dali by mu tak maximálně 30 bodů, tedy sotva poloviční skóre, než mu připsali v minulosti čeští úředníci.

Projekt byl kvůli tomu, zda je inovativní, hodnocen v minulosti už několikrát. Vedle trojice odborníků oslovených Bruselem projektovou žádost o dotaci posuzovala v roce 2016 opakovaně také dvojice interních hodnotitelů resortu a jeden externí odborník. Nejnovější expertiza, kterou ministerstvo průmyslu zadalo, byla už desátá v pořadí. ...

Ministerstvo podle ní požádalo komisi o zaslání dvou unijních expertiz, dle kterých linka na toastový chléb inovativní nebyla a dotaci dostat neměla. Brusel ale nevyhověl. „Evropská komise je neposkytla,“ uvedla. Resort tak má k dispozici pouze odstavce v auditní zprávě.

Tzv. proces odnětí dotace by tak podle Filipové začal v případě, že by se pochybení Penamu prokázalo. „Pro tyto kroky však ministerstvo průmyslu aktuálně nemá potřebné podklady,“ dodala. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/100-milionu-dotace-lepsi-toustak-toustovy-chleb-penam-agrofert-komise-brusel_2106210500_tec

3 0
možnosti
Foto

Na pekárnu existuje asi 10 posudků. iRozhlas:

Úřad se k vymáhání dotace dlouhodobě neměl. Se závěry nesouhlasil. Dokonce kvůli tomu nechal projekt loni znovu přezkoumat. Výsledek této poslední expertizy pak poslal do Bruselu a pokusil se verdikt auditorů ještě změnit. Evropská komise ale trvala dál na svém. Projekt neměl dotaci dostat.

Úřad také opakovaně tvrdil, že pro odnětí dotace nemá důkazy – po Bruselu požadoval zveřejnění trojice posudků unijních odborníků, kteří projekt označili za nezpůsobilý. Ty chtěl použít v případném soudním sporu s Agrofertem. Pro odebrání byly alespoň podle dřívějších vyjádření resortu naprosto stěžejní.

„Existuje důvodná obava, že pokud by se případné rozhodnutí o odnětí dotace opíralo pouze o názor auditorů Evropské komise, neobstojí u potenciálního soudního sporu před českým soudem,“ tvrdila loni v červnu pro server iROZHLAS.cz tehdejší mluvčí resortu Štěpánka Filipová. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/stret-zajmu-andrej-babis-dotace-100-milionu-penam-linka-lepsi-toustak_2205230500_tec

3 0
možnosti

Někdy mám pocit, že mezi politiky existuje tichá nepsaná dohoda, že kydat hnůj ANO, ale kriminál ne, protože každý chvilku tahá pilku.

Na druhou stranu vím, že Ti, co by měli tuhle sofistikovanou kriminalitu rozkrývat, tak nejsou žádné velké kapacity. Ty pracují pro druhou stranu za úplně jiné peníze. Pak se nedivte, že se nám různí Burešové tlemí do obličeje. Ještě si k tomu koupí veřejné mínění.

2 3
možnosti
Foto

P64e77t81r 10B28u13r23i45a49n

14. 12. 2023 15:23

Ahoj Jardo, já už jsem dlouho přesvědčený, že je politika prolezlá chapadly zájmu třetích stran a politici jsou buď těmito ovládáni, nebo sami chapadlo řídí. Slušný politik nemá šanci. Vždyť kolik kauz bylo bombasticky oznámeno a kolik z nich se dočkalo nějakého odsouzení. Téměř vždy jsou na konci v trestu jen malé ryby, nebo kauza vyšumí.

6 0
možnosti
Foto

Bohužel, přesně takový je stav. A asi horší než za AB. Díky, Petře.

2 1
možnosti

Ahoj Járo.

Tvůj článek má dvě roviny. Tomu jak si vede vláda ekonomicky a vůbec vůči tomu co slibovala a tvrdila se věnovat nebudu, to je tragédie holá.

Ptáš se, proč si vláda ještě nepřibila Babišovu kůži na vrata. Vždyť to za prvé měla jako svůj hlavní cíl před volbami a díky němu ty volby i vyhrála. Takže ideální výchozí postavení.

Jsou podle mne dvě varianty. První je ta, že si Babiše "šetří". Přeci jen se hodí v okamžiku kdy se blíží nějaké volby, nebo vyplave na vládu nějaký kostlivec, vytáhnout Babiše. Funguje to tak už dlouhá leta, tak proč v tom nepokračovat? Blbé je to, že už to přestává fungovat i díky tomu co je v té druhé rovině článku.

Druhá varianta je možná ještě horší, všechna ta tvrzení, obvinění a vůbec humbuk kolem Babiše stojí na vodě. Tedy z ohledu právního. Díky našemu právnímu (ne)řádu není nic prokazatelně protiprávní. Navíc ač nemáme precedentní právo, mohly by se při případném odsouzení začít podobně vyšetřovat a soudit i jiné podobné případy a tam už by se šlapalo na kuří oko i spřízněným lidem a směřovalo by to i do vlastních řad.

8 0
možnosti
Foto

Ahoj Rosťo. Obávám se, že je to jedna velká parta. Tak to je, jen hrají divadýlko navenek. Pokaždé se musí nakonec v zákulisí domluvit, aby se jim to celé nakonec nerozpadlo.

3 0
možnosti
Foto

Jardo dobrý karma aneb nakonec politici ruku v ruce jdou ať už jsou z jakékoliv strany, trochu křiku jo,ale hlavně si navzájem neublížit a kopírují to poslanci co se platů týče platů..vždy si jejich zvýšení jednomyslně odhlasuji

6 0
možnosti
Foto

No jasně, Jaromíre. Děkuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik