Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj Jaroslave. Přečetl jsem si i ten článek v Security magazínu, na který se odkazuješ. Přestože jsem nečetl stenozáznam, zda to nebylo nějak překrouceno, tak dotazy poslance Růžičky mi připadají naprosto oprávněné a korektní.

Reakce asi nebyla adekvátní, což je ale dáno problematickou povahou ministryně Černochové, která není zrovna diplomatická ve svých vyjádřeních. Má pravdu, že ministr nemusí asi znát do detailu technickou specifikaci zakázky, nicméně u takto výjimečné zakázky by měl znát finance i podrobnosti inflační doložky.

Takže závěrem - nemyslím, že by za tím navýšením byly nějaké finanční "malé domů", spíše jen další potvrzení velmi špatné úrovně komunikace současné vlády.

Za blog

4 1
možnosti
Foto

Ahoj Ivane. Není to nijak překrouceno, to vím. Také si myslím to, co Ty. Ale přesto by mě opravdu zajímala příčina toho náhlého navýšení. Podle mě to ví už dávno.

1 0
možnosti
JR

J30a41n 74R13á83ž

31. 10. 2023 9:21

Článek odhaluje jen fakta jak zmatečné pracuje Fialova vláda a jak špatný lídr je její předseda. Označení vlády jako spolku "neřízených střel " s nízkou kvalifikací řídit svůj rezort se netýká jen Černochové se Staňurou. Např. poslouchat kecy Válka, jehož neschopnost řídit zdravotnictví už přímo řve, nebo vnímat bez kroucení hlavou socialistické výmysly Bartoše a Jurečky je snad nemožné, o Bekovi nebo Sikelovi se dá použít přísloví o slonech v porcelánu atd. Rakušan je podle mne ukázkou mravního bahna naší politiky.

Mimochodem: Nepochopil jsem prospěšnost činnosti politických trafik Langšádlové a Dvořáka, vy ano?

PS. Pat České politiky, kdy na jedné straně máme vládu diletantů a na druhé straně pravděpodobnost opětovné vlády Babiše, není pro blízkou budoucnost republiky nijak povzbudivým faktem

9 0
možnosti
Foto

Osobně tohle vnímám už doslova kriticky.

0 0
možnosti
Foto

J98a45n 96Š76i58k

31. 10. 2023 8:23

Problémy v armádě způsobovaly vždy ministři bez rozdílu politické příslušnosti a civilní část MO, zejména ta ekonomická. Bylo to značné části dáno tím, že jsme jako stát nevěděli, co vlastně chceme, vždyť modelky ze soutěží MISS říkali, že vládne světový mír. Ať je to jak chce, teď je nejdůležitější, že konečně víme, co chceme. Změny k lepšímu konečně začal Metnar a Černochová z větší části s jeho podporou i podporou ANO. A že je to drahé? Naše chyba, resp. politické reprezentace, která dávala na MISSky a ne na hlasy z armády, které se marně snažily vysvětlit, že světový mír je virtuální iluze. Teď se jen dohání ztracený čas a proto to bude všechno drahé, za takového Vondry se v armádě nepořídilo vůbec nic. Černochová je politik jak každý druhý, jestli nějaký místní diskutující borec najde někoho lepšího, ať mí napíše, pošlu mu flašku koňaku. S Metnarem sice emoce tak necloumají, ale vyjmenuju s přehledem deset jeho chyb. Takže ho mi neposílejte. Hezký den Jardo a díky za další téma

3 1
možnosti
RJ

Ahoj Járo.

Není nijak překvapivé, že ministři se zas až tak neorientují v tom co vlastně podepsali. Po dotazu potom mlží, případně vyloženě lžou. Rovnou podotýkám, že to není problém jen této vlády, je spíše obecný a daný tím, že se dosazují do pozice ministrů lidé ne podle odbornosti ale podle stranického klíče.

Armádní zakázky jsou zlatý důl pro mnohé šíbry, ti si na politiku nehrají a právě nekompetentnost ministrů jim to umožňuje.

Paní ministryně je zcela nepochybně úplně mimo toho co se týká jak odbornosti tak finančních operací, navíc osobnostně je, když to řeknu kulantně, poněkud nevyrovnaná. Jediné plus které vidím a to je ještě zapříčiněno spíše mezinárodní situací, tedy válkou na Ukrajině, je konečně otevřený problém vyzbrojování armády.

1 0
možnosti
Foto

Není co dodat, Rosťo, je to přesně tak.

0 0
možnosti
Foto

Tento článek není napsaný proto, aby se stal honem na čarodějnici. Nic není černobílé. Nemám ji rád a to ze spousty důvodů, ale aspoň ví, co chce, na rozdíl od mnoha minulých ministrů, a o něco se snaží. Jak vypadaly tendry v minulosti všichni víte, tak se na ně vykašlala. Aspoň to rozhýbala, byť chyby jsou naprosto zjevné.

0 0
možnosti
JR

J75a73n 64R89á49ž

31. 10. 2023 9:26

Nevím, zda snaživá a zkratkovitě myslící i jednající hysterka, je pro rezort obrany nějakou výhrou.

1 0
možnosti
JV

To je prostě politika, kdy stačí slepá víra ve svou stranu a řečnické kompetence.

Kompetence odborné jdou u (nejen) těchto dvou ministrů úplně do háje. A špatné je, že se zřejmě nedokáží odborníky ani obklopit, což by měl být základní um vrcholového manažera. Pak to takhle dopadá.

7 0
možnosti
Foto

Černochové nelze upřít jednu věc, konečně to rozhýbala.

0 0
možnosti
JG

J21i44ř73í 88G45r35o86h

30. 10. 2023 21:13

Tato informace co sdělujete ve svém blogu mě unikla, nechápu MO proč část BVP nebude vybavena rušičkami na EOD, armáda má dostat plnohodnotné BVP v plné konfiguraci. Výroky Kalamity Jane ohledně OSN ani nekomentuje, prostě velká ostuda.

0 0
možnosti
Foto

Načančat pozlátko a šetřit na nesprávných věcech...

0 0
možnosti
JZ

J89a28n 91Z54i83e81g12l12e54r

30. 10. 2023 20:38

Zasloužená karma

1 0
možnosti
DR

Žádné výběrové řízení na BVP neproběhlo, byla oslovena přímo pouze jedna jediná firma a on se pak někdo diví, že si švédové diktují ceny?

Tohle je typický příklad současné práce na ministerstvu války.

2 0
možnosti
JG

J54i96ř90í 50G14r18o24h

30. 10. 2023 21:03

Výběrové řízení na pořízení bylo ukončeno Černochovou, na nové podmínky přistoupila jen švédská BAE.

0 0
možnosti
Foto

Černochová a Stanjura by se svojí kvalitou a čachrářstvím do OSN hodili. Kdyby člověk s baterkou hledal, těžko by našel horší politiky. To zase svědčí o manažerských schopnostech sebežrouta Fialy. Zdražení švédských BVP bude kompenzováno ochuzenou výbavou, vše v logice vládních úspor. To, že je OSN zbytečnou, ale spíš bych řekl škodlivou a předraženou organizací je známo dlouhou dobu. Pomalu se stává centrálou diktátorských států a teroristických organizací.

Vašek

6 0
možnosti
Foto

Opět trefuješ hřebík na hlavičku. Třeba u F-35 objednané rakety. To je k pláči.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik