Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Poděkujme" v příštích volbách politikům EU za to, jak finančně podporují teroristické organizace jako je Hamás Hizbaláh atd.

Tohle je výsledek aktivistického pseudohumanismu druhořadých politiků EU v reálné podobě.

Proč neschopný Brusel toleruje další příchod islámských migrantů do Evropy, když ti otevřeně ukazují jak se fanaticky radují z islámského terorismu a smrti izraelských civilních občanů?

Co na to říká Rakušan, který naivně v Bruselu podepíše cokoliv, jen aby se zalíbil zaslepeným politikům EU.

3 2
možnosti

Ten raději nepřekvapivě mlčí.

0 1
možnosti

I40v60o 50L79y86č52k38a

8. 10. 2023 11:30

Netrpělivě čekám nějaké prohlášení od OSN. Jsem zvědav, jak z toho vybruslí. Ale myslím, že to vím předem.

1 0
možnosti

Tohle je těžké. Je potřeba si uvědomit, že začátky této situace sahají zhruba 150 let do minulosti a prvotní hřích mají na bedrech Židé.

Jestliže uspořádám migraci na území, které už má obyvatele, logicky dojde ke střetům. Ty střety se postupně vyeskalovali do nenávisti, bojů a teroru. Židé byli úspěšnější a zvítězili. Ale, je to vítězství chytřejších a schopnějších "dobyvatelů".

V Arabech je teď logické "to byla naše zem, ze které nás vykopli". Jde na stranu racionální myšlení, přebírá vládu ideologie a emoce. Což znemožňuje jakékoliv racionální řešení.

Ano, Hamás je teď teroristická organizace a problém je palestinská strana. Ale je problémem ve věci vyvolané židovskou stranou.

A řešení? Neznám a nevím, jestli vůbec existuje. Teoreticky by asi bylo správné zastavit jakoukoliv pomoc Palestině, dokud se Hamás neuklidní. Ale to přes EU neprojde.

0 0
možnosti

Ne, ta věc je mnohem starší. Prvotním "hříchem" bych se vůbec nezabýval.

Fakt je jeden, stát Izrael byl ustaven "mocí", resp. mocnostmi. Jako ostatně nejeden novodobý stát včetně třeba i naší republiky. Druhý fakt je ten, že nějaká Palestina nikdy neexistovala jako stát. Třetí fakt je, že "Palestincům" byl jejich vlastní stát opakovaně nabídnut, opakovaně ho odmítli.

Tenhle problém spočívá v nesmiřitelnosti, islámské především , byť ortodoxní židé na tom mají nepochybně svůj podíl.

Jakékoliv náboženské dogma, je prostě špatně, nicméně současný status quo vyznívá celkem jasně, stát Izrael je daný, mezinárodně a svou existenci si obhájil už mnohokrát.

Ano je třeba zastavit podporu terorismu.

10 0
možnosti

Alah Akbar - jediné co umí. Ať si myslí kdo chce co chce, ale nejsme všichni lidské bytosti. a podle toho by se s nimi mělo jednat.

3 0
možnosti

Ahoj Járo.

Vidím to hodně podobně jako ty. Včetně selhání tajné služby. I když už jsem se setkal z názorem, že by zasáhnout vlastně nemohly, byl by to akt agrese, takže cynicky počkaly až se ten útok uskuteční a reakce bude moci být o to tvrdší.

K nadpisu, to zcela nepochybně bude i z řad EU. Nechápu naše pokrytectví, i my jsme EU, máme mimochodem i Palestinské velvyslanectví. Podporovat zjevně teroristický islámský "stát" a na druhé straně ječet o terorismu.

Celé je to hodně složité, Izrael prožívá vnitropoliticky nedobré období, proč by bylo na dlouhý rozbor.

Nicméně tohle, pokud se do toho nevloží zahraniční vlivy, dopadne jako obvykle, totálním zásahem izraelské armády, spoustou mrtvých.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, Rosťo, ale nevím, jestli by Mosad a Šin Bet mohly dopustit, takhle velkou katastrofu.

0 0
možnosti

Nikdo nepodporuje terorismus v žádné podobě nikde na světě, v tomto případě mě ovšem v záplavě té rozhořčenosti chybí odpovědi na otázky jako třeba co dělala ta mnohými zde tuze vychvalovaná izraelská armáda, že se nechala takhle zaskočit a co dělala ta jejich stejně tak vychvalovaná zpravodajská služba, že o tomto nevěděla lautr nic.

Že je zaskočený ten jejich izraelský Babiš v premiérském křesle mě nepřekvapuje, ten má starosti pouze o to, aby díky té své povedené reformě, díky které dokázal sám rozvrátit celý Izrael, nešel sedět, ovšem u té armády a zpravodajských služeb je to zarážející.

4 0
možnosti
Foto

To se asi bude hodně řešit, předpokládá se Netanjahův pád.

2 0
možnosti

Mám zajímavé informace přímo z Izraele. Brzy zveřejním.

3 1
možnosti

Ve vsi ucte, ale opet zcela jednostranny pohled autora. Nic neni bile a nic neni cerne. Moc doporucuji komentar o Izraeli na dnesnim idnes. Jestlize vetsina zde pritomnych "diskutujich" se pohorsuje nad anexi uzemi UA Ruskem, tak pak ocekavam stejne pohorseni nad anexi uzemi Palestiny nebo Syrie statem Izrael. Je to stejny - jedna se o poruseni mezinarodniho prava, na ktere opet doplati bezni lidi. Vlada Izraele to prehnala a nyni sklizi plody neprosto nedekvatni rekci - slovy Ukrajincu - genocidou - bombardovani nemocnice. Placeme nad mrtvym ukrajiskym ditetem a vyhrozujeme valkou a desitky mrtvych palestinskych deti nas tesi? Tomu se rika pokrytectvi a hloupost.

2 21
možnosti

bez jakékoliv úcty, kde máte ty mrtvé izraelské ženy a děti? Opravdu je škoda, že nemůžu napsat, co si o vás a vám podobným myslím. Je velice zajímavé, že omlouvači ruské anexe mají takovou podivnou radost z útoku na Izrael, dokonce už jsem viděl krásný narativ, jak ukrajinští oligarchové dodali zbraně Hamasu.

11 1
možnosti

P18a36v26e30l 18P38o84n85e69c

7. 10. 2023 21:57

"EU poskytuje Palestině pravidelnou finanční pomoc již od roku 1993. Celkem od té doby poslala Palestině více než 8,5 miliardy eur. Je pravda, že EU nemá přímou kontrolu nad tím, jak se finanční prostředky v Palestině využívají. Evropský parlament naposledy hlasoval pro finanční pomoc Palestině dne 21. června 2023. Hlasování bylo jednomyslné, a to 637 hlasy pro a 0 hlasů proti." -- zdroj Google Bard

11 0
možnosti

To je bohužel pravda a je to smutné. EU by už konečně měla zastavit pomoc Palestině.

10 0
možnosti

Bohužel, antisemita Putin otevřeně podporuje nepřátele Izraele.

5 0
možnosti

Válka je vůl, Ziegler rovněž!

1 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik