Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nevím, jestli bude Slovensku velmi chybět, nicméně svým rozhodnutím mě překvapila. Reflektuje výsledky voleb a hlavně nechce k ničemu zavazovat budoucí vládu rozhodnutím té úřednické.

0 0
možnosti
LJ

Čaputová je tragédie pro Slovensko.

2 3
možnosti
OS

Vidím to tak, že tragédií pro Slovensko jsou ti, kteří si tohle myslí. Ti, co si to myslí v ČR, jen dokazují, že primitivní sprostota a hulvátství protivníků slovenské prezidentky je i jim vlastní.

1 2
možnosti
JV

J88i61ř93í 47V27o15l63n16ý

6. 10. 2023 16:43

Autor zjevně miluje slovenskou prezidentku. Ani slovo o zasahování do živých kauz. Ovšem skutečnost, že přijala realitu výsledků voleb a téměř jisté vládní koalice, která ústy svých předsedů jako jeden muž, odmítla vojenskou pomoc Ukrajině, alespoň trochu vylepšuje její vládnutí „progresivnímu" Slovensku.

Je otázkou, zda Fico splní svůj slib a prezidentka bude čelit vyšetřování. Možná právě vidíme důsledek dohody ve stylu něco za něco.

6 7
možnosti
OS

Mafián Fico si nemůže Čaputové ani čuchnout k ponožkám. Arogantní, bezskrupulózní sprosťák. Ale Slováci ho chtěli, tak ho mají. Zas. Podivné na tom je to, že s kýmkoli z mých slovenských přátel jsem hovořil, nikdo ho nevolil ani náhodou. Ale vůdcovské vystupování "záujme Slovenska" zřejmě mnohým jednodušším imponovalo.

1 0
možnosti
MH

M37i89c81h55a95l 83H46y39k26l

6. 10. 2023 12:52

Dovolím si nesouhlasit s vaší úvahou o úrovni prezidentce. Je jedno kdo a jakou špínu na ní nacházel, ale pokud se vydá na dráhu politika tak s tím musí počítat. A pokud to unestojí, to platí pro jakéhokoliv politika, tak je jen dobře, že z politiky odejde.

Tím, že odmítla další pomoc Ukrajině s odkazem na výsledek voleb nedělá nic jiného než co udělalo Polsko, které taky zastavilo pomoc Ukrajině. Jen je rozdíl v tom, že v případě Poláků jsme byli ihned informováni, že nasmlouvané kontrakty, tedy žadná pomoc zdarma, budou dodrženy. To samozřejmě v případě Slovenska bylo tak nějak opomenuto. Nebo byl zrušen kontrakt na dodání samohybných houfnic? Nehledě o tom, že Slováci už nemají pořádně co nabídnout a samozřejmě nepřímo ukázala, že hlavní viník odmítnutí pomocí je Fico.

3 5
možnosti
Foto

Dovolím si s Vámi nesouhlasit, že politik si musí nechat všechno líbit. Přečtěte si prosím jak R.Fico zfanatizoval dav a jak vulgárně byla urážena prezidentka. Přečtěte si, jak byla jejími oponenty urážena její dcera.

To je nejen o jakési polické kultuře, vyspělosti společnosti, ale i o obyčejné lidské slušnosti.

Kam vede taková eskalace a fanatizace davu, jsme přeci všichni viděli - fyzické násilí mezi Kaliniakem a Matovičem, v USA útok na Kapitol a u nás snaha vykolejit vlak zmanipulovaným důchodcem...

Pokud tedy nemáte problém s vulgárními urážkami hlavy státu, pak zřejmě máte jiné vnímání demokracie.....

9 1
možnosti
Foto

Ahoj Jaroslave. Nesleduji slovenskou politiku až tak pozorně, ale nevzpomínám si na nějaký přešlap paní prezidentky Čaputové.

Bohužel žijeme v době, kdy je pravda nepodstatná a jednodušší lidé věří lhářům, než by si různá tvrzení ověřovali. Zároveň se vždy najdou početné skupiny lidí, kteří vidí slušnost jako slabost, pomoc napadenému státu jako zradu vlastních občanů, komunikaci s velmocemi či EU jako zaprodanost. Pokud nejsou spokojení se svou životní úrovní, pak ze své neschopnosti neobviňují sebe, ale očekávají, že se o ně stát musí postarat. Když je v tom pak političtí demagogové a populisté utvrzují, tak se jejich zloba obrací proti těm, které jim tito "političtí šmejdi" označí jako nepřátele - viz pro normální lidi naprosto nepřijatelné sprosté skandování zfanatizovaných hlupáků proti paní prezidentce na Ficově demonstraci.

A dovol ještě jednu věcnou poznámku k tomu, co hýbe touto diskuzi - zda měl být či neměl podepsaný další balíček slovenské pomoci Ukrajině. Chápu uváděné protiargumenty, ale osobně příliš nevěřím na promyšlený tah proti R.Ficovi a myslím si, že přeci jen měla tuto pomoc podepsat z "vyššího principu mravního".

12 0
možnosti
Foto

Ahoj Ivane. Jak jsem dnes napsal jinde. Věřit "dezinformacím" je daleko pohodlnější. A já s Tebou souhlasím, měla to asi podepsat, hlupákům navzdory. Buranství je u toho skandování velmi slabé slovo. Ale prostě tu budou tací, kteří jakoukoli kritiku proti Ficovi budou napadat. Mafián je prostě lepší, než umírněná progresivistka.... Díky

1 0
možnosti
VH

Mainstreamová prezidentka ještě neznamená, že je moderní. Zamilovanost našich vrcholných politiků do Čaputové nezná mezí, vlastní národ je vždy až na posledním místě. To bude pak divení, až naše pětikoalice prohraje nísledující volby.

7 10
možnosti
Foto

Nepřestávám obdivovat podobné příspěvky, kde do blogu o slovenské prezidentce se hned použije pseudovlastenectví a kritika české vlády.

K samotnému blogu bohužel žádná věcná poznámka, a to jsem si kvůli Vám blog přečetl dvakrát, jestli tam autor přeci jen nezmínil analogii s ČR.....

8 0
možnosti
ŠŠ

Napísal to Matovič?

1 0
možnosti
PN

P98e86t83r 62N18e50d57v25ě52d

6. 10. 2023 10:37

Rozpoutal jste zajímavou diskusi. Já mám obavu, jestli to paní prezidentka spíš nepřekombinovala a nezůstane jí nálepka, že to byla ona, kdo potřebnou pomoc zastavila.

2 0
možnosti
FL

Udělala chybu. Má mandát od voličů, kteří volili jí a tak má rozhodovat za ně a sebe, ne v zájmu těch, kteří volili Fica

5 2
možnosti
VH

Chyba lávky ! Volby do SR vyhrálo SMER, tedy Fico, nebo snad na Slovensku neexistuje parlamentní demokracie a mají prezidentský stát ?

2 3
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik