Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. Obávám se však, že podobnému odboji bude čelit i Ukrajina ze strany ruskojazyčných obyvatel Luhanska a Doněcka, pokud tato území získá zpět. Je to taková obdoba našich Sudet. U nás se to vyřešilo poválečným odsunem Němců, což v případě etnických Rusů asi nepůjde. Navíc Rusko, i když případně na Ukrajině prohraje a bude vytlačeno z jejího území, nebude v roli poválečného Německa - zůstane silné a může i nadále opruzovat. Jediná naděje je v tom, že se tam radikálně změní politické poměry - například nějakou novou Velkou říjnovou revolucí.

2 0
možnosti
Foto

No, a proč by to nešlo? Rusko je dost velké, touto válkou (bohužel) nedotčené, tak ať si je vezme do své náruče. Konečně, Ukrajina může Luhansko a Doněcko zničit tak, že tamní rusáci odsud sami utečou.

4 1
možnosti
Foto

Pokud Putin vyvezl do Běloruska jaderné zbraně, měla by je dostat i Ukrajina od svých západních spojenců, včetně raket co dokáží doletět až za Ural.

2 1
možnosti
Foto

Na tohle opravdu nemám názor, to je extrémně nebezpečná hra. Myslím, že západ má dost prostředků, jak pomoci Ukrajině a vytlačit Rusko i bez hrátek s jadernými zbraněmi.

3 0
možnosti

Už je to tak rok, co ukrajinský síly osvobodily Izjum. Na záběrech je vidět, že osvoboditele nikdo nevítal, nikdo jim neděkoval a radost byla patrná jen ze skupinek slavících ukraj. vojáků na liduprázdných ulicích. Ten vděk místních za znovunabytí svobody, vychladl někde za zavřenými dveřmi a chladnými pohledy zpoza záclon.

2 9
možnosti

Jestli tam náhodou nechyběli ti, kteří leželi v hromadných hrobech, které se v Izjumu našly, Kloboučníku. Ti nikoho fakt vítat nemohli.

12 1
možnosti

Dobře napsáno. Já jsem životní optimista, někdy prý až moc, tak silně věřím, že to nakonec dobře dopadne a Ukrajina získá zpět svou zemi. Bohužel těm mrtvým a zmrzačeným už životy a údy nikdo nevrátí. To vše jde jen a jen na účet odporných rusáckých skřetů a těch, kdo je podporují. Velká karma.

15 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Kopecký. Také ve mně většinou převažuje optimismus. Je třeba, aby Ukrajina zvítězila již jen proto, aby krev obránců nebyla prolita nadarmo.

9 0
možnosti
Foto

J86a48n 30Š31i77k

24. 9. 2023 8:04

Za druhé světové války existovaly na území SSSR tzv. Partyzánské kraje. V nich partyzáni organizovali a vedli školy, nemocnice nebo dokonce kulturu. Některá města s rozsáhlým komplexem podzemí, jako třeba Oděsa žila fakticky dvojím životem. Jedna věc je dobýt kopec a druhá ho ovládnout. To druhé je daleko těžší a pokud je obyvatelstvo proti vítězí války, ten nikdy neuspěje. Rusko proto nikdy nemůže vyhrát, odpor Ukrajinců to jasné ukázal. Hezký den Jardo a díky za článek

9 0
možnosti
Foto

Díky, Honzo, tak kéž bychom měli pravdu.

3 0
možnosti
Foto

Nerad bych Ti kazil ranní optimismus, Jaroslave, ale počkejme si na brouka Pytlíka české scény - jistě všichni vědí, o koho jde. Ten Ti objasní, že jde jen o taktický krok neomylného V.V.Putina.

7 0
možnosti
Foto

Pokud myslíš Všeználka, který kdysi participoval v ČSSD, pak se jistě opět všichni skloníme před jeho géniem a snad ho také konečně doceníme při jeho cestě za spravedlivě levicovou Evropou :-))))

5 0
možnosti
Foto

S tím dobytím a ovládnutím souhlasím. Na území, kde žije většina Rusů by to měli těžké Ukrajinci a s většinou Ukrajinců zase Rusové. Hledá se řešení problému, který založil Gorbačov nedomyšleným svolením rozpadu SSSR. o fous níž Jandová doufá, že USA dá Ukrajině rakety s doletem do Moskvy. Asi se ji už znelíbilo žít.

0 9
možnosti

A tobě se tenkrát rozpadl tvůj bolševický svět. Chápu, že Gorbačova nemusíš. Nad postelí ti jistě stále vidí obrázky Brežněva, Stalina a Gottwalda. Už se nevrátí. Máš smůlu.

10 0
možnosti
Foto

Karma, Jaroslave. Američanům ji dám, až dají Ukrajině rakety s ještě delším doletem. Ale zaplaťpánbůh za to.

9 0
možnosti

Dobry den, Jatoslave! Spolupráce obyvatel okupovanych území s ukrajinskou rozvědkou není nic jiného než referendum o připojení okupovanych území k Rusku.

12 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, Lumíre! Tak tohle je opravdu velmi trefné přirovnání. Jste první, kdo dnes na mé tváři vzbudil úsměv. Díky

4 0
možnosti
Foto

Rusko chce hlavně budit dojem, že je velmoc, které je nutno se bát.

Vašek

7 0
možnosti
Foto

Ano, je to tak. O nic jiného se nesnaží ani doma, ani v zahraničí. Doma mu to bohužel stále bez problému jde, venku vůbec. Díky, Vašku.

5 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik