Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J15a70n 50K46o59z87á58k

24. 9. 2023 23:32

Promiňte, omlouvám se, ale takovou hloupost jsem už dlouho nečetl. Pro vás je demokracie úplně cizí slovo.

0 1
možnosti
Foto

A není to zela cizí slovo právě pro ty pány, o kterých je řeč?

1 0
možnosti
Foto

Oba naši bývalí presidenti trestuhodně prošvihli možnost mlčet. A výsledek? Pana Klause už nikdo nikam nezve, maximálně AfD, což jsou soft náckové, opravdoví světoví lídři (i ti bývalí) o něj neopřou ani kolo.

Pan Zeman poté, co se odebral na odpočinek, současně spadl do zapomění. Už nemůže nikoho veřejně urazit, žádné prasárny v televizi či rádiu. Nezájem.

Pro oba to musí být strašlivé zjištění. Tak aspoň pusinku Ficovi, což je jejich klon.

7 2
možnosti

Nejdou tedy s davem a nejsou zváni na recepce EU.

To není tak strašné zjištění - i když pro vás zcela jistě děsivá představa.

1 1
možnosti

Slovensko vypadá děsivě, ale...mnoho let mají EURO, tuším že i plynovod z Polska mají již 5 let, snad již i staví nové jaderné bloky. Takže nevěřím, že "mladý Mečiar" Fico dokáže otočit kormidlo na Východ. U nás už snad každý pochopí, kdo jsou ve skutečnosti Klaus a Zeman.

8 0
možnosti

"K zadržení Fica nedošlo jen proto, že nebyl vydán slovenským parlamentem."

Slovenský parlament ovládala demokratická koalícia s ústavnou väčšinou, aj keď si Fico prial, aby ho zadržali, stal by sa mučeníkom, tú radosť mu koaličný poslanci nedopriali.

Poslanci môžu odmietnuť vydať poslanca na zadržanie, ale nemôžu na nikoho ani na poslanca zastaviť trestné stíhanie, trestné stíhanie Fica pokračovalo a skončilo fiaskom koalície.

Ak by Fica vydali na stíhanie dopadlo by to pre demokraciu na Slovensku katastrofálne, mučeníkov Ficov Smer by mal dnes už možno 30%.

https://domov.sme.sk/c/23082148/generalna-prokuratura-zrusila-obvinenie-fica-a-kalinaka-v-kauze-sumrak.html

2 0
možnosti
Foto

Ti dva úhlavní přátelé už níž klesnout nemohou. Tobě karma, Jaroslave

10 0
možnosti
Foto

Ne, o moc níž už by to asi nešlo. Díky, Maruško.

4 0
možnosti

Zeman ve funkci prezidenta ztělesňoval dno české politiky, Klaus se k témuž dopracoval až po ukončení prezidentského mandátu, ale v současnosti si se Zemanem v ničem nezadá. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

16 1
možnosti
Foto

Ano, přesně a nic na tom nezmění jeho současná a celkem konstruktivní kritika vlády. Ono teď není moc těžké kritizovat.

3 0
možnosti

Jak to, že opozici k liberální demokracii zastupují takové figurky?

Důvodem bude nejspíš snadné zastrašení slušných osobností. Zbudou jenom figurky s kachním žaludkem a nulovou sebereflexí.

Druhá strana to má jednodušší. Nevadí komunistická minulost, napojení na kmotry, korupční skandál apod. Nemusí nic vysvětlovat, média a politologové je obhájí za ně.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Hasníková. Nemyslím, že jde jen o zastrašení, do toho molochu nikdo slušný nechce. Znám Cyrila Svobodu, velmi slušný člověk, vím, jak to s ním zametlo. Nemyslím, že to má vláda lehčí, ta to má vždy těžší. A násobně víc po Babišovi, čímž jí ovšem nijak zásadně nehájím. Má toho na triku dost.

3 1
možnosti
Foto

Vysoká hra patriotů... Nebo resp. nejvyšší hra v paktování se s mafií, pokud už sami tou mafií nejsou.

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Petře. Trefné a myslím, že celkově nejsi vůbec daleko od pravdy.

2 1
možnosti
Foto

Počiny obou zajisté jsou kvitovány tam, kde dávnou svobodě již odzvonila hrana. SMER nesměřuje do neznáma. Kurz - přízeň Putina.

Některé kariéry jako by mohly být už nazývány roky zrady.

Eh, ty ruské vnady a ten jeho způsob vlády ...

5 1
možnosti

Se znalostí tamních poměrů, a respektování sděluji. Slovensko je malou,výrazně rozdělenou zemí. Klasika Bratislavy - stát ve státě. Žilina s národovectvím a východ k východu. Nesmysly panslavismu, jih k Maďarsku Na 5 milionový národ docela rarita.Letmá připomínka slepence 1918,Připomínka údělu. E. Beneše. Sice má státní úvar, s národnostním kvasem. Nesmírně Kolaborace s Hitlerem - následně s komunisty. Přízrak G,Husáka Tamní rozpad politické scény, prakticky do mafiánských spolků. Tedy populismus - Komunistický pohrobek Fico zřejmě vyhraje se směšnými 20 %. Cíl je jasný, zajistit si beztrestnost. Nic to neřeší, bude potřebovat partnera.Opět ústupky,kompromisy. Sjednocuící síla bude chybět opět ...

chybět. Směr směřování nejasný - Co se lidu bude líbit... ?

Klause, Zemana nic k v vyjadřování se nenutí. Přesto do toho jdou. Jejich zastydlost,chuť kolaborovat ? Každopádně připomínka historie. Slovensko s problémy, Fico zřejmě překoná Beneše,. Klaus a Zeman mu s tím pomohou. O vedení gangů vědí své. Jak to vypadá se zásobami bratislavského hradu, a oborou ? .. .

12 1
možnosti
Foto

Opravdu trefné a na málu vysoce vystihující, díky, Miroslave

4 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik