Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Celé problematice teda moc nerozumím, je přitom velmi jednoduchá. Čekala se (na Západě) rychlá a snadná porážka Ruska. A ono ne. A kupodivu, než se to trápení nějak ukončí, tak ti, na jejichž vrub se to ukončí (Ukrajinci), se během toho trápení snaží nějak přežít, aby mohli ještě chvíli vzdorovat. Což vyvolává rozpaky a sváry. A ti, co přijdou na řadu po Ukrajincích, se cítí dočeni, tou ukrajinskou snahou o přežití. Takhle jednoduché to je, a to jsme teprve na začátku. Až nad Museem nad Václavákem zavlaje ruská vlajka, budeme někde uprostřed. Konce jsou prozatím mimo moji fantazii. /a nepište mi zase, že nás ochrání NATO. Když to výslovně odmítneme, tak nás NATO chránit nebude - copak by nás mělo okupovat proti naší vůli?/

1 5
možnosti
JK

Nesmysl. Čekala se naopak třídenní operace a scénář jak tady v osmašedesátém. Jenomže Ukrajinci překvapili i ten západ.

0 2
možnosti
ED

Chce to borca co teď vstane a řekne, že to obilí odebere od Ukrajiny osobně a osobně ho doveze to té Afrike. Napadá mne namátkou jeden Slovensko-Český politik a jeden Americký blonďák.

0 1
možnosti
PN

Americky blondak neni debil.

1 0
možnosti
DR

Výborně napsáno. Bohužel to dopadlo přesně tak, jak jsem předpokládal. Zelenskyj je typem člověka kterému když podáte prst, tak stáhne celou ruku.

6 4
možnosti
LV

L12e18o73š 41V28a73c22e75k

21. 9. 2023 19:14

Zekensky není diplomat a pokračuje v retorice která pomohla tento konflikt i rozpoutat.

11 3
možnosti
JS

A přitom různí chytrolíni píšou, že válka Zelenskému vyhovuje a že ji chce, aby mohl světu předvádět svůj herecký talent 😄

3 0
možnosti
Foto

To jsou skuteční jaderní fyzici.

4 0
možnosti
PM

P63e61t26r 85M31a48t82l70a56s

21. 9. 2023 16:27

Neříká se tomu zpovykanost?Dej,dej,dej...!

2 6
možnosti
JZ

Jiný druh zpovykanosti zní bojuj za mé zájmy, bojuj, bojuj...!

3 0
možnosti
Foto

Ahoj Jardo, souhlasím s blogem. Zelenskyj to má hodně složité a jiný by se asi už z toho složil. Všechny evropské země sice od počátku "speciální vojenské operace" jasně deklarují, že Ukrajina je oběť, ale nikdo z nich nechce příliš dráždit Rusko.

Spojenci poskytují Ukrajině zbraně, ale jen v omezeném množství, takže ani aktuální protiofenzíva nemůže být účinnější. Včera jsem také zaznamenal článek, že Němci poslali na Ukrajinu 10 let odstavené tanky, ať si je sami opraví. To spíše připomíná vývoz šrotu než dodávku moderních zbraní k vytlačení agresora (ale přiznávám, že nevím, v jakém skutečném stavu ty tanky byly).

Chápu rozčarování Zelenského z nedostatečné pomoci Západu, navíc musí řešit korupci ve vlastních řadách, ukrývání se zběhů v okolních státech, poslouchat proruské projevy Orbána, debaty o možné účasti ruské účasti na OH, neschopnost vyloučit Rusko z RB OSN, a přitom ještě se starat o export obilí, které je jednou z hlavních exportních komodit a možností financovat boj s Ruskem.

Pan Šik to napsal přesně - nikdo z evropských lídru se nedokáže vcítit do situace okupovaného národa, protože prostě v takové situaci nejsou. Pokud ale Ukrajina padne a oni budou mít ruské tanky na hranicích, pak možná pochopí, že to obilí nebylo tak důležité. Koneckonců v roce 1938 byla podepsána Mnichovská dohoda Francií a Británií, aby byl zachráněn mír...

Ona se jinak dělá "salónní diplomacie", kam přijedu vrcholní politici a když se nedomluví, tak se jen vrátí domů, než když prezident Zelenskyj jedná o osudu celé země. Proto mějme tolik empatie, abychom chápali i jeho občasné přešlapy...

15 1
možnosti
Foto

Ahoj Ivane. Děkuji. Němci vydali prohlášení, že těch deset strojů bylo opotřebováno při výcviku, tak nevím.... Pochopitelně souhlas, Zelenskyj musel zestárnout již o deset let.

2 0
možnosti
PN

P23e14t85r 61N27e34d73v11ě30d

21. 9. 2023 12:52

Tak určitě mohl pan prezident volit mírnější slova. Podle mě je to škoda. Těžko říci, zda by stejná slova volil třeba ukrajinský voják bojující s polskou zbraní v ruce, který má v Polsku rodinu..

Doufám, že poláci vezmou své následné uražené projevy zpět a Ukrajina se nějakým vhodným způsobem omluví.

Jsem i překvapen vyzněním Vašich řádků. Možná se však pletu. Označit někoho, kdo nemá na vše stejný názor podporovatelem rusáků prostě vhodné není. Jediný, kdo má výjimku je naše současná vláda a její podporovatelé a i její jakoby kritici

6 1
možnosti

Souhlas s autorem. Neskutečně těžká situace pro prezidenta. Bohužel při těžkých rozhodnutích se dělají i chyby a ty Zelenskyj dělá tím, že příliš tlačí na pilu.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji, ono mu toho asi moc jiného nezbývá....

1 0
možnosti
RP

Poslouchala jsem asi před třemi týdny debatu politiků na slovenské tv ve které uvedli že 70% obilí z UA jde do Evropy místo tam kam je určeno. Zajímavý byl i příklad který tam uvedli jak je to poškozuje, kdy slovensky farmář leta vyvážel obilí do Italie a tento rok mu ho přestali brát z obavy že by mohlo být z Ukrajiny. Slováci se také zlobí protože Zelenskyj jim už od začátku roku už potřetí zvýšil cenu za tranzit ropy z Ruska, oni se snaží Ukrajině pomáhat jak se dá i tohle cití jako nespravedlnost.

12 0
možnosti
Foto

Já nechápu, v čem by měl být problém, kdyby to obilí z Ukrajiny bylo. Jinak věřím, že ta informace o ceně za tranzit je podstatná a některými politiky dostatečně zneužívaná, díky, paní Pokorná.

4 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik