Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M74i71c80h46a23l 26H28y90k96l

12. 9. 2023 16:17

Osobně mám pocit, že to co se děje v politice a potažmo ve společnost všem zainteresovaných politickým stranám vyhovuje. Nepochopím jak někdo háji, nebo je proti pětikoalici a opačně háji nebo je proti politice ANO. To lidé nechápou, že tady to je systémově nastaveno špatně. Všichni zúčastnění dělají vše, aby se zásadně nic nezměnilo. To co přednesl naposledy Fiala jsme slyšeli od všech jeho předchůdců a je jedno z jaké politické strany jsou nebo byli. Úplně nejviditelnější jak tento stát a jeho vedení funguje, nefunguje, je výstavba dálniční sítě. A co třeba Česká pošta? A na kom leží vina? ODS, ANO, ČSSD? Klaus Zeman, Babiš, Fiala?

2 1
možnosti
Foto

Je to všechno propojené. Babiš si vesele píská dál i se všemi obviněními, jdou pomalu k ledu.

0 0
možnosti
PN

P26e24t16r 16N49e44d36v39ě53d

11. 9. 2023 22:35

To je ale pesimismu. ...vždyť pan premiér říkal, že vše skvěle zvládli. To nebyla pravda?

Já vidím naprosté a úžasné zlepšení u určitých pracovníků veřejnoprávních médií. Škoda jen, že to co dělají dnes, tedy že mačkají z opozičních poslanců detailní odpovědi na to, co by udělali oni, nepraktikovali alespoň poslední dva roky vlády koblih.

Řekl bych, že bychom tu teď diskutovali v oblíbeném formátu, jak je Babiš chaot a podobně.

Jenže to oni tehdy nedělali. Snad té rozpočtově odpovědné vládě nenaruší ty geniální plány nová verze covidu...

3 4
možnosti
JK

Pročetl jsem si diskuse a nenašel jsem jediný konkrétní návrh, co by ta vláda teda měla dělat, aby ti lidi byli spokojenější. Samozřejmě se obecně vede spousta řečí ve stylu "2 bil. Kč do dostavby dálnic" nebo "2 bil. do dostavby jaderek" nebo "staňme se velmocí v oboru mikroelektroniky" nebo "vytěžme to lithium a zbohatněme nesmírně" a "supermegagigaterafactory to jistí". Já samozřejmě vždycky mám v rukávu ironický návrh ve stylu "průměrný důchod 10.000,- EUR měsíčně každému od 48 let věku" /to aby se to vztahovalo i na mne/, s tím, že tak alespoň zkrachujeme co nejdříve a nebude to vzhledem ke krátkosti našeho trápení tak moc bolet. Nicméně, teď vážně řečeno, co by mohla tahle vláda udělat hned, protože to by zase tak moc peněz nestálo a ani by to nebolelo, je radikální reforma trhu práce. Normálka zrušit výpovědní doby /resp. ze strany zaměstnance ji dát třeba 30 dnů a ze strany zaměstnavatele třeba 7 dnů, na vyčerpání dovolené, např./ a hlavně zrušit jakékoliv odstupné. A lidem, co přijdou na pracák, uložit nástup rekvalifikace do 7 dnů, a platit jim po tu dobu rekvalifikace třeba 80% mzdy /max. do výše třeba 140% průměrné mzdy nebo tak něco/. Teď je fakticky 100% zaměstnanost a toto by nám všem hodně pomohlo, protože podnikatelský sektor by se nebál přijímat nové lidi jako kmenové zaměstnance i na dočasné zakázky. A asi by to politicky nic moc nestálo - nemyslím si že by to bylo na prohrané volby, narozdíl od rozpočtových reforem stylu Kalousek. - - - - Takový cíl kdyby si Fiala dal a udělali to, tak to bych řekl, klobouk dolů. Protože byznysová sféra by zařídila zbytek, krize nekrize.

0 1
možnosti
Foto

Možná, ale schodek by to neřešilo.

0 0
možnosti
LP

Já bych se ničeho neobával, Andrej se o nás postará.

0 2
možnosti
JK

Ten je úplně neschopný. A bojí se. Takže z toho zase nic nebude - a to ani v jakkoliv ironickém smyslu.

1 1
možnosti
AK

Nemáte pravdu, že politická garnitura řeší primárně preference a že budoucnost není na pořadu dne.

Preference má mizerné - po zásluze - ale je jí to jedno.

Protože řeší jen tu budoucnost - prosazuje korespondenční volbu a možná dokonce volbu elektronickou.

Taky cenzuruje kritiku a prosazuje kriminalizaci jiných než jsou její názory.

Možná to bude stačit k tomu, aby nám pak mohla vládnout už napořád...

5 4
možnosti
Foto

A počítáte mezi tu garnituru i ANO a SPD jako já v textu?

2 2
možnosti
JZ

Vláda by měla více šetřit, o tom žádná, jenomže ANO a SPD chtějí rozhazovat ještě více. A to je velký problém.

4 7
možnosti
JD

Vládne vláda, ne opozice.

3 5
možnosti
Foto

Někdy mám pocit, že politici pořád jenom nahlas sní. Ale kdo, když ne my a kdy, když ne teď? Tahle otázka bohužel platí skoro v každé době, protože skoro nikdo nemyslí konstruktivně a dělají si naschvály.

4 0
možnosti

Největší nenávistné naschvály dělají Babiš se svým ANO. Okamura má ještě horší řeči, ale nikdo ho nebere vážně!

2 1
možnosti
JD

Pane Červenko, posílejte takové texty politikům, které jste pomohl zvolit. Zatlačte si na svého poslance!

3 6
možnosti
DR

On ten držkopád zpátky na zem slepenec potřebuje jako sůl. Aspoň se konečně vzpamatují a v opozici můžou v klidu přemýšlet v čem udělali chybu.

5 6
možnosti
Foto

Hm, a jaký by měl být způsob vzpamatování se ANO?

5 1
možnosti

Z Okamurových lží strach nemám, i když jsou plné nenávistných lží a trollingu, čímž se posunují od populismu k anarchismu, ale nedělají si ambice vládnout a spokojí se se státní apanáží pro politické strany.

Babišovo ANO je strana nedemokratická, autoritativní, která má jediný cíl: Totální ovládnutí naší společnosti! A to je pro naši demokracii a občanské svobody velmi nebezpečné, jestliže nenávistně lže a trollí, čímž se posunuje k anarchistické straně, připravuje autoritativní demokracii, která je prvním krokem k totalitě. A reálné nebezpečí totality ze strany ANO vnímám zejména, když bývalý vysoce postavený člen zahraničního obchodu a estébák Bureš podléhající ruským tajným službám, bezostyšně vykřikuje ve sněmovně, že demokraté budují totalitu, on, který za totalitního komunistického režimu využíval všech jeho výhod, a dnes se snaží nařknout demokratickou společnost s osobními svobodami z totalitních praktik, snaží se, aby jeho lži byly považovány za pravdu! Bojím se toho, protože mnozí členové ANO se stávají vstřícní vůči agresivnímu ruskému imperialismu! Mám strach! Pro své úmysly si vybudovali na můj vkus příliš velikou klaku, jako Putin si ve státech Evropy utvořil svoji pátou kolonu pomocí alternativního myšlení!

5 5
možnosti
Foto

Nejsem takový zastánce oněch vládních demokratů. Takový Blažek, to je demokrat jako řemen. Ale jinak máte pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik