Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako vždy zajímavý blog s těžko vyvratitelnými fakty.

Po přečtení Tvých blogů k této problematice mám pocit, že vlastně obě varianty (Gripen x F-35) jsou "správné". Z mého laického pohledu je to dobře, protože horší závěr by byl, že obě varianty jsou "špatné".

Měj hezký den.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, Ivane. V podstatě to vidím stejně. Háček je prostě ta prázdná kasa. Tak úplně nevěřím tvrzením pánů generálů. Nepsal jsem o jedné věci. Součástí objednávky MO jsou i rakety. Je to jen pár kusů. Doslova špatný vtip, ti piloti s tím musí cvičit, aby F-35 měla smysl. A o cenách raket nemá smysl hovořit, jsou astronomické.

1 0
možnosti
Foto

Nejdřív dostavbu JE nebo budou tryskáče bránit jen bídu a zmar.

0 0
možnosti
Foto

Pochopitelně, ať si spojenci políbí

0 0
možnosti
Foto

Stát, jak se všude píše, je v rozvalu, tudíž není ani co bránit, k čemu nějaké F35? Proto aby se paní Černochová mohla s tím érem vyfotit? Dřív jsme lezli do zadele Rusům, dnes Americe.

2 4
možnosti
Foto

Jednoznačně by nám bylo bez NATO lépe, jako v letech 38, 48 a 68, máte nepochybně pravdu. Ty západní struktury, to je otřes. Rusové mají tradičně lepší, stýská se mi po Varšavské smlouvě a RVHP.

5 0
možnosti
JZ

Za starého dobrého Rakouska bylo dobře. To lůza neměla volební právo a nemohla do ničeho mluvit. A tak to má být.

0 0
možnosti
LP

Konečně s váma můžu jednou souhlasit.

1 0
možnosti
ZV

Jako vždy fundovaný rozbor. Dobře popsané plusy i mínusy. U minulého blogu jsem s vámi nesouhlasil ohledně nenákupu F 35. Nevím sice jestli se celá částka platí naráz,nebo v nějakých splátkách,ale jsem rozhodně pro nákup. Už jen proto,že Saab gripeny nebude upgradovat. Celá léta jsme a nejen my nedodržovali závazek 2%HDP. Měli bychom začít tento dluh vracet. Rusko asi po téhle speciální hodně vykrvácí,ale musí nastat situace kdy bude mít strach zopakovat to,čeho jsme svědky od loňského roku. A jeho největší strašidlo je NATO v čele s USA. Proto si myslím ,bychom měli být plnohodnotnými členy a mít v součinnost odpovídající techniku. To je názor amatéra který se může mýlit. Vám děkuji za článek a samozřejmě karma.

6 0
možnosti
Foto

Proč nekoupit, protože nejsme ani Norsko, ani Nizozemí, kde příjmy do státní kasy si takový obchod mohou dovolit. Nám je ordinována dieta, a nákup za stovky miliard dělá z lidí blbce. Kromě Polska nikdo z bývalého východního bloku o nákupu vážně neuvažuje a ví proč. Mimo to i když Gripen nemá vlastnosti F-35 tak má vlastosti jiné, které taky nejsou k zahození https://www.securitymagazin.cz/defence/gripen-muze-byt-lepsi-volbou-nez-f35-a-nepresnosti-ministryne-obrany-1404070923.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

3 7
možnosti
JK

Slabé. Velmi slabé. To se tvým pánům z rusácké ambasády líbit nebude. Musíš zabrat, jinak se toho osvobození od prohnilého západu rudou armádou nedočkáš.

4 2
možnosti
PK

Když jsme vstupovali do NATO, k něčemu jsme se zavázali. Například že dáme určitá procenta HDP ročně na armádu a pokud se nepletu, tohle jsme (stejně jako jiní) moc nedodrželi.

Nejsem znalcem těchto věcí, ale vaše články mi pomáhají, udělat si jakýs takýs obraz o situaci. Za to děkuji a dávám karmu.

o tom, že váš rozbor je erudovaný nepochybuji. Zejména proto, že uvádíte věcné argumenty pro i proti. A také proto, jací lidé zde vaše příspěvky zpochybňují.

Jsem však rád že žijeme ve svobodné zemi a že i ti kteří budou 16.9. na dezinfostraci kvílet u lží řečníků, mají možnost ukázat svůj charakter a to, s jakým národem chtějí své potomky "bratrsky" spojit. Za to, že se tak nestane, je cena za letadla pakatel.

4 0
možnosti
LP

když vy to podáváte tak, že buďto budou letadla, nebo bude ČR ruskou gubernií.

2 0
možnosti
LP

Já bych jako největší problém týhle akvizice viděl to, že než se ta letadla dostanou k nám, tak bude po všem. Ale zase na druhou stranu budem o x stovek miliard chudší. Ale ok, když na to máme....

0 0
možnosti
DR

Upřímně, vrcholem hlouposti jsou i některé argumenty příznivců akvizice.

Nějaké kecy o zvyšování obranyschopnosti naší a celého NATO vzhledem k tomu, že by jsme ta předražená letadla stejně používali tak max. na hlídkování v Pobaltí, jsou opravdu naprosto k smíchu.

Ale co je úplně nejhorší, tak je naprosto arogantní jednání našeho současného ministerstva obrany pod vedením té fifleny od plotny. Vzhledem k tak obrovské příp. investici absolutně žádný zájem o nějakou konstruktivní debatu kam má směřovat naše armáda, potažmo letectvo, prostě kromě už trapných politických hesel a frází jak strašně tyhle létající plechy potřebujeme, absolutně nic.

6 5
možnosti
LP

Paní Černochová ví nejlíp, co je pro nás dobré.

1 0
možnosti
Foto

Možná jsem jen špatně četl a nevšiml si, kde pane autore zmiňujete "viditelnost" F-16, které chce pořídit Ukrajina. Domnívám se, (možná špatně), že jsou F-16 stejně "dobře" viditelné jako u nás Gripeny a použít tedy tyto dva typy nad územím nepřítele, pro snadné sestřelení, je nemožné.

0 0
možnosti
Foto

To jste hodně zjednodušil. Jen namátkově, všechny avizované F-16 mají stealth nátěr.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik