Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Škoda že MS v atletice je pokažené Orgánovou politikou. Myslím ale že hlavním pozvaným byl katarský princ a to kvuli smlouvě o dodávkách plynu, o Babišovi se tisk ani nezmiňuje. Maďaři mistrovstvím světa žijí mají krásný sportovní areál jsou na něj hrdí.V jejich tisku jsem četla ale že jsou zklamání, čekali zájem a pochvalu v evropském sportovním tisku a téměř nikdo MS nevěnuje pozornost. Ale jen taková zajímavost ..poprvé bude s vítězem oceněn medaili i jeho trenér.

1 0
možnosti
Foto

Katarského prince jsem vynechal záměrně, musel bych se na to podívat o dost podrobněji, ale máte pravdu. Docela zásadní otázka zní proč je tomu věnována tak malá pozornost, také jsem si všiml. Děkuji za hezký příspěvek, paní Pokorná :-)

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 0
možnosti
Foto

Tak maďarští grófové si ten dualismus v Rakousku vydupali. 😉 Češi museli počkat na konec I. světové.

1 0
možnosti
Foto

Hlavní problém vidím především v tom, že vítězí masy a populismus, kterým jsou tyto jednodušší voliči oslovováni. V čele států chybí skuteční patrioti, kteří by brali moc jen jako nástroj k prosazování vyšších cílů pro blaho všech. Nejsou to jen ty dnes nejviditelnější případy - Fico, Erdogan, Orbán nebo Babiš. Stejně tak bychom mohli ukázat na Macrona či Meloniovou.

Problémem je také síla sociálních sítí a médií. Dříve byli hlupáci v mnoha případech osamoceni, dnes vytváří tisícové sociální bubliny - viz Peterková, Vrábel. Ti pak slouží jako užiteční idi.oti, kteří často nemají za cíl přesvědčit ostatní o své pravdě, ale spíše zpochybnit úplně vše. Méně chytří pak různé fake news a hoaxy šíří dát jako kapénky při chřipkové epidemii....

Za blog karma

9 0
možnosti
Foto

Díky, Ivane. Nemám opět co dodat, sociologie je parseky pozadu, zatím vůbec není sto tyto věci zpracovat.

2 0
možnosti
PC

Kéž by byl Babiš jediným, kdo se tzv. "má čím chlubit"! Pak by totiž nebyla situace tak zoufalá, resp. spíše beznadějná.

Zaměřme však kritický zrak na celé politické spektrum, t.j. samozřejmě také na současnou koalici, senát i nejvyšší hlavu státu. Bohužel, výrazných, resp. podstatných (i když mnohde účelově více skrytých) rozdílů nenajdeme - tedy za předpokladu, že jsme a zůstaneme objektivními pozorovateli, a nikoli předsudečnými hodnotiteli.

1 6
možnosti

Vy a vám podobní rozdíly nenajdete.

6 0
možnosti
Foto

J86o12s32e15f 48B58á95r61t79a

22. 8. 2023 11:30

Orbán má ústavní většinu, ANO preference 35 %, co řešíte? Výměnu voličů?

4 2
možnosti
Foto

To by vůbec nebylo špatné, bohužel zcela nereálné.

8 1
možnosti
Foto

Vzhledem k pravidlům korektní mluvy zde na idnes se k uvedeným osobám lze vyjádřit jen velmi stěží.

9 1
možnosti
Foto

Nejsem spokojený s vládou, ale tohle, to je absolutní dno, takže se těžko vyjadřuje i k jejich adorantům, bez nich by nebyli. Díky, Tome.

5 0
možnosti
Foto

Vrány jsou tvorové veskrze individualističtí, a nesrocují se, ba se ani nedruží

2 0
možnosti

Babiš sází na ty nejhorší pudy v české společnosti a bohužel mu to vychází.

10 3
možnosti
Foto

Ano, s Okamurou jsou v tom mistři. Stačilo mi jen číst o nedělní diskuzi na Primě. Prostě dostaneme to, co chceme. Je jen otázkou, kolik lidí tomu podlehne. Díky.

8 0
možnosti
Foto

Jardo všechno zlé je pro něco dobré. Tohle kamarádství odradí ty, kteří jsou současnou vládou zklamáni, ale "švédskou" trojkou Orbán, Fico, Babiš zděšeni

12 1
možnosti
Foto

Kéž by jich bylo co nejvíce....

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik