Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaútočit zrovna na Tokmak, kde jsou ruské obranné linie úplně nejsilnější z celého Záporoží je obrovské riziko. Pokud by se jim tam podařilo prorazit tak je jasné, že další cesta na Melitopol bude úplně volná, ovšem pokud ne tak to bude velká ukrajinská blamáž, navíc z obrovskými ztrátami.

0 0
možnosti
Foto

Já věřím, že vědí, co dělají a mají jasné důvody proč zrovna tam. Dlouhodobě prokazují, že nepodnikají nesmyslné kroky.

0 0
možnosti
Foto

Podle určitých náznaků, na které upozorňují někteří blogeři zabývající se situací na frontě, je toto pouze předehra k ofenzivě a uvidíme zde úspěšné i neúspěšné akce Ukrajinské armády. Až k ofenzivě opravdu dojde, budeme prý všichni překvapeni.

Dnes jsem opět poslal přes blogera Sterněnka nějakou kačku na podporu Ukrajinské armády. Smrt ruským okupantům !

8 1
možnosti

Držím Ukrajině palce.

10 0
možnosti

já věřím, že Ukrajina zvítězí. Ona vlastně už teď zvítězila, protože se rusákům nepodařilo ji dobýt. Původně měl být Kyjev loni dobýt do tří dnů, pak do 9. května a ono stále nic.

7 0
možnosti

".....měla by mír a přestalo by se umírat", odpověděl pan Zaorálek na otázku, co by z toho Ukrajina měla kdyby ruskojazyčný východní oblasti s Krymem postoupila Rusům. Že Kyjev tahá za kratší konec je vidět i na téhle ofenzivě, ohlášené zvláštně, skoro jako od strýčka Jedličky - PŠT.

2 8
možnosti

A k tomu všemu přišla zpráva, že ukrajinská ekonomika v prvním čtvrtletí poklesla o více jak deset procent. To je děsivé číslo a je jasné, že západ nebude schopen sanovat Kyjev věčně - a to je to, na co jsem upozorňoval už před rokem.

4 9
možnosti
Foto

Dobře zpracovaná analýza z dostupných informací a známých faktů. To že je to jediná šance Ukrajiny, ale neberu. Pravda nevíme, jak dlouho bude západ Ukrajinu podporovat, začnou se pomalu zvedat domácí protesty, ale co víme a doufám v co věříme, je lidská touha po svobodě. Za těmi fakty bychom měli vidět všechnu tu hrůzu a mrtvé. Ukrajinské vdovy budou do budoucnosti poháněny nenávistí. Ruské, a ještě ve větší míře vdovy z národů do války Rusy posílaných, se budou ptát proč. Ano ukrajinská ekonomika padá, ale co ta ruská, nepociťuje také odliv pracovníků do války? Ukrajinští branci jdou do války bránit své domovy. Ruští, baškirští, čuvašští, čečenští, tatarští a branci dalších asi 180 národnostních a etnických skupin se budou ptát proč. Co z toho máme, kromě zhoršujícího se životního standardu? Budou se ptát potichu, sami sebe, ale jak dlouho si impérium založené na strachu může dovolit posílat vojáky mimo své hranice, kdy je začne potřebovat na udržení pořádku doma? Žoldáci také nejsou jednoznačné řešení, dříve nebo později si začnou nárokovat podíl na moci a budou mít zbraně na to si ho vynutit. Vím, že moje úvahy jsou založeny spíše na emocích než na faktech, ale není radno emoce podceňovat. Impéria založená na útlaku vlastních obyvatel mají tendenci se rozpadat zevnitř.

Vašek

11 1
možnosti
Foto

Krásné zamyšlení, Vašku

1 0
možnosti

Zasloužená karma. Slava Ukrajiny.

6 2
možnosti

J91o60s69e24f 68N35i15k30l

9. 6. 2023 15:22

"Vše jen kvůli jednomu velikášstvím posedlém člověku se snahou obnovit sovětské impérium."

A vše jen pro zachování imperiální politické anglo-americké nadřazenosti a touze ovládat vše na této planetě.

za článek karma

5 11
možnosti

Obdivovat Putina NIkle, je stejné jako obdivovat Hitlera. Ukrajinu napadlo Rusko nikoliv USA. Už si to konečně zapamatujte. Jinak lze s úspěchem pochybovat o Vašem rozumu.

8 7
možnosti
Foto

Za toto by měl Putin viset. Ani Hitler nebyl taková zrůda.

Tobě karma, Jaroslave.

7 0
možnosti
Foto

Taky věřím, že to Ukrajinci zvládnout a držím jim palce.

5 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik