Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda má odvahy na rozdávání. Jenomže je složena z takových neschopů, jací tu posledních třicet let nebyli. Ti by zapadli do kterékoli předsametové vlády. I když i z té by některé Štrougal vyhodil.

2 1
možnosti

Vláda ( či MF ) už raději vůbec nezveřejňuje podrobný rozpis příjmů a výdajů tak, jak to za vlády Babiše standardně dělal.

Místo toho napíše na své stránky : Za meziročním zhoršením salda o 82,1 mld. Kč stál především nárůst sociálních dávek (+50,5 mld. Kč) , obsluha státního dluhu navýšená výplatou úrokových výnosů z protiinflačních státních dluhopisů (+18,1 mld. Kč) či vyšší investice (+12,7 mld. Kč)......

Takovéto tupé zdůvodnění si může Stanjura nechat od cesty.

1 2
možnosti

Najednou i příznivci této vládní garnitury začínají chápat, že kritici pětidemolice měli pravdu, když tvrdili, že tento účelový slepenec svým voličům jen lže a účelově je podvádí.

Výmluvy na někoho jiného už přestávají nějak zabírat.

Předchozí vláda kopírovala trend celé EU - tedy HDP, hospodářský výsledek i zadlužení.

Tato vláda se však zcela vymyká trendu EU a je prakticky ve všem nejhorší !

Že by ryba smrděla od hlavy ?

Kdy si konečně otevřeně přiznáme, že tento stát, momentálně řídí banda neschopných tlučhubů, lhářů a podvodníků ?

1 3
možnosti

Přitom každý jejich volič, kterého znám, je volil proto, aby se začalo rázně škrtat. A byli na to i připraveni. Pokud toto téma někdo zvedne příští volby, bude mít nakročeno k solidnímu výsledku. Ze současné pětice to nebude nikdo.

3 1
možnosti

Fialova Vláda to nemá jednoduché. Po předchozí vládě zdědila zcela prázdnou a zadluženou státní kasu, hrozí jí porušení sociálního smíru, stojí proti ní autoritativní, nedemokratické strany ohrožující nás svými nepokrytými totalitaristickými choutkami, které podporují Josef Středula se svými odbory a proruská domácí scéna s ruským, agresivním imperialismem! Proto jsou tak opatrní!

2 3
možnosti
Foto

Dobrý večer, pane doktore. Situace je taková, že je tohle prostě už neomlouvá.

1 1
možnosti

Fiala a spol. si počínají správně. Hodně humbuku pro takřka nic, to je jediná cesta, jak totálně neprojet volby, co budou za dva roky. Stokrát bych si mohl přát, aby začali s reformami, nebo prostě jenom s rozpočtovou disciplínou (o což se pokoušel před více jak 10 lety Kalousek - a kvůli tomu taky skončil v politice, že), ale realita je takováto: Naše hospodářství je prostě subdodavatelská ekonomika, a tak holt taháme za kratší konec provazu. Při fakticky 100% možné zaměstnanosti je roční schodek rozpočtu někde na cca 15% příjmů. Tzn. že jednu sedminu si musíme půjčovat, a se to zatím náklady dluhové služby držely v přijatelných mezích. Co když namísto 50 mld. ročně na úrocích budeme platit třeba 200 nebo 300 mld.? Pak bude bude roční schodek rozpočtu někde na 25 či 30%, reálně se defaultu nevyhneme. Fiala zjevně doufá, že toto přijde až po roce 2025. Díky těm tancům, co teď předvádí /hodně propagandy, ale nepouštět se do žádných větších akcí/ by mu to mohlo vyjít. Hodně věcí, co se rýsují do cca roku 2030, budou pro nás hodně vážný a jako celek pro náš blahobyt jistě zcela fatální, ale do roku 2025 by to mohlo tak nějak vydržet, ta fasáda. Takže Fialovi držím palce, vždyť pokud mu to vyjde, zjevně to bude naknop. Po volbách ať už si to do rukou MMF a Světové banky předá Babiš sám.

4 2
možnosti
Foto

Chytré, úroky jsou zcela reálné asi na 150 miliardách. Jestli je to takhle, jak píšete, ta se asi odstěhuju

1 1
možnosti

Postavte výdaje státu jako na rok 2019. Tehdy hlady taky nikdo neumíral...

1 1
možnosti
Foto

Tehdy netvořily mandatorní výdaje skoro 100 % příjmů státu.

1 1
možnosti

Důležité jsou názory lidí s byznysu a ekonomů. Hospodářská komora a většina normálních ekonomů, nikoliv pomatenců typu Švihlíkové, hodnotí vládní konsolidační balíček, jako krok správným směrem. Nicméně by měl být ještě radikálnější, hlavně ve škrtání výdajů. Problém je v zadlužování a nastavení pravidel Babišovou vládou, které nás vedou do propasti. Proto jsou potřeba radikální škrty a šetření. A obávám se, že toho by ANO, SPD, PRO a další obskurní partičky neumětelů nebyly absolutně schopné.

3 5
možnosti

Jestliže ANO navrhuje v současné době návrat slev jízdného ve veřejné dopravě pro studenty a seniory ve výši 75%, tak zcela normálně usiluje o ekonomické harakiri.

3 3
možnosti
Foto

Vás konsternují voliči ANO a SPD ale jiné konsternuje dost vysoká podpora této prolhané vlády.

8 5
možnosti
Foto

Každý má právo na svůj názor

1 0
možnosti

Vy nemít Babiše, tak ani nemáte o čem psát. Přitom špatná vláda Fialy dává tolik možností jak napsat dobrý článek.

7 5
možnosti
Foto

Pak asi neumíte číst a vaši plusaři taky.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS