Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusáci prakticky srovnávají Ukrajinu se zemí a Ukrajinci nesmí vystřelit přes hranice, odkud střílí a kde se připravují hordy primitivních ruských barbarů k útokům na Ukrajinu, aby mohli vraždit děti, ženy a starce, krást a loupit. A protože Ukrajinci přes hranice střílet nesměj, vystřelí na sebe rusáci sami, aby mohlo dojít k "zasloužené" odvetě.

Nebylo by proto lepší nechat Ukrajince, ať si střílejí kam potřebují a otupili tak útoky rusáků? Rusko by bylo za chvíli v rozkladu, když tam pár prakticky neškodných dronů vyvolalo takovou paniku.

Tobě samozřejmě karma, Jaroslave.

3 0
možnosti
Foto

Díky Maruško, to je tak logický, že k tomu není co dodat. Dnes tohle velmi dobře popsal pan Barák ve svém blogu.

1 0
možnosti
Foto

Podle někdejšího Putinova výroku jsou Rusové i Ukrajinci jeden národ (samozřejmě ruský). Takže z tohoto hlediska je jedno, kdo útočil.

3 0
možnosti
Foto

Takže vlastně občanská válka

0 0
možnosti
Foto

Jako obvykle dobrý rozbor.

Vašek

3 0
možnosti
Foto

Z téhle strany nejsou žádné pozitivní zprávy. A obávám se, že ještě dlouho nebudou.

1 0
možnosti
Foto

No, bohužel pravděpodobnost je dost vysoká. Díky, Alice a hezký zbytek dne.

1 0
možnosti

Celé to vypadá jako akce, zinscenovaná Ruskem. Možná si od toho "věrchuška" slibuje, že tím potvrdí obrázek Ukrajiny jako fašistického státu a povzbudí nenávist Rusů vůči ní. A to i za cenu, že u občanů Ruska určitě nastanou pochybnosti o účinnosti protiletecké a protiraketové ochrany jejich hlavního města.

13 1
možnosti
Foto

S tím určitě souhlasím, jen aby to nebyl první krok k mnohem horším věcem....

5 0
možnosti
Foto

J56a18n 87Š74i78k

30. 5. 2023 9:14

Girkin, Prigožin a všechny ty jejich tanečky svědčí o jediném. Pokud Putin, resp. Rusko, jak ho známe, padne, dojde k rozpadu státu a zemi budou mít snahu řídit a trhat na menší kousky lidi jako oni. Je to děsivé, protože nikdo potom nebude vědět kdo má nad čím jakou kontrolu, třeba nad jadernými zbraněmi. Představa, že to bude třeba Medveděv...Nejlepší scénář by byl stažení Ruska z Ukrajiny a uznání porážky, avšak dál s Putinem v čele Ruska. Říkám nejlepší, ale jen z hlediska bezpečnosti. I tak je Rusko díky této válce, sankcím, lidem, které má v čele a v kombinaci se svou národní, téměř středověkou vlčí povahou, na několik desítek let vyřízené a mezinárodně skoro izolované. Díky za článek a přeji hezký den Jardo

15 1
možnosti
Foto

Já také děkuji, Honzo. Jako vždy má Tvůj příspěvek nadhled a logiku.

3 0
možnosti
Foto

Moc dobrých sedm bodů, hlavně ty poslední tři si zapamatuji.

4 0
možnosti

Známá je skutečnost, že kdysi Sověti zaútočili na vlastní vojáky, aby zdůvodnili konflikt s Finskem. A Rusové jsou jejich zdatnými následovníky.

8 1
možnosti
Foto

Někteří ukrajinští blogeři říkají, že rusko chystá operaci pod falešnou vlajkou. Například útok na záporožskou jadernou elektrárnu, nebo i na civilní objekty v Moskvě. Něco podobného udělala ruská tajná služba, bombovým útokem na dva vysokopodlažní domy plných civilistů, před napadením Čečenska.

16 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik