Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby navrhl zkrátit na 8 let - pochopil bych to, že chce dostat na trh práce cca 100 tis osob dřív. Prodloužení školní docházky však nelze ničím opodstatnit.

0 0
možnosti
Foto

Otázka zní, jak hodně jsou jako nezletílí zaměstnavatelní.

0 0
možnosti

Souhlas. Je až neuvěřitelné, že za uplynulých 32 let nebyl stát schopen se školstvím něco kloudného udělat.

2 0
možnosti
Foto

Ano, řídit školu bylo fakt náročný, když člověk chtěl, aby měla nějakou úroveň. Díky, pane Šťastný.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že pan ministr školství je podobný expert jako ministr zdravotnictví, který zase chce šetřit léky tím, že se budou léčivé prášky sypat do kapstlí podle požadovaného množství.

Takový návrh vypustil asi jen proto, aby vykázal nějakou práci.

Podle vlastního pozorování bych spíš navrhl lepší možnost začínat docházku až v 7 letech.

3 0
možnosti
Foto

S tou docházkou nevím, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale jinak opět souhlas

0 0
možnosti

Za prvé, navrhuji tykání Jaroslave, nevím jestli je to zcela podle Jarkovského ale cítím to tak. Jsem na netu už hodně dlouho a dříve se běžně tykalo. Navíc si vás docela vážím, jste jeden z mála na které má smysl reagovat.

K věci samé. Dělal jsem pár let mistra odborného výcviku, jsem původním povoláním automechanik, dlouhá léta jsem vedl děti v "pionýru", v našem pojetí to spíše šlo do skautingu, jsem starý tramp. Zanechal jsem obojí už dávno, protože na dnešní dobu a způsob výchovy už prostě nemám nervy.

Proč to píši, uměl jsem si vybudovat u těch mladých respekt, věděli, že u mně se jim snadno může stát, že přiletí pár facek. Ne, že by to někdy bylo třeba ale ta možnost tu vždy byla. O tom to dnes je, o respektu. S tím klukem co píšeš bych rychle vyběhl, případně i z rodiči, taky jsem jednomu tatínkovi musel "vysvětlit" že jeho syn je suprový kluk kterému se stačí jen věnovat. Pravda asi ho to dost bolelo ale pokud si to vzal k srdci, nebyla ta rána od věci a posloužila účelu.

1 0
možnosti
Foto

Tak dobře. Ahoj Rosťo. Vždy jsem se držel jedné věci. Cukr a bič. Jasná pravidla, jejich neústupné dodržování, férovost a spravedlnost. Ty děti to dokážou ocenit. Jen se jim nesmí ustupovat, vždy to zkouší, jsou to děti. Ale za 17 let jsem poznal, že doba se opravdu změnila. Jsem instruktor lyžování a vodních sportů a tam to bylo krásně vidět. Njn. Rodiče, věčné téma. Hezký zbytek večera.

2 0
možnosti

J98o76s85e84f 23N22i38k35l

27. 5. 2023 17:19

Naše základní školství mělo v minulosti kvalitnější výstupy. Rovněž maturita měla jinou váhu než v současné době. Nyní si úroveň drží jen maturity na gymnáziích. Učňovské školství se propadlo úplně. Technické čtyřleté obory s maturitou byly na úrovni pomalu amerických inženýrů (vím o čem mluvím). K některým "kotrmelcům" našeho školství patřilo: Zrušení okresních školských odborů, snaha umístit většinu žáků na střední školy končící maturitou (podle EU), změny osnov, zbytečné předměty(rodinná výchova, výchova k volbě povolání,...), zrušení pracovního vyučování, inkluze a zrušení zvláštních škol, asistenti pedagogů ZŠ, školní vzdělávací plány na místo jasných a jednotných závazných osnov, některé pofidérní (a hlavně nepotřebné) obory studia na VŠ, právní subjektivita malých "školiček", přílišná demokracie pro žáky a rodiče, kázeň žáků a studentů při výuce atd..atd..

Přesto všechno máme mnoho kvalitních škol všech stupňů a kvalitních učitelů. Současný školský systém bych neměnil.

1 0
možnosti
Foto

To nebylo podle EU, to co se tu dělo v 90. letech byl děs a běs. Zdaleka ne všechna Gymnázia jsou kvalitní. Ano, stále máme kvalitní školy i učitele, ale kvapem ubývají, vím o čem mluvím. Hezký zbytek večera.

1 1
možnosti

Prvořadý problém je v rodině. Osmiletá, nebo devítiletá školní docházka to neřeší.

A musím bohužel napsat i to, že je to sklizeň výsledků práce "kvalitních" vlád a ministrů školství let minulých.

9 2
možnosti
Foto

Ahoj, dlouho jsem neměl šanci tak nesouhlasit jako dneska.... Pokud jsou ŠVP špatné, není to chybu systému, ale těch, kteří je dělají a očividně nechápou RVP. Pokud jsi ŠVP pojal jako nějakou krásnou, nerealizovanou ideu, určitě hledej chybu u sebe. Bohužel zatím s RVP neumí, nebo nechce umět většina pedagogů, to musíme pomalu, ale jistě překlopit. Jestli se dá na školách změnit chování dětí v nynějších podmínkách nevím. Určitě by se mělo něco dělat s učiteli , kteří jsou vyhořelí a frustrovaní jako ten v Tvém příspěvku. Vrátíme li učitelskému povolání prestiž, můžeme začít měnit klima ve společnosti i rodinách. Bude to každopádně běh na dlouho trať....

0 1
možnosti
Foto

Milý Filipe, ještě budu reagovat, ale jestli jsi četl pozorně, tak jsem nenapsal, že SVP jsou špatné.

1 0
možnosti
Foto

Na politiky by měli vyvýjet větší nátlak rodiče disciplinovaných dětí. Musí si uvědomit, že jejich děti jsou chováním několika grázlů ochuzeni o kvalitní výuku. Musí trvat na tom, že děti které rodiče nezvládají je nutno umisťovat do specializovaných zařízení. Svojí pasivitou poškozuji vlastní děti.

Vašek

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že ten nátlak by měl být celospolečenský, jinak samozřejmě souhlas, Vašku.

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,71
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik