Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Podle mého názoru se Putin jako státník ( ať si v jeho případě pod tím slovem představujeme cokoliv) změnil v posedlého člověka. A tam je těžký odhadovat.

To samé platí i Lukasenkovi. Ten má ale strach z části obyvatelstva Běloruska. Takovej strach Putin nemá. To je ale jedinej rozdíl mezi těma dvěma.

Výbornej text. Díky za něj.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas a díky, Marku. Snad jen jedna věc, částečně se obyvatelstva bojí i Putin. Myslím, že ta divadla kolem mobilizace jsou toho důkazem.

1 0
možnosti
NP

Jaroslave, karma R^Lukašenko má doma co dělat, aby udržel moc a nemůže si dovolit snížit počet armády tím, že by je poslal na UA, ale dovolí Putinovi využívat území Běloruska k útokům na Ukrajinu. Ta bude muset přesunout část svých vojsk k Běloruským hranicím a tím oslabí svoje síly k vyhnání agresora. Vše se protáhne a Putin hraje o čas. Potřebuje vycvičit a doplnit vojáky. Když je bude brát z velkých měst, jako je Moskva, tak mu doma hrozí převrat.

Možná, kdyby se již dříve dodalo na Ukrajinu více zbraní, bylo by to již vyřešeno, ale tady se skoro váží na lékárnických vahách kusy a náboje, protože nikdo bezpečně neví, v jakém stavu má Rusko jaderné zbraně, kterými stále vyhrožuje. Jaderný konflikt by byl nebezpečím pro celý svět.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Niké. Souhlas, myslím, že přesně takhle jednoduché to je. Děkuji Vám za návštěvu i ocenění :-)

0 0
možnosti
Foto

Opravdu není zač, Filipe. Už jsem celkem ready, mám v hlavě další dva mnohem třaskavější a i odbornější články.

1 0
možnosti
Foto

P47e57t49r 10B11u47r78i82a44n

20. 12. 2022 19:56

Souhlas. Snad jen s dovětkem, že se Lukášenko nespojil s ďáblem až po pekelné pomoci při potlačení protestů, ale mnohem dříve.

4 1
možnosti
JL

Lukasenko pred nekolika lety pozadal o associacni dohodu s EU. Byl vsak pozadan o demokratyzaci zeme, jako podminku. Lukasenko nevyhovel a byl proto jeho pozadavek odmitnut. Taky odmital uznat suverenitu Putinistanu na uzemi Gruzie, ruskou agresi neodmitl, ale ani neschvalil, byl zdrzenlivy. Co z toho plyne? Mozna nebylo spatne Lukasenkovi tu dohodu udelit a tim by se takto vzdalil Putlerovi, bohuzel by to znamenalo tolerovat Lukasenkovi jeho diktatorske manyry.

1 0
možnosti
JD

V Bělorusku lze sledovat Polské TV. Tamní obyvatelé mají objektivní informace právě z těchto TV a většinově nepodporují válku na Ukrajině. Lukašenko to ví moc dobře, a proto "zatím" a nepošle vojáky do již tak prohrané války. Putin ovšem bude i nadále tlačit! Karma.

1 1
možnosti
MB

Lukašenko? Tak jako tak žije - tak umírá s Putinem. S. Lavrova bych nezatracoval. Umně pije a má západní trička. Číst umí. Brzy shlédne a poslušně vykoná. Sežene kanystry s benzinem. Naplní poslední vůli svého vůdce. Odjede do Londýna za dcerou.Bude to příkladný disident Lukašenka s sebou. Jako urostlý je vhodný - Na přenášení těžkých břemen. Nahradí i Brano, otevírač dvěří -Jak právě dokazuje ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Jen aby neskončil jako Mussolini nebo Ceausescu, zas tak daleko od toho podle mě nemá, Miroslave. ;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Pokud se Bělorusko postaví otevřeně na stranu Ruska, mohl by se jeden stát NATO, a tím pádem celé NATO, postavit na stranu Ukrajiny. KONEČNĚ.

KARMA, Jaroslave.

6 1
možnosti
Foto

Také ve mě v poslední době nazrává pocit, že přichází čas. Díky za návštěvu a ocenění, Maruško:-)

1 0
možnosti
Foto

Neviem, či to nie je podobne ako vo vtipe, kde Rádio Jerevan dostalo otázku, či je pravda, že v Moskve sa rozdávajú mercedesy. Odpoveď znela, áno, je to pravda. Ibaže to nie je v Moskve, ale v Minsku. A nejde o mercedesy, ale o bicykle. A nerozdávajú ich, ale kradnú.

11 0
možnosti
Foto

To je docela trefné, Janka. Děkuji za návštěvu :-)R^

2 0
možnosti

Dobře napsáno R^R^ Tak trochu doufám, že Lukašenko nebude riskovat, že pokud vyhoví Putinovi, může v běloruské armádě nastat rozkol. Zdá se, že Bělorusové se nenechají tak lehce zbaňkovat, jako Rusové.

9 0
možnosti
Foto

Díky, pane Šťastný. Ano, zdá se. Možná už jsou poučeni "přátelskou" pomocí a také tím, jak to dopadá jinde. Podle posledních zpráv to vypadá, že Putin neuspěl.

3 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik