Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi to připomnělo starý vtip:

Právě postavený barák se sesul. Mistr: "Vy pitomci, říkal jsem vám, že nemáte sundávat lešení, dokud nebudou nalepené tapety."

:-)

2 0
možnosti
JL

Pane Cervenko. Psal jsem pod vasim clankem ceho se bojim nejvice.

Dolozil jsem to i moznymi kroky kandidata. Tech idiotu na kulisu premiera je mnoho. A to je ten problem pri vitezstvi cizaka.

3 0
možnosti
Foto

Asi jste myslel prezidenta. A ano, psal jste.

0 0
možnosti
PK

Kdybych byl ideologem ANO tak by takový Vondrák nebo Macura měli cenu zlata. Prezentovat jako svěží vánek (kdysi ho měl do ODS přinést Topolánek:-)). Nové myšlenky, postupy potřebuje každý organismus. S Babišem, i když stárne a slábne, to půjde těžko. Zajímavé že u nás není silná středolevicová strana a když vidím "Šmardy" tak v dohledné době nebude a paradoxně by jí nějaké změněné ANO mohlo suplovat jako opozici.

1 0
možnosti
Foto

R^ Ano=Babiš=Ano=Babiš...............

3 0
možnosti
Foto

R^Jaroslave, zajímavá úvaha. Už jsem psal, že ANO bez Babiše by byla celkem volitelná strana. Navíc už není závislá na penězích Agrofertu, klidně může odstřihnout pupeční šňůru. Babiš se stává balvanem u nohy. Uvidíme.

3 0
možnosti
LV

ANO bez Babise nepřežije. Rozpadne se jako se rozpadly VeVerky nebo Úsvit. Je tam spousta partikularnich zájmů a jediným svornikem je právě Babiš a jeho vliv.

6 0
možnosti
PN

P33e77t18r 83N55e67d57v90ě41d

2. 11. 2022 13:48

Díky za vyčerpávající info/dojmy o hnutí ANO. Je to potřeba. Žádná jiná strana, či hnutí nejsou tak zajímavé.

2 0
možnosti
LV

Pro Vás asi ne, jinak byste

nich nepochybně napsal stejně fundovanou úvahu.

3 0
možnosti
MB

Dlouhodobě se směji pojmům - "Nezávislý a nadstranický". Považuji za oxymoron a v podstatě popření pojmu "Člověk". Je to jednoduché. Každý člověk je na něčem závislý - následně tomu straní. Nic objevného, právě to je ten projev lidství. Jistě je rozdíl vyznávat ideje a profi osobní prospěch. K tomu pochopitelně věk, mravno - vyznání hodnot a způsob myšlení. Jsou možné zvratné proměny? Nějaké zřejmě ano, celkově ovšem nikoliv. Starého psa ...

Právě na tento fakt doplatili sami komunisté. Doba "Perestrojky". Prostě se bude mluvit a hlavně myslet jinak. Odsud legendární Jakešův Hrádeček, s bojlery a brojlery. Přitom začal tak dobře, usnesl se! "Soudruzi, dnes je středa. 41 let jsme mysleli blbě. Ulehneme si do postelí a od čtvrtku začneme myslet jinak - ponovu. Kdo je pro - oproti? No vidíte schváleno, jednomyslně. Pak že to nejde" ...

Obdivuji proto vedení Hnití ANO. Usnesli se rovněž. Silou 1 hlasu. Soudruh Bureš má novou přezdívku. Říkají mu pan předsednictvo. Prezident má omezené pravomoci. Přesto bude lidem pomáhat. Nevím jak? Zřejmě bude více rozdávat tyčky salámu. I to stačí, první paní v Ústí nad Labem již slzí štěstím. Osobně potkala předsednictvo ! ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Přesto bych řekl, že se takoví lidé objevují, kteří se o to aspoň usilovně snaží, Miroslave. Myslím, že takový byl Václav Havel. A velmi věřím panu Vystrčilovi, kdyby kandidoval.

1 0
možnosti
JR

J67a30n 87R62á16ž

2. 11. 2022 13:08

Žádný spolek a ani žádná politická strana není názorově homogenní. Není takové ani ANO....o tom jsem přesvědčen. Taky vím, že mnohým členům ANO už Babiš leze hodně na nervy, ale jsou (zatím?) loajální a nevystupují nějak kriticky na veřejnosti. Když se ale začínají, zatím jen sporadicky, ozývat v mediích hlasy, i když hodně opatrně k Babišovi kritické, mnohé to ukazuje. Ta proklamovaná jednota se začíná drolit . Zažili jsme to např. i u tak zpočátku názorově jednotné a autoritativně vedené ODS. Sice velice zákeřně, ale i dost odvážně Ruml a spol. tuto stranu rozbili do té míry, že pozbyla svoji bývalou sílu.

Když Babiš v prezidentských volbách prohraje, tak ztratí aureolu vítěze a to bude větší jeho prohrou, než se na první pohled zdá. Bude to pro velkou část jeho fandů psychologický zlom! A jestli prohraje i soud o Čapím hnízdě, bude to začátek jeho konce jako politika, který už jenom svojí existencí nejvíce ovlivňuje dění u nás.. (To bychom si mnozí hodně přáli, není-liž pravda?)

PS. V odborných kruzích ale roste pochybnost, že Babiš bude odsouzen za trestní čin. Možná bude rozsudek mít toto šalamounské znění: "Obviněný Babiš se sice na žalovaném činu osobně nepřímo podílel, ale nejedná se u něj o trestní čin."

Už jsem to několikrát zažil, že se tímto řešením trestní senát podobně problematické kauzy takto elegantně zbavil. Žalovaný se nebude mít proč odvolávat, státní zástupce také ne a trestní kauza pro Babiše skončí. Ale pro veřejnost na něm skvrna viny už zůstane.

1 0
možnosti
Foto

Kromě post scripta, kéž byste měl pravdu. Díky, pane Ráži.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik