Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Problém vidím v tom, že Antibabiš už ostatním kandidátům moc nepomůže.

To už všichni znají nazpaměť a stejně parlamentní volby dopadly jak dopadly.

Ale spojit se proti němu nemůžou i kdyby se pan Rychetský na hlavu postavil, pojedou sami za sebe.

A tak budou muset kýble špíny začít vylívat jeden na druhého a ten z nich, který různé nové Pandora Papers přežije se s Babišem utká.

Nuda to nebude.

Budeme se divit, co všechno jsou novináři schopni vymyslet.

0 0
možnosti
Foto

Novináři nebo Prchal? Na AB toho není třeba moc vymýšlet.

0 0
možnosti
Foto

Koukala jsem na kandidáty.... ufff... no, asi bych tam viděla Fischera nebo Hilšera

2 0
možnosti
Foto

Ahoj, Zuzko. O Hilšerovi jsem uvažoval také. Díky za milou návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

:-) Dávám Baštovi jedno procento, maximálně dvě. /Chybí mu charisma a schopnost manipulace, což je základní předpoklad úspěchu u voličů SPD./

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, Viléme. Asi to tak je, ale rozproudilo to moc dobrou diskuzi. :-)

1 0
možnosti
Foto

Variant druhého kola je samozřejmě více. I já bych uvítal, kdyby se "demokratičtí" kandidáti nějak dohodli a proti Babišovi šel do boje jen jeden. Uvědomuji si ale, že je to nereálné.

O voličích SPD si nemyslím, že jsou tak disciplinovaní a přišli všichni podpořit jejich kandidáta. Osobně dávám J.Baštovi cca 5 % a jeho postup do 2. kola považuji za velmi málo pravděpodobný. Obdobně je málo pravděpodobný odborář Středula nebo Skála, kteří budou spíše jen paběrkovat.

I z této diskuze se ukazuje paradox Babišova rozhodnutí. Část voličů ze spektra demokratických kandidátů dá raději svůj hlas generálu Pavlovi, jen aby nedošlo k situaci, kterou jste popsal. Rozhodnutí Babiše tak paradoxně posílilo gen. Pavla. Je dobře, Jaroslave, že jste tohle téma otevřel. R^

3 0
možnosti
Foto

Pane Chválny, Fialova vláda moc dobré jméno (částečně bohužel i svojí vinou) nemá. Myslím, že pokud by podpořila jen jednoho kandidáta, byl by to pro něho polibek smrti a konec nadějí na druhé kolo. Možná také proto nikdo z těch tří kandidátů o její podporu nestál. Toto bylo nejlepší řešení s tím, že jeden z té trojice postoupí a zbylí dva ho podpoří do druhého kola. To je můj soukromý názor.:-)

2 0
možnosti
JG

J82i44ř83í 69G91r63o49h

31. 10. 2022 21:30

Nevím proč si myslíte, že Babiš půjde sedět za dotaci na Čapí hnízdo, těch 50 mega bylo vráceno.

"Výbor ROP Střední Čechy ve čtvrtek schválil dohodu s Imobou o vrácení dotace ve výši 49,960.256 korun. „Část dotace ve výši 46 213 236,80 korun bude úřadem regionální rady vrácena do státního rozpočtu. Zbývající část ve výši 3 747 019,20 korun Středočeskému kraji,“ upřesnil Munia."

Babiš dostane max. podmíněný trest a pak se odvolá k soudu vyšší instance a ten ho osvobodí, takto to zřejmě dopadne.

0 0
možnosti
ZH

;-D Vy si fakt myslíte, že když něco šlohnete, chytí vás, vy to vrátíte, že je všechno v pořádku a nic se nestalo? Vaše představa o právu je velmi zvláštní.

2 0
možnosti
JJ

Pokud by volby měly proběhnout zítra, nebo do čtrnácti dní, neměl by Babiš v druhém kole šanci. Možná předpokládá, že se do konce roku může stát něco nepředvídatelného a řekl si, že když se dva perou, třetí by se mohl nakonec zasmát. Ale i tak bude mít nakonec pramalou šanci. I kdyby měl na konkurenci v rukávu něco, o čem ještě nikdo z nás neví, tak to pro něj vidím špatně. Rozhodující média jdou proti němu, ani je nikdo z jeho úhlavních soupeřů za to nemusí platit. Ostatně, vzhledem k nedávné protipavlovské kampani na Seznamu si myslím, že o novém prezidentovi, tedy vlaszně prezidentce, je už nějakou dobu rozhodnuto.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
DR

To jsou pouhé dohady a spekulace. Proto bude lepší to nechal na voličích, kteří se zůčastní, poněvadž ti rozhodnou.

1 0
možnosti
JR

J26a20n 72R43á56ž

31. 10. 2022 17:47

Když někdo napíše blog, ve kterém na nikoho neútočí a nic kontroverzního subjektivně nekomentuje, bývá pod ním obvykle také věcná, neagresivní diskuze, jako v tomto případě.

Pane kolego, vřelé díky za obojí, za blok i klidnou, věcnou a hlavně slušnou diskuzi. Je to zde vzácné jako šafránu na smetišti.R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za ocenění, pane Ráži :-)

0 0
možnosti
JL

Jiz jsem o tom psal, pane Cervenko. Osobne jsem pro kazdeho mimo Babise. Muj "strach" neni ani tak velky, ale posudte.

Babis v prezidenstvi dostane amnestii na pet let. I to bych prehledl. Jen jedne moznosti se obavam nejvice. Vsechny vymozenosti z funkce prezidenta. Jeho "poskok" v ANO muze vyhrat volby (tech 30% neni k zahozeni) a tim Babis muze mit jeste tu silu i ve vlade a ve Snemovne. Posledni mandat byla "mala domu" znatelna. Ty dalsi vystrelky v celem tom obdobi budou chraneny prezidenskou funkci. (veto)

Proste uzasna sila jednoho cloveka. Penize statu, vlada se Snemovnou, to je sila MOCI vykone a take MOCI zakonodarne a sila prezidenstvi, to vse je cesta k diktatorskemu obdobi v koalicni podobe.

To vse se muze stat. Mam obavu, pri lenosti mysleni obcanu CR, v moznosti tohoto vysledku.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Limo. Nesouhlasím jen jednou věcí. Kohokoli. V žádném případě ne Skálu, Baštu a Středulu, ti mě vyloženě děsí stejně jako Babiš. Děkuji za reakci.

2 1
možnosti

Právě proto celou dobu kritizuji postoj vládní koalice, která nepostavila vlastního kandidáta a místo toho nabídla tři jména, se kterými na post prezidenta nemá problém. Tím ale zbytečně rozmělnila jejich šance a teď může klidně dojít k situaci, že Babiš bezpečně postoupí do druhého kola (s čímž se víceméně počítá) a na místě druhého postupujícího se může klidně octnout například Středula. O blekotovi Baštovi neuvažuji ani náhodou, volit mezi Baštou a Babišem, to už by byla skutečná tragédie.:-)

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, pane Šťatný, s kandidaturou Babiše se to jasně ukazuje chyba. Neudělal to podle mě pro nic za nic. Munice na oslabení všech tří asi bude mít dost. Na Pavovi si to yzkoušel. Snad lidé někoho upřednostní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik