Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborný blog, Jaroslave. Doufám, že si vás brzy vybere Ondřej Neff na Neviditelném psu jako pravidelného přispěvateleR^R^

2 0
možnosti
Foto

Jenže tam by to, chudák, schytal! Nevěříte-li, zavítejte. Skvělé komentáře, vybral jsem jeden, který mi tu snad projde, pro jistotu - cituji:

"R. Langer 19.10.2022 17:30

Zase blábolíš pořád dokola ty svoje nesmysly, ty naše malá hloupoučká UI? Už se prober, Pepíku montovno. ;-D"

3 0
možnosti
MB

Putinův výrok o tragedii rozpadu SSSR? - To beru za generální pohled, jak jej vlastně chápat. Nejde o to, jak se v zemi žije, jde o to, jak je rozsáhlá. Total blbost, žel dokrina. SSSR byl umělohmotný slepenec nesourodého. Země jiných kultur i náboženství. Kdysi se to dalo tlumit a svět mást. Teď se to přesně vrací.

Mobilizace. Má mnoho vedlejších cílů. Zachovat rasu vyvolených, Rusy. Obětovat nepohodlné menšiny i trestance. V podstatě etnické čistky ...

Pak se dříve hodili i žoldnéři. Udržovali Vladimiroviči i "Čisté ruce". Pořád nešlo o armádu. Odkládaná mobilizace opět vše obnažuje. Známky odporu, od úprků po napadení kanceláří. Zavraždění náboráři. Střelba Tadžiků do odvedenců - Alláh byl pomluven. Jak se ta nesourodost vlastně dá na frontě sjednotit? Pokud uvážíme dnešní zprávy - Bělorusko ohlašuje svůj hospodářský bankrot. Já myslím - Zprávy docela dobré ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Vy to vždy dokážete tak trefit, Miroslave. Generální pohled, přesné a pravdivé. Zprávy dobré (pokud lze zprávy o násilí považovat za dobré), ale vzhledem k té nechutné velikosti přeci jen nedostatečně podstatné. Dík za návštěvu, chyběl byste mi:-)

1 0
možnosti
RJ

S tím se dá souhlasit. Ono se ukázalo, že to co bylo a ještě částečně je nasazeno v Sýrii, je to jediné bojeschopné na nějaké současné úrovni. A protože to byl relativně omezený kontingent, skutečné stavy neznáme, navíc zdaleka ne vševojskový, o skutečné síle ruské armády toho příliš nenapověděl. Resp. výsledek byl velmi zkreslený.

Osobně nechápu Putinovu "neznalost" skutečného stavu. Jestli už se opravdu dostal do situace cara s těmi Potěmkinovými vesnicemi, či si toho byl a je vědom a jen blufoval? A uvěřil tomu, že se Ukrajina vzdá hned po prvním útoku díky "páté koloně" v ní?

Jen k tomu Kuzněcovu, oni sami Rusové příliš nevědí co s ním, je to pozůstatek studené války jejich "doktrina" se od těch dob změnila. Takže jim v podstatě k ničemu není.

1 0
možnosti
Foto

Přesně, vzhledem k mocenským zájmům je Kuzněcov prakticky jen rádoby demonstrace síly. Drahá a zbytečná. V podstatě jste na Putinovu motivaci odpověděl sám. On opravdu uvěřil, že se Ukrajina vzdá sama. Kreml má v té své obležené pevnosti neuvěřitelně upravenou realitu. A tady se opět dostáváme k bodu, kdy se neshodneme. Podle mě už skoro šílí (a šíleli), nedá se s nimi jednat v nějaké racionální rovině. Ta historická zkušenost je přenosná v tomto případě a to nepopírám, že západ udělal své chyby. Jednání tam mělo být, ale podle mě by bylo stejně zbytečné. Ta paranoia Kremlu, byť marginálně opodstatněná, musela mít exponenciální růst. V každém případě díky za další podnětný příspěvěk, diskutuje se s Vámi dobře.

2 0
možnosti
Foto

Jednou, a to až základní příčinou, je ,,prostý" fakt. A to až chorobná představa, že lze vrátit čas, a tudíž i poměry o cca třicet, ba i více let, nazpět. Což pochopitelně nelze. Naštěstí.:-)

2 0
možnosti
Foto

Není co dodat. Tleskám a děkujiR^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Ivane. Milé:-) a není zač děkovat, já si vážím Vaší přízně.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
PS

Korupce musí být v Rusku obludná. Dokonce i Putin věřil že má bojeschopnou armádu. Bude to dáno tím že se Putin obklopuje všehoschopnými psychopaty. Což když rozvineme ještě dále tak to znamená jediné pokud Putin padne nahradí ho názorově stejný.

5 0
možnosti
JZ

Podle svědectví mých ruských známých je korupce v Rusku skutečně obludná a dokonce i provozovaná státem.

2 0
možnosti
JK

Putin dovedl k dokonalosti jediné co umí Rusové perfektně a v čem nemají na světě konkurenci. Jde o stavění Potěmkinových vesnic. V Čechách jme se je snažili neúspěšně napodobit se Slušovickou vesnicí.

Umí na přehlídku naaranžovat supermoderní, nepřemožitelný tank, akorát ho nikdo neviděl vystřelit. Letadlová loď na kterou nemají dok, jaderná ponorka navždy na dně moře i s posádkou, supermoderní křižník Moskva potopen (asi odhozený vajgl). Putinova armáda umí působit ohromné plošné škody a útočit systémem "nas mnogo", tomu se Ukrajinci evidentně přizpůsobili a tupou sílu dokáží chytře eliminovat. Jak řekl ruský voják: "S velkým úsilím jsme postavili neprostupnou obranu a Ukrajinci zaútočili zase jinde." ;-)

9 0
možnosti
Foto

Je až neuvěřitelné, jak je ten pojem Potěmkinova vesnice symptomatický. Děkuji, pane Kučero.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS