Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborne napísanéR^R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Janka, cením si toho:-)

1 0
možnosti
JT

J56a25n 58T57r25n63k90a

15. 10. 2022 5:44

V Rusku se odjakživá kašle na obyčejné vojáky, dostanou pytlík nábojú a pytlík prosa a ,,daváj,, . Za 2.sv.války byly desítky divizí NKVD s asi 650 tisíci lidmi a ty si delaly skoro co chtely nebo co jim Stalin s Berijou nařídili.

2 0
možnosti
PH

P65a12v45e32l 43H87e90k

14. 10. 2022 19:48

Ukrajina je na rozdíl od Ruska plná zahraničních reportérů, čili to s tou jednostranností nebude tak horké.

1 0
možnosti
Foto

Až na to, že ti reportéři nemají přístup na bojiště.

1 0
možnosti
RJ

Dobře napsáno. Fakt je ten, že o mnoha věcech nevíme a nevěděli bychom i kdyby nefungovala propaganda tak jak funguje.

Opravdu si Putin myslel, že může s nějakými dvěstěpadesáti tisíci vojáků obsadit Ukrajinu? Opravdu spoléhal na "pátou kolonu" na Ukrajině? Opravdu nevěděl o kritických problémech v armádě?

Ohledně zmiňovaných taktických jaderných zbraní s vámi také plně souhlasím. V podstatě jejich nasazením nemůže z vojenského hlediska nic získat. Není na koho nebo na co střílet. Velké tankové svazy nebo vůbec vojenská uskupení Ukrajina nepoužívá. Vůbec tenhle konflikt ukazuje jak se změnilo válčení od dob WWII. Užívání vysoce mobilních menších jednotek, do velikosti praporu. Využívání elektronických systémů, vysoce přesných zbraní.

8 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Ježku. Je to až konsternující, ale zřejmě si to opravdu myslel. Ta změna je obrovská a ruský medvěd ji chápe jen pomalu.

0 0
možnosti
VH

Postup se skoro zastavil, protože Musk vypíná Ukrajincům Skylink.

3 0
možnosti
Foto

Zde je otázka, proč. Úplatek v tom asi nebude, leda nějaké vydírání. A nebo že chce z Ruska nějaké speciální suroviny. Nejdřív přijde s moc pěkným mírovým plánem - a protože nebyl s jásotem přijat, tak pomstička?

Schválně, co tomu řeknou v Pentagonu.

2 0
možnosti

Putin neni ani Hilter ani Stalin. Uz jen tech obeti ma o nekolik radu mene. Jiste to neni zadny dobrak, ale ted se spis zda, ze je ve vleku udalosti, nez ze by udalosti urcoval (ano jiste dal prvni podnet a to nejspis zaklade chybnych informaci).

V soucasne chvili je slusne receno v zadnim otvoru, protoze ustoupit nemuze a na postup nema sily.

0 4
možnosti
JZ

J14a46n 49Z68i22e91g42l56e55r

14. 10. 2022 11:31

Je tu ještě jeden zásadní rozdíl. Na rozdíl od Stalina nemůže Putin počítat s pomocí ze Západu. Americká materiální pomoc a to nejen vojenská patřila ke klíčovým faktorům, které umožnily SSSR porazit nacistické Německo.

8 0
možnosti
Foto

Ano, Jene, máte pravdu, ale to by Ukrajina musela být vojensky a ekonomicky srovantelná s Třetí říší. Pochopitelně nestojím o to, abych měl pravdu, ale vidím to tak.

2 0
možnosti
Foto

Srovnávat Stalina s Putinem není podle mého názoru správné. Putin se pokoušel 8 let jednat diplomaticky a udržet Luhaňsk a Doněck na Ukrajině s tím, že budou mít větší autonomii v rámci Ukrajiny. Tím dal možnost USA Ukrajinskou armádu, která byla v roce 2014 poražena, reorganizovat a vyzbrojit.

Tuto chybu by Stalin nepochybně neudělal, ten by obsadil Ukrajinu okamžitě po Majdanu a v té době by Ukrajina neměla na obrnu šanci vůbec žádnou.

Stejně to nikdo neocení.

1 12
možnosti
VK

Jistěže to Ukrajina i Západ oceňují, výdaje na vyzbrojování Ukrajiny utěšeně rostou. Putin bude uzbrojen Západem, jako se to stalo SSSR.

6 0
možnosti
DR

Dobrý článok , len ste zabudol napísať , že podľa rozkazu č. 227 mal byť ako prvý postavený k múru sám autor!

Za tie 4 miliony stratených vojakov v roku 1942!

za tých 520 000 zajatých vojakov od Kijeva / ktorí následne zomreli v nemeckom zajatí od hladu/ . Ktorým zakázal ustúpiť z kijevského kotla kde boli v beznádejne situácii obklúčení!

Za to , že tesne pred vojnou nechal vyvraždiť 36000 dostojníkov , generálov, maršálov a náhradu za nich nemal. V podstate armáda bola bez velenia ....za to mohol kto ? Stalin!

A dnes by sa mal postaviť k múru Putin a pár generálov okolo neho , že spôsobili rozklad ruskej armády!

V akom vstave je ruská armáda to vedel , tak potom prečo začínal vojnu ? Veril tomu , že ukrajinská armáda je na tom horšie ?

Slepý vojvodca Putin a hluchý maršál Šojgu idú do vojny ? To sú smiešnejšie figúrky ako Pat a Mat!

10 0
možnosti
Foto

Souhlas, jen si nejsem jistý, jestli Putin o stavu armády skutečně věděl. Prostě si mysleli, že se Kyjev snadno vzdá, stejně jako v případě Krymu. Díky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik